به گزارش روز یکشنبه پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور در چهل و چهارمین جلسه ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور به ریاست عبدالرضا رحمانی فضل، ضمن بررسی اخبار و موضوعات اقتصادی مهم روز و نحوه اجرایی شدن مصوبات جلسات پیشین ستاد، گزارشی از روند تغییر قیمتها پس از افزایش قیمت بنزین و انعکاس آن در فضای عمومی ارائه و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وزیر کشور براساس گزارشات ارائه شده در این جلسه با اشاره به اینکه با پشت سرگذاشتن برخی التهابات و تحولات در بازار ارز، درحال حاضر شاهد ثبات نسبی قیمتها در بازار هستیم، افزود: در بازه زمانی منتهی به نیمه نخست دی ماه سال جاری، از ۱۰۰ قلم کالای اساسی کشور ۳۶ قلم بین تا ۵ درصد افزایش، تنها ۶ قلم کالا بیش از ۵ درصد افزایش قیمت، ۳۷ قلم روند کاهشی داشتند و قیمت مابقی کالاها نیز ثابت بوده است.
وی در ادامه تصریح کرد: براساس اعلام نمایندگان دستگاههای مرتبط، برنامهریزیها و سیاست گذاریهای لازم برای پایان سال و رمضان سال آینده با اولویت برای تامین کالا و رفع نیاز بازار حتی در شرایط افزایش تقاضا انجام شده است و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
وزیر کشور اضافه کرد: بنابر اعلام نماینده جهاد کشاورزی محصولات کشاورزی با خریدهای حمایتی دولت به وفور ذخیره شده است و حدود ۳۵ هزار تن پرتغال و ۲۵ هزار تن سیب برای پایان سال خریداری و ذخیره سازی شده است و محوریت اقدامات حمایت از تولید داخلی بوده است.
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: برمبنای گزارشها، هرگونه نگرانی از جهت تامین گوشت مرغ تا پایان سال مرتفع شده است و افزایش روند جوجهریزی به میزان ۱۳۰ میلیون قطعه موجب شده تا مشکلی در این راستا نداشته باشیم.
رییس شورای امنیت کشور همچنین به گزارشی درخصوص وضعیت اعتراضها نسبت به شرایط اقتصادی و معیشتی که در این جلسه ستاد مطرح و بررسی شد، اشاره کرد و گفت: تعداد کل تجمعات اعتراضی در آذرماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۴۶ درصدی داشته است و همچنین تعداد کل تجمع کنندگان نیز با کاهش ۵۳ درصدی مواجه بوده است.
وزیر کشور در همین زمینه به جزئیات تفکیک شده ای از روند کاهش تجمعات در یک ماهه اخیر نسبت به مدت مشابه سال گذشته ارائه کرد و گفت: تجمعات کارگری ۴۴ درصد، تجمعات صنفی ۴۴ درصد و تجمعات اقتصادی ۶۲ درصد، نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است.
رحمانی فضلی به برخی موضوعات مهم مورد نارضایتی مردم در عرصه اقتصادی اشاره کرد و گفت: آثار مترتب بر سهمیه بندی بنزین، کمبود گاز مایع در چند استان از جمله؛ استان سیستان و بلوچستان و نارضایتی سپرده گذاران موسسات مالی، از این جمله هستند که با تدابیر لازم برخی از این نارضایتی مرتفع شده است.
در چهل و چهارمین جلسه ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور، رحمانی فضلی براساس گزارش ارائه شده از سوی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان درخصوص وضعیت نظارت بر بازار و نوسان قیمتها پس از اجرای طرح اصلاح قیمت سوخت گفت: قیمت ۱۰۰ قلم کالای اساسی مورد بررسی، بطور متوسط حدود ۴ درصد افزایش قیمت داشته است و تأثیر واقعی و عملی این طرح بر روند افزایش قیمتها، بسیار کمتر از میزان افزایش قیمتها در فضای ادراک عمومی مردم است.
وزیر کشور در پایان ضمن مرور برخی موضوعات اساسی در عرصه اقتصادی کشور و ابعاد اطلاع رسانی آن، با تاکید بر استمرار پیگیریهای دقیق برای صیانت از تثبیت قیمت ارز از سوی بانک مرکزی، تأکید کرد: انتظار داریم نوساناتی که در روزهای پشت سر گذاشته در این زمینه شاهد بودیم، بیش از پیش کنترل شود.
رییس ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور همچنین درخصوص بررسی بودجه سال آینده و تاثیرات آن در سطح جامعه، ضمن تأکید بر اهمیت نقد کارشناسانه بودجه و ابعاد مختلف آن، برخی گفتارهای سیاسی رسانهای غیرمسئولانه مطرح شده در فضای بررسی های بودجه را غیرسازنده برشمرد، و از همه فعالان این عرصه خواست تا در اظهار نظرهای رسانهای، از آمار و داده های دقیق، کارشناسی شده و مستند استفاده کنند.
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۷
تهران-ایرنا- وزیر کشور گفت: براساس اعلام نمایندگان دستگاههای مرتبط، برنامهریزیها و سیاست گذاریهای لازم برای پایان سال و رمضان سال آینده با اولویت برای تامین کالا و رفع نیاز بازار حتی در شرایط افزایش تقاضا انجام شده است و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.