«پیتر وستمکات» در این یادداشت میافزاید که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا بایستی از دروغپراکنی مبنی بر اینکه دولت «باراک اوباما» مبلغ ۱۵۰ میلیارد دلار به ایران پرداخت کرده تا به تروریسم کمک مالی کند دست بردارد. «او میگوید هدفش این است که ایران هرگز به سلاح اتمی دست پیدا نکند. اما این دقیقا همان کاری است که توافق هسته ای ایران که توسط پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل، بهعلاوه آلمان، ایران و اتحادیه اروپا به امضاء رسید انجام میدهد»
به گفته او، ترامپ این توافق را به رغم پایبندی کامل ایران به مفاد آن لغو کرد، چون دستاورد مهم دیپلماتیک سلف او بشمار میرفت. در عوض تحریمهای تازهای را علیه ایران به اجرا گذاشت، «به این امید که فشار حداکثری باعث شود ایران حمایت خود را از نیروهای نیابتی کاهش دهد، دست از آزمایشهای موشکی بردارد و به توافق بهتری نسبت به توافق اوباما دست یابد»
سفیر سابق انگلیس افزود: اما بعید میدانم بتوان برجام دیگری را بدست آورد. هم به این دلیل که برای ایران بهلحاظ سیاسی امکان ندارد با ترامپ توافق جدیدی را امضاء کند و هم تحریمهای بیشتری که آمریکا علیه ایران اعمال کرده کار دستیابی به توافق جدید را دشوار کرده است.
وی عنوان کرد که ایران پس از یک سال صبر و امید به اینکه طرفهای اروپایی بتوانند برجام را نجات دهند، بار دیگر غنی سازی اورانیوم را آغاز کرده است. اما مقامات رسمی در تهران اصرار دارند که این اقدام برای نجات برجام و نه از بین بردن آن طراحی شده است. هرچند ایران از عدم بهرهمندی مزایای اقتصادی برجام خشمگین است اما به گفته او، این توافق را به عدم توافق ترجیح میدهد.
وستمکات افزود: مقامات ایران پشت پرده به دولتهای غربی از سلسله اقداماتی سخن گفتهاند مبنی بر اینکه اگر ترامپ تحریمها را کاهش دهد همه طرفها می توانند به اجرای برجام بازگردند. آنها همچنین ایدههایی را مبنی بر گفتوگوهای امنیت منطقهای مبنی بر عدم دخالت و تجاوز مطرح کردهاند.
به گفته او، کشورهای عرب حوزه خلیج فارس نیز به تدریج دریافتهاند که در صورت بروز درگیری آمریکا به نجات آنها نخواهد آمد و به همین دلیل کانالهای پشت پرده گفتوگو با ایران را آغاز کرده اند.
سفیر سابق انگلیس در ادامه می نویسد که شاید این تحولات زمینهای برای آغاز فصل جدیدی در خاورمیانه باشد.