اسماعیل نجار روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار بحران ایرنا اظهار داشت: طبق آخرین اطلاعات ارزیابی شده دریافتی از نیروهای دخیل در امر مدیریت بحران و سوانح در استان سیستان و بلوچستان، بارندگی شدید و مداوم و طغیان رودخانههای محلی که از روزر جمعه ۲۰ دی ماه آغاز شده تاکنون سبب بسته شدن ۲۴ مسیر ارتباطی در جنوب این استان شده است.
وی ادامه داد: در این مدت ساکنان ۱۳ شهرستان ایرانشهر، چابهار، خاش، دلگان، زاهدان، سرباز، سراوان، سیب و سوران، فنوج، کنارک، میرجاوه، نیکشهر و هیرمند متاثر از سیل و آبگرفتگی بوده اند که نیروهای امدادرسان هلال احمر به هزار و ۲۴۸ نفر امدادرسانی کرده اند و امدادرسانی به سیل زدگان با قوت و جدیت از سوی نیروهای یادشده ادامه دارد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور توضیح داد: همچنین طبق اطلاعات دریافتی از مناطق سیل زده استان سیستان و بلوچستان جمعیت هلال احمر اقدام به برپایی سه کمپ اسکان اضطراری در شهرستانهای کنارک، فنوج و قصرقند این استان کرده تا در صورت بروز حادثه مکانی امن برای اسکان آسیب دیدگان آماده باشد.
نجار با بیان اینکه طبق ارزیابی های انجام شده از سوی همکاران مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان بیشترین بارندگی در نیکشهر، سرباز و قصرقند این استان گزارش شده است گفت: براثر بارشهای شدید شبانهروز گذشته شاهد سرریز شدن ۲ سد پیشین و زیردان در جنوب این استان بوده ایم که ساکنان پایین دست این سدها برای جلوگیری از خطرات احتمالی تخلیه و به محل های امن و کم خطر منتقل شده اند.
وی اظهار داشت: پس از پایان بارندگی و با فروکش کردن سیلاب گروههای ارزیاب در منطقه برای برآورد خسارات اعزام خواهند شد و اکنون اوضاع در مناطق سیل زده این استان در کنترل نیروهای دخیل در امر مدیریت بحران و سوانح است.
براساس گزارش هواشناسی سامانه بارشی که از روز جمعه وارد سیستان و بلوچستان شده تا صبح روز یکشنبه در منطقه فعال است و بارشهای قابل توجهی به همراه دارد به طوریکه بیشینه بارشها به صورت نقطهای در برخی نقاط خاص در غرب و جنوب غرب استان به بیشاز ۱۵۰ میلیمتر میرسد.