سنندج - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: امسال به منظور تامین بخشی از نیاز کالاهای اساسی کشور، ۳۲ میلیون و ۱۸۷ هزار و ۷۱۵ قطعه جوجه ریزی در مرغداری‌های این استان انجام شد.

خالد جعفری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این اقدام با توجه به ۲۷ میلیون و ۷۷ هزار و ۴۷۲ قطعه جوجه ریزی ۹ ماه منتهی به آذر سال گذشته از ۱۹ درصد رشد برخوردار است.

وی اضافه کرد: با این میزان جوجه ریزی، ۷۰ هزار و ۸۰۰ تُن گوشت مرغ و پنج هزار و ۲۵ تُن تخم مرغ در استان تولید شده که در مقایسه با تولید ۶۰ هزار تُنی آن در مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۸ درصد رشد را نشان می‌دهد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه پیش بینی می‌شود میزان تولید گوشت مرغ استان تا پایان امسال به بیش از ۹۰ هزار تن برسد، افزود: همه ساله حدود ۴۷ درصد از مرغ تولیدی این استان حدود ۴۰ تا ۴۵ هزار تُن به سایر استان‌های کشور از جمله تهران، کرمانشاه و زنجان صادر می‌شود.

خالدی یادآور شد: با توجه به میانگین مصرف سرانه ۲۸ کیلوگرم مرغ توسط هر کردستانی در سال، سرانه مصرف این استان در هر سال حدود ۴۵ هزار تُن معادل ۵۳ درصد از کل تولیدات استان است.

وی با اشاره به اینکه میزان تولید گوشت مرغ در استان با توجه به سرمایه گذاری های مناسب انجام شده و تعداد بالای واحدهای فعال بیش از نیاز داخل استان است، گفت: هیچگونه مشکلی در تامین گوشت مرغ مورد نیاز بخصوص برای ایام نوروز وجود ندارد و واحدهای تولیدی در ماه‌های آخر سال نیز نسبت به جوجه ریزی مناسب اقدام می‌کنند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در خصوص توزیع نهاده های طیور که شامل ذرت و کنجاله سویا در این استان تاکید کرد: در ۹ ماه منتهی به آذر سال جاری مقدار ۳۹ هزار و ۶۱۰ تُن ذرت و ۹۱ هزار و ۱۶ تُن کنجاله سویا توسط کمیته توزیع نهاده‌های دامی استان بین اتحادیه ها و تعاونی‌های مرغداران توزیع شده است.

جعفری اظهار داشت: توزیع این میزان نهاده باعث ثبات در قیمت مرغ تولیدی درب واحدهای مرغداری و نیز مرغ کشتاری برای مصرف کننده شده است.

وی یادآور شد: میزان رصد و پایش در خصوص توزیع نهاده‌های طیور و مصرف این نهاده‌ها در تولید دان آماده طیور در ۹ ماهه سالجاری یک هزار و ۴۴۰ مرحله توسط واحد مدیریت توسعه بازرگانی سازمان و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌های تابعه صورت گرفته تا این نهاده‌ها صرفا در بخش تولید استفاده شود.

در حال حاضر تعداد ۷۴۲ واحد مرغ گوشتی در کردستان با ظرفیت حدود ۱۴ میلیون و ۶۷۴ هزار و ۷۰۰ قطعه در دوره و حدود ۵۹ میلیون قطعه در سال با توان تولید ۱۰۰ هزار تُن گوشت مرغ در حال فعالیت است.

۱۶ واحد مرغ مادر گوشتی با ظرفیت ۴۳۴ قطعه و ۱۳ واحد مرغ تخمگذار با ظرفیت ۵۵۵ قطعه در استان دارای پروانه است.

یک کارخانه جوجه کشی با ظرفیت ۲ میلیون عدد تخم مرغ نطفه دار و با توان تولید ۲۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه در سال، فعال است.

از صنایع مرتبط با این فعالیت، ۶ کشتارگاه صنعتی مرغ با ظرفیت ۱۶ هزار قطعه در ساعت، ۱۵ کارخانه اختصاصی خوراک طیور به ظرفیت سالیانه ۳۶۰ هزار تُن، چهار واحد ذرت خشک کنی به ظرفیت ۶۲ هزار تُن و نیز سه واحد فرآوری کود مرغی به ظرفیت ۵۰ هزار تُن در سال وجود دارد.