سمنان- ایرنا- معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار سمنان گفت: اقدام‌های فرهنگی به منظور فرهنگ‌سازی در کمک نکردن به متکدیان در شهرهای این استان انجام شود.

حبیب‌الله خجسته‌پور روز یکشنبه در جلسه کارگروه اجتماعی و فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان سمنان در سالن غدیر استانداری افزود: کاهش مساله تکدی‌گری و آسیب‌های ناشی از آن نیازمند اقدام‌های فرهنگی و امتناع مردم از کمک به متکدیان در این استان است.

وی بر فرهنگ سازی در زمینه امتناع مردم از کمک به افراد دچار این معضل اجتماعی تاکید و بیان کرد: شهروندان به منظور تحقق اقدام‌های خیرخواهانه کمک‌های مالی را به موسسات خیریه مجاز و نیز نهادهایی مانند کمیته امداد حضرت امام خمینی(ره) ارائه دهند.

معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار سمنان با اشاره به وظایف دستگاه‌های اجرایی و متولی در جمع‌آوری متکدیان و کودکان کار، ادامه داد: طبق قانون، شهرداری موظف به تامین مکان برای این مساله و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تامین کننده منابع مالی این امر است.

وی کودک کار و خیابانی را دو مقوله جدا برشمرد و افزود: کودک خیابانی در سمنان وجود ندارد اما کودکان کار و متکدی در این استان دیده می‌شوند.

خجسته‌پور خاطرنشان کرد: کودکان کار در استان سمنان گاهی اقدام به تکدی‌گری می‌کنند که نیاز است دستگاه‌ متولی در امر جمع‌آوری آن‌ها اقدامات لازم را انجام داده و سپس اقدامات در خصوص غربالگری آن‌ها انجام شود.

معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار سمنان  یادآور شد: غربالگری متکدیان برای تفکیک به گروه‌های مختلف با هدف انجام اقدامات لازم به منظور رفع معضلات و نیازهای این قشر، مرحله دیگر در ساماندهی آن‌ها در این استان است.

خجسته‌پور ابراز داشت: تشکیل پرونده برای متکدیان جمع‌آوری شده پیش از غربالگری آن‌ها، سبب تسهیل در شناسایی نقاط ضعف و قوت اقدام‌ها و استفاده از آن در صورت رجوع دوباره افراد به تکدی‌گری می‌شود.

معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار سمنان گفت: این مساله می‌تواند به عنوان نمونه در شهر سمنان و سپس در دیگر شهرستان‌ها انجام شود.

جلسه کارگروه اجتماعی و فرهنگی، سلامت و زنان و خانواده سمنان با حضور خجسته ‌پور، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار، امیر بینایی مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، مهسا شاه‌حسینی  مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری سمنان و جمعی از مسوولان استانی برگزار و مباحثی مانند تشریح اهداف تفاهم‌نامه‌های پیاده‌‍سازی شاخص‌های اطلاعاتی حوزه بانوان و خانواده در پایگاه جامع فرابر، تشریح اهداف تفاهم‌نامه‌‍های سبا و اجرای دوره‌های آموزشی توانمندسازی زنان، ارائه گزارش از آخرین وضعیت متکدیان و کودکان کار و اقدامات بعمل آمده در شهرستان های سمنان و دامغان در آن مطرح شد.