به گزارش رسانه های مصری، «عقیله صالح» رییس پارلمان لیبی در سخنرانی خود در پارلمان مصر بر ضرورت اتخاذ موضع یکسان جهان عرب برای حمایت از پارلمان لیبی به عنوان تنها نهاد قانونی در این کشور تاکید کرد.
وی افزود: دولتی که رای اعتماد پارلمان لیبی را نداشته باشد قانونی نیست و توافقنامه ای که پارلمان آن را تایید نکند هیچ گونه ارزشی ندارد.
اشاره رییس پارلمان لیبی به غیرقانونی بودن دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» و امضای قراردادهای امنیتی و نظامی این دولت با ترکیه است که با وجود برخورداری از حمایت جامعه جهانی از سوی پارلمان این کشور به رسمیت شناخته نمی شود.
از سوی دیگر رسانه های منطقه ای و بین المللی امروز (یکشنبه) اعلام کردند که ژنرال حفتر، فرمانده ارتش شرق لیبی وساطت ترکیه و روسیه برای حل اختلافات در لیبی و پیشنهاد آتش بس آنها را پذیرفت، اما برخی رسانه ها دیگر همچنین از پیشروی ژنرال حفتر در شعر مصراته خبر دادند.
آتش بس شکننده
در همین حال نیروهای تحت امر ژنرال حفتر امروز (یکشنبه) اعلام کردند که یک پهپاد ترکیه را در جنوب طرابلس- پایتخت لیبی- ساقط کردند.
این نیروها مدعی هستند طرف مقابل با پرواز این پهپاد حامل خمپاره توافق آتش بس را نقض کردند.
دولت وفاق ملی هم مدعی است که نیروهای ژنرال حفتر تنها دقایقی پس از آغاز آتش بس در نیمه شب یکشنبه با حملهع به مناطقی در طرابلس توافق آتش بس را زیر پا گذاشته است.
امضای توافقنامه های جنجالی با ترکیه
از دیگر قضایای جنجال برانگیز در حوادث اخیر لیبی امضای توافق همکاری میان دولت وفاق ملی و ترکیه بود؛ آنکارا و طرابلس ششم آذر ماه و در جریان سفر فایز السراج رییس دولت وفاق ملی لیبی به آنکارا و دیدار با رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه، دو قرارداد مهم امضا کردند.
توافق نخست در مورد حریم دریایی ترکیه و لیبی در دریای مدیترانه و قرارداد دیگری در مورد توسعه همکاریهای امنیتی و نظامی میان دو طرف امضا شد.
توافق آنکارا و دولت السراج با اعتراض دیگر کشورهای حوزه دریای مدیترانه رو به رو شد، یونان، قبرس و مصر در بیانیهای مشترک تاکید کردند که امضای این ۲ یادداشت تفاهم درباره همکاری امنیتی و حریم دریایی میان ترکیه و دولت وفاق لیبی هیچ اثر قانونی ندارد.
تحلیلگران مسائل لیبی بر این باورند که بازیگران خارجی در این کشور در دو طرف درگیری نقش فعالی را ایفا میکنند، امارات، عربستان، مصر، فرانسه و روسیه از ارتش حفتر و دولت شرق لیبی حمایت میکنند، درحالی که ترکیه، قطر، آمریکا و اتحادیه اروپا حامی دولت "فایز السراج" در غرب لیبی هستند.