طرح پنجره واحد سرمایه گذاری یکی از طرح های مهم برای کاهش بروکراسی اداری و جلوگیری از هدر رفت سرمایه گذاری خصوصی است که در دولت تدبیر و امید کلید خورد.
این طرح ملی ابتدا در استان مازندران به عنوان پایلوت آغاز شد و قرار بر این است که مازندران با همکار دستگاه های ملی طراح این پروژه باشند و با اولویت میراث فرهنگی و گردشگری انجام شود.
پس از گذشت حدود یک سال از آغاز پروژه طراحی "پنجره واحد" استاندار مازندران در تاریخ ۲۳ آذرماه امسال در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان که مربوط به بررسی نهایی طرح پنجره واحد بود ، دستور داد که ظرف مدت ۱۰ روز تمامی نواقص طرح برطرف شود.
ضرب الاجل استاندار به این خاطر بود که در جلسه نهایی که قرار بود جمع بندی ها به تهران ارسال شود اختلاف نظرهای متعددی میان مدیران دستگاه ها ایجاد شد.
در آن جلسه کاشف به عمل آمد که مدیران در تمامی جلسات توجیهی و بررسی پنجره واحد سرمایه گذاری غیبت داشته و همواره کارشناسان یا در بالاترین سطح معاونین مدیرانکل به عنوان نماینده در جلسات حاضر بودند.
همین امر باعث شد که مواردی که در برنامه ریزی پنجره واحد گنجانده شد با نظر مدیران اختلاف داشته و منجر به ورود استاندار به این مسئله شد.
استاندار مازندران به مدیران دستور داد که ظرف مدت ۱۰ روز شخصا با برگزاری جلسات نواقص را رفع کنند که اکنون پس از گذشت یک ماه شنیده ها حاکی از ان است که هنوز گشایشی حاصل نشده است.
ضرب الاجل استاندار چه شد؟
معاون سرمایه گذاری اداره کل امور اقتصادی و دارایی مازندران در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: هنوز هیچ پیشرفتی در باره پنجره واحد و ضرب الاجلی که استاندار تعیین کرده بود حاصل نشده است.
پیروز خالقی افزود : از تاریخ دستور استاندار تاکنون چندین مورد جلسه و نشست برگزار کردیم و از همه مدیران کل دعوت کردیم ، اما همچنان مدیران کل معاونین و مشاورین و کارشناسان خود را به جلسات می فرستند که در تضاد با دستور استاندار است.
معاون امور اقتصادی و دارایی مازندران گفت: بزرگترین مشکل پنجره واحد این است که مدیران همکاری نمی کنند و فقط منتقد هستند.
خالقی ادامه داد: در تمامی جلسات جز مدیرکل میراث فرهنگی و اقتصاد و دارایی هیچ مدیر دیگری حاضر نشده است.
وی بیشترین مشکل پنجره واحد را در آئین نامه های داخلی دستگاه ها دولتی عنوان کرد و گفت : متاسفانه تفسیر مدیران از قوانین و آئین نامه داخلی با تفسیر کارشناسان و معاونینشان متفاوت است.
فرار سرمایه گذاران از معطلی پنجره واحد
معاون امور اقتصادی و دارایی مازندران تاکید کرد: طولانی شدن اجرای پنجره واحد نتیجه ای جز هدر رفت سرمایه گذاری ندارد.
خالقی افزود: در سال های اخیر با مساعد شدن شرایط مازندران برای سرمایه گذاری همواره با دپوی سرمایه گذاران پشت در ادارات مواجه هستیم .
وی تاکید کرد : این که دستگاه ها صرفا اقدام به صدور موافقت نامه اصولی کنند مشکلی از سرمایه گذاران حل نمی شود و باید راه را برای سرمایه گذار باز کرد.
پیش از این هم اداره کل امور اقتصادی و دارایی مازندران در گزارشی اعلام کرده بود که حدود ۸۰ درصد از حجم سرمایهگذاریهای خارجی وارد شده به این استان به ثمر نمینشیند و سرمایهگذاران با ناکامی استان را ترک میکنند.
در آن گزارش مشخص شده بود که در مجموع از سال ۱۳۹۰ تا تاکنون ۴۷ مجوز با حجم سرمایه گذاری خارجی مصوب چهار میلیارد و ۸۳۰ میلیون دلار در مازندران صادر شد که تنها ۵۹۳ میلیون دلار طرح یا نهایی شده و یا به قوت خود باقی است در حالی که چهار میلیارد و ۲۳۷ میلیون دلار سرمایه گذاری از استان خرج شد.