زنجان- ایرنا- شصت و پنجمین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان زنجان با محوریت بررسی مشکلات صنوف تولیدی، روز یکشنبه به ریاست استاندار در محل اتاق اصناف مرکز استان زنجان برگزار شد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در این جلسه گفت: از اردیبهشت ۹۴ تا کنون ۱۴۵ جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع استان با یک هزار و ۵۶۲ مصوبه برگزار شده است.

ناصر فغفوری اظهار داشت: در سال جاری نیز پیش از این ۶۴ جلسه با ۸۶۲ مصوبه برگزار شده که ۶۵۲ مصوبه به میزان ۷۵ درصد مصوبات، محقق شده و بقیه در دست پیگیری و اجرا است.

وی با بیان اینکه امور مالیاتی در مورد نحوه تعیین ضرایب مالیاتی، جداولی دارد، گفت: در کارگروه تنظیم بازار استان مصوب شده نرخ مالیات اقلامی که توسط مباشر، توزیع می‌شود و قیمت مصوب دارد با نرخ مصوب اعمال شود اما مشخص نیست امور مالیاتی چه منع قانونی دارد که مجددا با نرخ خود محاسبه می‌کند و این سبب شده که مباشران، همکاری مناسبی با استان ندارند.

فغفوری خاطرنشان کرد: بر اساس معافیت‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت، تمام معافیت‌هایی که صنایع دارد به صنوف تولیدی هم اعمال می‌شود.

وی افزود: بر این اساس و طبق قانون، حامل‌های انرژی صنوف تولیدی باید مانند واحدهای صنعتی محاسبه شود و دستگاه‌های مربوطه می‌توانند نسبت به این موضوع از سازمان صنعت، معدن و تجارت یا اتاق اصناف، استعلام کنند تا بر اساس نرخ واحدهای خدماتی دریافت نشود.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در خصوص نحوه قیمت‌گذاری‌ها گفت: سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان، تنها مرجع رسمی نظارت بر قیمت کالا و خدمات است و در برخی موارد که مشمول باشد، سازمان صنعت، معدن و تجارت ورود پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: حتی نرخ حمل و نقل درون شهری نیز به کمیته تعیین قیمت در سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان می‌آید لذا آنالیز قیمت مراکز فرهنگی و سنتی نیز باید مورد تایید کمیته نرخ‌گذاری استان قرار گیرد.

فغفوری اظهار داشت: این اتفاقات در داخل شهر افتاده و مراکزی با نام گردشگری، اسم سنتی را به خود گذاشته و از قیمت‌های کمیته، تبعیت نمی‌کنند.

اصناف زنجان بیش از ۱۲۰ هزار شغل مستقیم ایجاد کرده است

رییس اتاق اصناف مرکز استان زنجان نیز با بیان اینکه نقش موثر و زیربنایی اصناف در پویایی اقتصاد کشور بر کسی پوشیده نیست، گفت: وجود سه میلیون واحد صنفی در کشور و بیش از ۴۰ هزار واحد صنفی در استان، ظرفیت عظیم این بخش در اشتغال کشور را نشان می‌دهد به طوری که هشت میلیون اشتغال مستقیم در کشور و بیش از ۱۲۰ هزار نیز در استان زنجان اشتغالزایی مستقیم در اصناف وجود دارد.

سیدمحمود موسوی افزود: این در حالی است که اصناف برخلاف واحدهای صنعتی از تسهیلات و امکانات دولتی، بهره‌مند نیستند و در صورتی که اصناف از تسهیلات استفاده کرده‌اند به واسطه پس‌انداز و سرمایه‌گذاری خود آن‌ها در منابع بانکی بوده است.

وی اظهار داشت: اشتغال در کارگاه‌های خُرد نسبت به صنایع بزرگ، پایدارتر است زیرا در صورت مواجهه با بحران‌های اقتصادی در مقایسه با صنایع بزرگ، دچار مشکلات کمتری می‌شوند.

موسوی با اشاره به مشکلات اصناف استان، گفت: ۱۲۵ شغلی که مشمول کمک و حمایت دولت بودند به مرور زمان، حذف شده و به ۳۵ مورد رسیده است.

وی افزود: به دلیل اینکه بعضی صنف‌ها رشته دانشگاهی ندارند و بعضی هم مدرن شده‌اند، رو به انقراض هستند و در بین جوانان نیز اشتیاق و علاقه‌ای پیدا نمی‌شود.

موسوی خاطرنشان کرد: شغلی مانند سماورسازی در دهه ۶۰ رونق داشت که امروز دیگر وجود ندارد اما باز هم در لیست تامین اجتماعی، جزو ۳۵ شغل مشمول کمک و حمایت دولت است در حالی که شاید ۲۰ تا ۲۵ مورد از مشاغل مذکور، بیمه واریز کرده و بقیه از بین رفته‌اند که تقاضا می‌شود مشاغل جدید به جای آن‌ها که در آستانه انقراض قرار دارند جایگزین شوند.

رییس اتاق اصناف مرکز استان زنجان اظهار داشت: برخی رستوران‌ها مجوز خود را از اصناف اخذ اما برخی مجوز را از میراث فرهنگی دریافت کرده‌اند که این قبیل رستوران‌ها مشمول کمک و حمایت دولتی هستند اما رستوران‌های دارای مجوز از اصناف، مشمول این کمک نیستند و این سبب شده قیمت‌ها در این ۲ نوع رستوران‌ها متفاوت باشد.

وی ادامه داد: به‌رغم شعارهای دولت مبنی بر اشتغالزایی و حفظ کسب و کار، متاسفانه ورود دولت به بعضی از کسب و کارها، هزاران نفر را بیکار کرده است. برای مثال؛ عکسبرداری برای کارت‌های ملی هوشمند، مشکلی است که در کل کشور برای صنوف وجود دارد که در دفاتر پیشخوان دولت انجام می‌شود و سبب بیکاری عکاسانی شده که تجربه صد ساله دارند.

موسوی گفت: نبود فروشگاه‌های عرضه مواد اولیه صنایع دستی، کمبود روزافزون نیروی استادکار، مشکل جذب کارآموز به دلیل عدم رغبت جوانان جهت اشتغال در اصناف، عدم حمایت امور مالیاتی در معافیت صنوف تولیدی، عدم موافقت مرکز بهداشت با صدور مجوز و بلاتکلیفی برخی واحدهای صنفی عرضه لبنیات از دیگر مشکلات اصناف است.

وی اظهار داشت: مشکل بعدی اصناف نیز افزایش نیافتن نرخ نان از سال ۹۳ است در حالی که این نرخ در استان‌های مجاور و برخی استان‌های دیگر افزایش داده شده است.

موسوی خاطرنشان کرد: اگر مجوز افزایش نرخ نان داده نمی‌شود حداقل نرخ حامل‌های انرژی و حق بیمه را نیز با نرخ سال ۹۳ محاسبه و دریافت کنند تا نانوایی‌ها متضرر نشوند.

زنجان در غربالگری بیمه‌شدگان دارای حمایت دولت، عملکرد موفقی در کشور دارد

کارشناس ارشد درآمد اداره کل تامین اجتماعی استان زنجان نیز در خصوص بهره‌مندی کارفرمایان از حمایت‌های دولتی، گفت: بعضی از کارفرمایان، خودشان دارای بیمه کمک دولتی بوده و برای جلوگیری از حذف آن اقدام به اخذ جواز کسب نمی‌کنند.

جمشید عبادی اظهار داشت: تامین اجتماعی زنجان در کل کشور، جزو شاخص‌های خوبی بوده و افرادی که از کمک دولت استفاده کرده‌اند، غربالگری و شناسایی شده و اجازه نداده‌ایم اجحافی صورت پذیرد.

وی تصریح کرد: اگر افرادی به عناوین کذایی از کمک دولتی استفاده کرده و از تیر بازرسان تامین اجتماعی خارج شده‌اند در صورتی که اطلاعاتی داده شود، رصد و بررسی می‌کنیم.

عبادی خاطرنشان کرد: طبق مصوبه اسفند سال ۶۱ مجلس شورای اسلامی، کارگاه‌هایی که حالت تولیدی، فنی و صنعتی دارند از امکانات دولتی برخوردار بوده و از معافیت بیمه کارفرما می‌توانستند استفاده کنند اما این مصوبه در سال ۶۹ اصلاح و شمار مشاغل به ۳۷مورد کاهش یافت.

وی افزود: طبق قانون، سازمان تامین اجتماعی موظف شده با اخذ ۲۷ درصد حق بیمه، خدمات ارائه دهد.

عبادی ادامه داد: دولت در مقطعی گفته تا میزانی حمایت می‌کنم و بقیه را از کارفرما بگیرید و به هر حال برای سازمان تامین اجتماعی فرقی ندارد و مهم دریافت حق بیمه است.

امور مالیاتی به اصناف، اعتماد دارد

مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان نیز با بیان اینکه اصناف از مودیان خوش‌حساب مالیاتی هستند، گفت: سال ۹۶ در رسیدگی به مالیات عملکرد اصناف برای ۱۳ هزار و ۳۴۶ اظهارنامه با راستی‌آزمایی و بدون رسیدگی، برگه قطعی صادر کردیم.

میرحیدر رضوی افزود: امسال نیز در بررسی مالیات عملکرد سال ۹۷ برای ۱۸ هزار و ۱۷۳ اظهارنامه بعد از راستی‌آزمایی، اعتماد کرده و برگه قطعی صادر کردیم و این آمار نشان می‌دهد که امور مالیاتی به اصناف، اعتماد دارد و به اظهارنامه‌ها توجه می‌شود.

وی اظهار داشت: چاپخانه‌داران مشمول مالیات عملکردی نیستند اما باید معاملات فصلی مالیات بر ارزش افزوده را به صورت فصلی ارائه دهند که در غیر این صورت مشمول جریمه می‌شوند.

رضوی با بیان اینکه مالیات بر ارزش افزوده از مشتری دریافت می‌شود، خاطرنشان کرد: بخشنامه جدید از سازمان امور مالیاتی صادر شده که مالیات بر ارزش افزوده فصلی اصناف در صورت پرداخت اصل مالیات عملکردی، از سال ۹۳ به بعد بخشیده می‌شود.

وی تصریح کرد: شرط برخورداری از تمام معافیت‌های مالیاتی، ارائه اظهارنامه است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان نیز گفت: حدود ۹۰ واحد فروشگاه سم در سطح استان وجود دارد که بر اساس قانون نظام صنفی واحدهای دارای فعالیت اقتصادی باید علاوه بر جواز کسب، جواز تخصصی نیز داشته باشند که ۲۲ واحد، مجوز تخصصی ندارند.

جواد تاراسی اظهار داشت: تقاضا داریم اتاق اصناف، صدور جواز کسب برای این واحدها را مشروط به داشتن جواز تخصصی کند چرا که پلیس اماکن نمی‌تواند با واحدهای متخلف برخورد کند.

وی افزود: این تخلفات شامل سموم تاریخ گذشته است که سموم را کم‌اثر کرده و  تولید محصولات اُرگانیک دچار مشکل می‌کند.

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان نیز گفت: شهرستان طارم بیشتر مبتلابه تغییر کاربری اراضی است که نمی‌توانند موافقت اصولی را از سازمان صنعت، معدن و تجارت بگیرند.

جمال انصاری در مورد ایجاد شهرک صنفی نیز که مجوز آن در کنار محل انبار پسماند روی داده شده است، اظهار داشت: در زمان صدور هم دغدغه‌هایی بود اما مجوز آن توسط شرکت شهرک‌های صنعتیِ وقت صادر شده است.

وی خاطرنشان کرد: از مورخه ۹۶/۱۰/۱۰ مصوبه هیات دولت برای شهرک‌های مزاحم شهری وجود دارد که باید با همکاری شهرداری و اتاق اصناف حل شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان نیز در خصوص منع فروش ظروف پلاستیکی پی.وی.سی، گفت: سرطانزایی این ظروف، ثابت شده است.

دکتر محمدرضا صایینی اظهار داشت: مسائل مربوط به اندازه مغازه‌ها و بحث‌های مختلف نیز در شورای صنفی مطرح و بررسی مجدد می‌کنیم و آنچه از دستمان برآید انجام می‌دهیم.

وی خاطرنشان کرد: در خصوص آرایشگران زنانه نیز چون سَر شسته می‌شود و برخلاف آراشگران مردانه است باید برای جلوگیری از ورود فاضلاب به آبرو کوچه‌ها، محل دارای چاه فاضلاب باشد.

صایینی افزود: مشکل دیگر، فروشندگان سیار هستند که مواد غذایی عرضه می‌کنند و مشخص نیست کدام صنف، متولی این‌ها است و روزبه‌روز در سطح شهر افزایش پیدا می‌کنند که برخورد خواهیم کرد.