تهران- ایرنا- دولت دونالد ترامپ در واکنشی خصمانه به حمله تلافی‌جویانه ایران به پایگاه‌های نظامی خود در عراق، تحریم‌های جدیدی را علیه صنایع فولاد و آهن ایران و همچنین هشت مقام جمهوری اسلامی وضع کرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آمریکای ترامپ کارزار گسترده ای را در جبهه‌ های متعدد سیاسی اقتصادی رسانه‌ای و اخیرا نظامی علیه  ملت ایران سازماندهی کرده است.  از روز جمعه گذشته آمریکا با ترور سردار سلیمانی که به دستور مستقیم ترامپ اجرا و منجر به شهادت سردار سلیمانی و همرزمان شهیدش شد، مناسبات بین ایران و آمریکا و به تبع آن تحولات منطقه   وارد فاز جدیدی شده است.

سپاه پاسداران در پاسخ به حمله ارتش آمریکا به کاروان قاسم سلیمانی که منجر به شهادت او و ده نفر از همراهانش از جمله ابومهدی المهندس، نایب رئیس حشد الشعبی شد، چهارشنبه گذشته به پایگاه عین‌الاسد آمریکا در استان الانبار و به پایگاه حریر ارتش آمریکا در اربیل عراق حمله کرد. دونالد ترامپ در نطقی که بعد از این حملات ایراد کرد گفت حمله موشکی ایران تلفات جانی در پی نداشته است. ترامپ همچنین مدعی شد برجام به زودی به پایان می‌رسد و از قدرت‌های جهانی خواست همراه با آمریکا به فکر توافق تازه‌ای با ایران باشند. رئیس جمهوری آمریکا اما اعلام کرد که تحریم‌های تازه‌ای هم علیه ایران اعمال می‌شود.

ترامپ روز جمعه ۲۰ دی‌ماه ادعا کرد: «من با قطع درآمدهای رژیم ایران - درآمدهایی که ممکن است برای تامین مالی و حمایت برنامه هسته‌ای، توسعه موشکی، تروریسم، شبکه نیابتی تروریستی، و نفوذ بدخواهانه‌اش در منطقه استفاده شود - آن رژیم را پاسخگو قرار می‌دهم.»

استیو منوچین وزیر خزانه داری آمریکا هم روز جمعه در نشستی همراه با وزیر خارجه آمریکا گفت که ‌۱۷ تحریم جدید علیه صنایع فولاد و آهن ایران اعمال خواهد شد. این مقام‌آمریکایی همچنین گفت که هشت نفر از مقام‌های ایرانی را که در حمله اخیر موشکی به پایگاه آمریکا دخالت داشتند، تحریم می‌کند

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه خود آورده است: «امروز دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا علیه ۸ مقام ایرانیِ دخیل در اهداف بی‌ثبات‌کننده رژیم و همچنین بزرگترین تولیدکننده‌های فولاد، آلومونیوم، مس و آهن در این کشور که مجموعاً در سال میلیاردها دلار درآمد دارند اقدام کرد.»

در این بیانیه همچنین آمده است: «وزارت خزانه‌داری علاوه بر این ۱۷ تولیدکننده فلزات و شرکت‌های معدنی ایران، شبکه‌ای شامل سه نهاد مستقر در چین و سیشل و یک کشتی دخیل در خرید، فروش و انتقال محصولات فلزات ایران را تحت تحریم قرار داد.»

علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی، سرتیپ غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، محمدرضا نقدی معاون هماهنگی سپاه، محمدرضا آشتیانی جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، علی عبداللهی معاون هماهنگ کننده ستاد کل نیروهای مسلح، علی اصغر حجازی معاون اجرایی دفتر رهبر انقلاب و محسن قمی معاون امور بین‌الملل دفتر رهبر انقلاب شخصیتهایی هستند که در تازه ترین دور از تحریمهای ضد ایرانی آمریکا تحریم شده اند.

 آلومینیوم المهدی، شرکت آهن و استیل افرا، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، شرکت استیل، شرکت فولاد اصفهان، شرکت صنعتی معدنی گلگهر، شرکت دریایی هنگیاون چین، شرکت فولاد هرمزگان، شرکت فولاد آلیاژی ایران، شرکت آلمینیوم ایران، شرکت فولاد و آهن غدیر، شرکت خلاق تدبیر پارس، شرکت فولاد خراسان، شرکت فولاد خوزستان، شرکت ملی صنایع مس ایران، شرکت فولاد اکسین (شرکت فولاد اکسین خوزستان)، شرکت تجاری پمچل (چین)، شرکت پاور انکر (سیشل)، شرکت رپیوتبل تریدینگ، سورس (عمان)، استیل صبا، شرکت فولاد کاوه جنوب هم شرکتهایی هستند که مورد تحریم قرار گرفته اند.

این در حالی است که ایالات متحده آمریکا پیش از این در ۱۸ اردیبهشت امسال صنایع فولاد، آهن، آلومینیوم و مس ایران را تحت تحریم قرار داده بود و مایک پمپئو در پیامی توئیتری به فرمان اجرایی ترامپ برای تحریم صنایع فلزی ایران به عنوان سومین حوزه بزرگ صادرات این کشور اشاره کرد و این دومین بار است که صنایع فولاد و آهن مورد تحریم قرار می گیرد.

از  زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ و بویژه بعد از خروج‌آمریکا از برجام این کشور تحریم‌های بی‌سابقه‌ای را علیه ملت ایران اعمال کرد. تصور آمریکایی‌ها این بود که این فشارها بالاخره جمهوری اسلامی و ملت ایران به به زانو درمی‌آورد. با این حال بعد از حدود ۲۰ ماه از اجرایی کردن این سیاست، این سیاست نتیجه‌ای به همراه نداشته است. اغتشاشات بعد از اصلاح قیمت بنزین البته مقامات‌آمریکایی را به این صرافت انداخت که سیاست فشار حداکثری کارآمد بوده است.
می‌توان این طور حدس زد عملیات ترور سردار سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه ناشی از محاسبات غلط آمریکایی‌ها بوده است با این حال حضور میلیونی مردم در مراسم تشییع پیکر سردار سلیمانی و همرزمانش در شهرهای مختلف عراق و ایران، غلط بودن این محاسبات را آشکار کرد. 
از سوی دیگر واکنش قاطع تهران به ترور سردار سلیمانی و موشک باران پایگاه عین الاسد در آمریکا بار دیگر قدرت بازدارندگی ایران را به رخ جهانیان کشید. به هر حال ایران طی چهار دهه انواع و اقسام فشارها و تحریم‌ها را پشت سرگذاشته است. تردیدی نیست که ایران از گردنه ترامپ و سیاست فشار حداکثری وی نیز عبور خواهد کرد. 
انتظار می‌رود حضور میلیونی مردم در مراسم تشییع پیکر سردار سلیمانی و موضع‌گیری واحد طیف‌ها و شخصیت‌هایی از جریانات مختلف و حتی مخالف نظام در خصوص اقدام تروریستی آمریکا همگرایی بی‌سابقه‌ای را  به رخ جهانیان کشید موجب تجدید نظر ترامپ و مشاوران وی شود.