به گزارش ایرنا «گنگ شوانگ» روز یکشنبه در کنفرانس خبری روزانه خود در پکن افزود: موضع دولت چین مبنی بر اینکه باید اصل چین واحد رعایت و با استقلال تایوان و تجزیه کشور مخالفت شود، به هیچ وجه تغییر نخواهد کرد.
او با تاکید بر پذیرش اصل چین واحد در جامعه جهانی گفت: چین امیدوار است کشورها همچنان بر این اصل پایبنده بوده و تلاش های مردم چین برای مخالفت با فعالیت های استقلال طلبانه تایوان و حفظ وحدت کشور را درک و از آن حمایت کنند.
در انتخابات ریاست جمهوری تایوان که روز گذشته برگزار شد خانم تسای توانست افزون بر ۸ میلیون معادل ۵۷.۲ درصد از کل آرا را به خود اختصاص دهد او در انتخابات سال ۲۰۱۶ میلادی ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار رای کسب کرده بود.
«هان کیو یو» دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ تایوان از حزب ناسیونالیست در این انتخابات بیش از ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار رای معادل ۳۸.۶ درصد از آرا را کسب کرد.
«جیمز سونگ» از حزب اول خلق با فاصله بسیار زیاد از این دو نفر فقط توانست نزدیک به ۶۰۰ هزار رای معادل ۴/۲ درصد از رای ها را به خود اختصاص دهد.
با این حساب خانم تسای که از سال ۲۰۱۶ میلادی قدرت را در این جزیره بدست آورده بود و روابط خوبی هم با چین ندارد برای یک دوره چهار ساله دیگر ریاست حکومت تایوان را برعهده خواهد داشت.
چین، جزیره تایوان را که در سال ۱۹۴۹ میلادی در پایان جنگ داخلی از این کشور جدا شد، بر اساس قانون "اصل یک چین" بخشی از خاک خود می داند مقام های چین و تایوان در سال ۱۹۹۲ میلادی به توافق رسیدند هر اقدامی در این منطقه و در روابط طرفین بر اساس اصل «چین واحد» باشد بر اساس این اصل، چین و تایوان به یک کشور که همان سرزمین مادری است تعلق دارند.
بر اساس اصل "یک چین" هر کشوری که دارای روابط رسمی با پکن است حق ندارد با مقام های تایوانی ملاقات کند اما از زمانی که «تسای اینگ ون» در سال ۹۴ شمسی به عنوان اولین زن تایوانی از حزب حاکم دمکراتیک ترقی خواه رئیس حکومت تایوان شد، روابط دو سوی تنگه تایوان (چین و تایوان) تیره شده است.