مهدی ایزدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به شرایط آب و هوایی مازندران و قرار گیری بناهای میراثی استان در معرض این شرایط مرمت بناهای میراثی مازندران امری مستمر و پر هزینه است.
وی با بیان اینکه برای مرمت بناهای تاریخی و میراثی استان مازندران در سال ۹۸ حدود ۵۰ میلیارد ریال بودجه استانی و ملی تعیین شده است ، افزود: تاکنون حدود ۱۵ میلیارد ریال از اعتبارات سال ۹۸ جذب و در حدود ۲۰ طرح مرمتی جذب و هزینه شد.
معاون میراث فرهنگی مازندران گفت: پیش بینی میکنیم تا پیش از پایان سال جاری باقی اعتبارت به اداره کل میراث فرهنگی ابلاغ و تحویل شود.
به گفته ایزدی در حال حاضر حدود ۶۰ پروژه مرمتی در استان مازندران تعریف شده است که همگی مربوط به بناهای تاریخی هستند.
وی با بیان اینکه نیاز اعتبار مازندران برای مرمت بناهای تاریخی و میراثی بیش از اعتبارات تعیین شده است ، افزود: سالانه اگر بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای مرمت به میراث فرهنگی مازندران بدهند کم است.
معاون میراث فرهنگی بار دیگر به علت هزینه بالای مرمت در مازندران اشاره کرد و گفت: اغلب بناهای تاریخی مازندران از مصالح ضعیف ساخته شدند که با قرارگیری در معرض بارش و سرما به صورت مستمر باید مرمت شوند.
اعتبار ۲۵ میلیاردی سیل برای مرمت بناهای میراثی
ایزدی همچنین با اشاره به خسارت حدود ۸۰ میلیارد ریالی سیل نوروزی امسال به بناهای تاریخی ، گفت: بخشی از این بناها با اعتبارت میراث فرهنگی مرمت شد.
وی به تخصیصی اعتبار ۲۵ میلیارد ریالی از محل اعتبارات خسارت سیل اشاره کرد و گفت: این اعتبار در حال تخصیص و ابلاغ است و مراحل پایانی خود را طی می کند.
بنا بر گزارش میراث فرهنگی مازندران سال گذشته ۴۰ پروژه مرمت بناهای تاریخی استان با اعتبار بالغ بر ۴۵ میلیارد ریال انجام شد که اغلب آنها تکمیل شدند.
استان مازندران دارای بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ اثر شناسایی شده تاریخی است که از این تعداد تاکنون ۷۵۰ اثر تاریخی، ۵۰ اثر معنوی، ۲۵ اثر طبیعی و ۲ اثر جهانی به ثبت رسیده است و بقیه در فهرست تشکیل پرونده و فرایند قانونی ثبت قرار دارد .