لندن – ایرنا – حمید بعیدی نژاد سفیر ایران در انگلیس در حالی که مقام‌ها و رسانه‌های غربی سوار بر موج روایت مجعول آمریکا درباره حمله موشکی به هواپیمای مسافربری اوکراین، ایران را به دست داشتن در این سانحه متهم می‌کنند، تصریح کرد؛ سوانح هواپیمایی مسائل فنی هستند و به جز کارشناسان، کسی نباید در این خصوص اظهار نظر کند.

وی در گفت وگو با شبکه تلویزیونی اسکای نیوز تصریح کرد که اطمینان دارد موشکی به سمت هواپیمای اوکراینی در آن محدوده و زمان شلیک نشده است. سفیر کشورمان همچنین اعتبار کلیپ‌های منتشر شده در فضای مجازی درباره شلیک موشک به سمت هواپیما و جمع آوری بقایای آن توسط ایران را نامعتبر و مضحک خواند.

وی گفت: کلیپ‌های ویدیویی در این مدت منتشر شده که برخی از آنها با یکدیگر متناقض هستند. حتی کلیپی منتشر شده که یک هواپیمای بوئینگ مشابه در کشور دیگری منفجر شده است. بنابراین باید از قضاوت در این مقطع بسیار حساس درباره ویدئوهایی که نسبت به معتبر بودن آن‌ها و منابع‌شان تردید وجود دارد خودداری کنیم. 

سفیر کشورمان تصریح کرد: باید مراقب باشیم که سریع قضاوت نکنیم و اجازه دهیم کارشناسان ابتدا جعبه سیاه را مشاهده و آن را ارزیابی کنند.

وی با اشاره به مدارک موجود در ایران از جمله صدای خلبان هنگام سقوط هواپیما تصریح کرد که پس از بررسی شواهد می توان به جزئیات ماجرا پی برد. بعیدنژاد متذکر شد که تا زمان روشن ابعاد سانحه، سیاستمداران نمی‌توانند درباره آن قضاوت کنند. کارشناسان به گفته او تنها افرادی هستند که می توانند در این زمینه اظهار نظر کنند.

شایعاتی در مورد شلیک موشک به سمت هواپیمای مسافربری اوکراینی که بامداد چهارشنبه در حوالی تهران سقوط کرد، در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌چرخد. برخی کشورهای غربی نیز مدعی شدند که یک موشک به صورت اشتباهی به سمت این هواپیما شلیک شده است.

«دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا نیز که در رویارویی نظامی با ایران پس از به شهادت رساندن فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، شکست تلخی را در عراق تجربه کرد، ادعای تازه‌ای را مبنی بر حمله موشکی ایران به هواپیمای مسافربری اوکراین مطرح کرده تا از طریق افزایش فشارها تهران را وادار به مذاکره کند.

سخنگوی دولت ایران با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد:‌ سیستم عملیات روانی دولت آمریکا و همراهان آگاه و ناآگاه آنها با این دروغ‌پردازی‌ها بر زخم‌های جانکاه خانواده‌های داغدار نمک می‌پاشند.

علی ربیعی گفت : طبق قواعد بین المللی، سازمان هواپیمایی کشوری از کشوری که سانحه در آن رخ داده است (ایران)، کشوری که صادر کننده گواهینامه صلاحیت پرواز است (اوکراین)، مالک هوایپما (اوکراین)، کارخانه سازنده هواپیما (بوئینگ) و کارخانه سازنده موتور هواپیما (فرانسه) می‌توانند در فرایند تحقیق شرکت کنند. هم اکنون نماینده کشور اوکراین در ایران حضور دارد. ما از شرکت بوئینگ نیز می‌خواهیم نماینده خود را برای مشارکت در فرایند بررسی جعبه سیاه اعزام نمایند.

علی عابدزاده‌ رییس سازمان هواپیمایی کشوری نیز با بیان اینکه آتش بیش از یک دقیقه در هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ اوکراینی بوده است و قبل از سقوط، شاهدان آتش را دیده‌اند و اگر اصابت موشک بود هواپیما منهدم می‌شد، تاکید کرد: امکان انفجار این هواپیما بر اثر شلیک موشک از لحاظ فنی وجود ندارد.

هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ شرکت هواپیمایی اوکراینی با ۱۷۹ سرنشین که صبح چهارشنبه تهران را به مقصد کی‌یف پایتخت اوکراین ترک می‌کرد حوالی شهر جدید پرند در استان تهران به دلیل حادثه آتش‌سوزی سقوط کرد.

در این حادثه ۱۴۷ مسافر ایرانی و ۳۲ مسافر خارجی جان باختند.