تهران- ایرنا- دولت فرانسه هرچند با صرف نظر از برخی موارد از جمله مساله سن محوری در برنامه اصلاحات حقوق بازنشستگی، عقب‌نشینی خود در مقابل مطالبات معترضان را اعلام کرده اما اتحادیه‌های کارگری تا انصراف کامل کاخ الیزه از این برنامه «ناعادلانه» به زعم آنها، قصد پا پس کشیدن از خواسته‌هایشان را ندارند.

ادوارد فیلیپ نخست‌وزیر فرانسه ۲۰ آذرماه(۱۱دسامبر ۲۰۱۹) با رونمایی از طرح اصلاح نظام بازنشستگی در این کشور که شامل ۴۲ برنامه مجزا، از اصلاحات جزئی در بازنگری طرح اولیه خبر داده بود؛ براساس طرحی که فیلیپ دیروز(شنبه 21 دی) از ابراز تمایل دولت برای صرف نظر از بخش‌های مورد اختلاف با اتحادیه‌ها را اعلام کرد، سن بازنشستگی از ۶۲ به ۶۴ سال افزایش یافته است.

فیلیپ دیروز آمادگی دولت برای لغو بخش‌هایی از برنامه اقتصادی و اجتماعی شامل تغییرات در نظام بازنشستگی این کشور را اعلام کرد. این اعلام با استقبال اتحادیه‌های کارگری روبه رو شده است.
«لوران برژه» دبیرکل اتحادیه کنفدارسیون «دموکراتیک کار» با اشاره به عقب‌نشینی دولت در مساله سن محوری، از شرکای اجتماعی خود(در دولت) خواست به تعهداتش در تضمین تعادل مالی سیستم عمل کنند.

به گزارش روز یکشنبه شبکه تلویزیونی «فرانس انفو»، برژه در گفت‌وگو با روزنامه «لو ژورنال دو دیمانش» با یادآوری اینکه، اتحادیه، مساله سن محوری را «یک خط قرمز» عنوان کرده بود در عین استقبال از «رفتار خوب» نخست‌وزیر فرانسه، از اینکه چنین اتفاقی زودتر نیفتاد ابراز تاسف کرد.
برژه گفته، تاکید می‌کنم نخست‌وزیر فرانسه توانسته این سازش را بوجود آورد. دولت یک رفتار خوب انجام داده که هیچ کس نمی‌تواند در مورد آن اختلاف نظر ایجاد کند.

به گفته او، مساله سن محوری دیگر در لایحه ارائه شده به شورای وزیران در ۲۴ ژانویه/ چهارم بهمن مطرح نمی‌شود. برژه می‌گوید این عقب‌نشینی دولت همانند یک پیروزی برای کارکنانی است که به دلیل یک اقدام ناعادلانه، دیگر مجبور نیستند از سال ۲۰۲۲ به این سمت مدت زمان طولانی‌تری کار کنند.

پیش نویس لایحه دولت از ۱۷ فوریه(۲۸بهمن) به پارلمان فرانسه ارسال می‌شود.

برژه گفته، اکنون کار آغاز می‌شود و باید پیگیر مطالبات و پیشنهادهای خود باشیم. ما یک زمان ارزشمند را از یک ماه پیش از دست داده‌ایم و هنوز کارهای زیادی برای ساختن یک سیستم جهانی باقی است.

با وجود این عقب‌نشینی، اتحادیه کنفدراسیون عمومی کار که بزرگترین تشکل کارگری در فرانسه است به همراه اتحادیه نیروی کارگری، خواستار عقب‌نشینی کامل کاخ الیزه از پروژه اصلاحات حقوق بازنشستگی است که قصد دارد ۴۲ برنامه موجود را در یک برنامه واحد با حداکثر مزایا ادغام کند.

اعتصاب‌ها علیه اصلاحات بازنشستگی در فرانسه از پنجم دسامبر ۲۰۱۹(۱۴ آذر) آغاز شده است؛ این اعتصاب‌های گسترده که با عبور از یک ماه، رکورد طولانی مدت‌ترین اعتصاب‌های سراسری را شکست همچنان ادامه دارد؛ فلج‌کننده‌ترین اعتصاب راه‌آهن فرانسه در سال ۱۹۶۸ و به مدت ۲۸روز رخ داد.

طبق تازه‌ترین نظرسنجی‌ها، ۶۲ درصد فرانسوی‌ها همچنان مخالف این اصلاحات هستند.
همچنین به نوشته روزنامه «لکسپرس» فرانسه، چند اتحادیه‌ کارگری در فرانسه همچنان خواستار تداوم اعتصاب‌ها علیه اصلاحات بازنشستگی تا انصراف کامل دولت از این برنامه هستند.

این روزنامه فرانسوی روز یکشنبه نوشت: این اتحادیه خواستار از سرگیری اعتصاب‌ها از ۱۶ژانویه(۲۶ دی) است؛‌اعتصاب‌هایی که در چند روز اخیر با وجود تداوم اعتراض‌های مردمی علیه سیاست‌های اقتصادی دولت و نظام سرمایه‌داری موسوم به جنبش جلیقه‌زردها، روند متعادلی به خود گرفته و حمل‌ونقل عمومی با اختلال جزئی در جریان است.

دیروز نیز اعتراض‌ها در فرانسه بویژه پاریس و لیون از سوی معترضان به سیاست‌های اقتصادی دولت و اصلاحات بازنشستگی پیگیری شد؛ جنبش جلیقه‌زردها که از ۱۷ نوامبر ۲۰۱۸(۲۶ آبان ۹۷) به گسیل ۳۰۰ هزار نفر به خیابان‌های فرانسه اعلام هویت کرد همچنان به حیات خود ادامه ‌می‌دهد.




شهروندان معترض به سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی دولت فرانسه شامل تغییرات در نظام بازنشستگی این کشور، دیروز برای ابراز نارضایتی در خیابان‌های پاریس گردآمدند و پلیس در درگیری با آنها، اقدام به پرتاب گاز اشک‌آور کرد. همچنین در شهر لیون فرانسه حدود ۲۰۰ مامور  پلیس جنایی فرانسه با برگزاری تظاهراتی، جایگاه یکسان با پلیس ملی این کشور بویژه بازنشستگی در سن ۵۷ سال را خواستار شدند.
2023