تهران- ایرنا- دبیر جشنواره ملی فجر تلاوت از مشارکت بیش از یک میلیون و ۳۹۰ هزار نفر در سراسر کشور برای رای دادن و انتخاب بهترین قاری مجلسی کشور خبر داد.

داود جعفری روز شنبه به خبرنگار معارف ایرنا گفت: برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران مردم چنین حضور و مشارکتی برای انتخاب قاری داشتند و به جرات می توان گفت در هیچ جشنواره قرآنی در سطح بین المللی نیز شاهد چنین حضوری نبوده ایم.

وی از این مشارکت مردمی به عنوان سونامی مثبت قرآنی یاد کرد و اظهار داشت: چنین حضوری نشان میدهد که برگزارکنندگان جشنواره فجر تلاوت به خوبی توانسته اند با مردم بهترین ارتباط را برقرار کنند و اهمیت جایگاه مردمی در چنین مسابقات و جشنواره هایی به خوبی دیده می شود.

این قاری قرآن تاکید کرد: وقتی برنامه های قرآنی را به مردم بسپاریم و از زیر چتر نهادهای رسمی و دولتی خارج کنیم، به چنین نتیجه ای می رسیم که مردم بهترین مشارکت و همکاری را برای برنامه های قرآنی داشته باشند؛ همانند عزاداری سیدالشهدا(ع) که همواره مردمی و خودجوش بوده است. چون مردم این برنامه ها را متعلق به خود می دانند و به همین دلیل به بهترین شکل آن را برگزار می کنند.

جعفری با اشاره به برخی مشکلات برنامه های قرآنی که از سوی نهادهای دولتی برگزار می شود، اظهار داشت: بهترین نقشی که نهادها و سازمان های دولتی برای مسابقات و برنامه های قرآنی می توانند داشته باشند، موضوع هماهنگی و نظارت است و معتقدم سازمان های دولتی نباید مجری چنین برنامه هایی باشند.

وی درپاسخ به ایرنا درباره کارشناسی بودن انتخاب میلیونی مردم برای بهترین قاری بیان داشت: تاکنون ۱۴ دوره با عنوان جشنواره تلاوت های مجلسی برگزار شده و در تمامی این دوره ها به غیر از یک دوره، قاریان انتخاب شده از سوی مردم و هیات داوران یکی بوده است.

دبیر جشنواره تلاوت های مجلسی افزود: در چهارمین فجر تلاوت که دیشب برگزار شد، داورانی همچون سید محمدجواد حسینی، وحید نظریان، حمید شاکرنژاد، امین پویا، سید کریم موسوی و قاسم مقدمی حضور داشتند که هر کدام از آنان رویکردی بین المللی دارند و انتخاب این داوران با انتخاب مردمی یکی بود و مردم به چنین بلوغ فکری رسیدند.

وی با اشاره به جزییات برگزاری ۱۴ دوره جشنواره تلاوت های مجلسی گفت: این جشنواره از سال ۹۵ آغاز شد و با وجود این که برخی از مسئولان قرآنی برگزاری مسابقات قرآنی را یک موضوع تخصصی می دانند ولی ما شاهد حضور میلیونی مردم در این جشنواره هستیم.

این قاری قرآن افزود: در سال ۹۵ هر ۴۵ روز یک دوره در تهران و شهرستان های استان تهران برگزار کردیم و در سال دوم به صورت فصلی در استان ها برگزار شد. البته در سال گذشته ۱۶ استان در این جشنواره شرکت کردند و امسال تمامی استان ها حضور داشتند.

وی اضافه کرد: هر سال یک مرحله به عنوان فجر تلاوت برای انتخاب نهایی فینالیست ها برگزار شده است و در مجموع جشنواره تلاوت های مجلسی را در ۱۰۷ شهر، ۲۹ استان و پنج منطقه کشوری برگزار کردیم و از هر منطقه یک نفر به مرحله نهایی راه یافت.

جعفری افزود: البته ما معتقدیم به جز نفر اول، تمام کسانی که انتخاب می شوند، به عنوان نفر دوم هستند. یعنی از دیدگاه ما تمام قاریان نفر دوم هستند. چون اختلاف کمی با نفر اول دارند.

به گزارش ایرنا شامگاه جمعه مرحله نهایی چهاردهمین جشنواره تلاوت‌های مجلسی با عنوان جشنواره فجر تلاوت با حضور برخی از شخصیت های فرهنگی و اجتماعی، پیشکسوتان قرآنی و علاقه مندان به قرآن در سالن همایش های برج میلاد برگزار شد و سعید عبدی به عنوان برترین قاری سال ۹۸ با آرای مردمی و نظر هیات داوران انتخاب شد.

در این مراسم احمد مسجدجامعی، عضو شورای اسلامی شهر تهران پیروز حناچی، شهردار تهران، سیدمصطفی هاشمی‌طبا، فعال سیاسی کشور، محمدرضا طالقانی، از پیشکسوتان کشتی کشور، حسن بیادی، عضو اسبق شورای شهر تهران، حجت‌ الاسلام احمد مازنی، نماینده مجلس شورای اسلامی و مجید مجیدی، کارگردان فیلم محمد(ص) حضور داشتند.

به شیوه های جدید برای انتخاب چهره های قرآنی بیاندیشیم

مسجدجامعی در این مراسم گفت: این فعالیت که رویکرد نوینی در انتخاب چهره‌های برجسته قرائت قرآن است را به فال نیک می‌گیریم. شیوه برگزاری این جشنواره پیش از این در برخی از هنرها تجربه شده و تجربه جهانی نیز برای آن وجود دارد که برای مثال یک آکادمی یا مرکزی تشکیل می‌شود و برجستگان یک حوزه در آن عضو شده و همه در مراحل داوری مشارکت و حضور دارند.

وی افزود: کشور ما در طول این چند دهه گذشته چهره‌های قرآنی بزرگی در حوزه تلاوت داشته ایم که نشان‌های ملی و بین‌المللی داشته‌اند. در چنین شرایطی باید به شیوه‌های جدید اندیشید و مجموعه قاریان را در حوزه بررسی آثار و انتخاب بهترین‌ها مشارکت داد. این فکر و ایده که توسط دوستان ما و شما طراحی شده، چنین رویکردی دارد و بنده امیدوارم در سال ۱۴۰۰ بتوانیم عرصه‌های نوینی را در این سطح به ویژه در شهر تهران داشته باشیم.

حناچی شهردار تهران در این مراسم گفت: بنده برای تقدیر از زحمات همکاران خود در اعتلای فرهنگ قرآنی و اینکه بتوانیم این فرهنگ را هرچه بیشتر و کیفی‌تر در جامعه بگسترانیم، خدمت شما عزیزان رسیده‌ام.

وی افزود: وظیفه همه ماست تا قرآن را که سند یکتای وحدانیت و یگانگی است در جامعه اسلامی ترویج کرده و شرایطی را برای آن فراهم کنیم که صوت، لحن و مفاهیم آن به ویژه برای جوانان عزیز میهن اسلامی قابل گسترش و درک باشد؛ چراکه همانطور که در آیات الهی آمده است، قرآن کریم سند راه و هدایت برای مؤمنان است.

مجیدی کارگردان سینما نیز گفت: من امیدوار هستم که قرآن، این تجلی‌بخش بزرگ روح و معرفت آدمی در زندگی ما جاری و ساری شود و تنها مختص محافل و نشست‌ها نباشد و عطر قرآن در زندگی همه ما پیچیده شود تا همگان از آن بهره ببریم.

در این جشنواره برنامه هایی به یادبود سردار شهید قاسم سلیمانی  و شهدای مدافع حرم اجرا شد و در ادامه مهدی سعادتی ‌کیا، ابراهیم فلاح تبسم‌چهره، حسین بیات، سید جاسم موسوی و سعید عبدی که به مرحله نهایی فینالیست‌های جشنواره تلاوت‌های مجلسی رسیده بودند، در حضور هیئت داوران به اجرای تلاوت پرداختند.

بر اساس آرای مردمی سعید عبدی با ۳۰۹ هزار و ۱۰۰ رای از مجموع یک میلیون و ۳۴۶ هزار و ۴۹۳ رأی، به عنوان نفر اول چهارمین جشنواره فجر تلاوت و برترین قاری مجلسی‌خوان سال ۹۸ کشور انتخاب شد و همچنین توانست نظر هیئت داوران را با اجرای تلاوت خود در جشنواره به دست آورد.

در این مراسم با حضور خانواده شهید محمدتقی ارغوانی و شهید حسین رضایی از شهدای مدافع حرم، قرعه‌کشی برای ۳۶۰ کمک‌هزینه سفر به مشهد مقدس از میان تمامی شرکت‌کنندگان در سامانه آرای مردمی جشنواره انجام شد.