زاهدان- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: تالاب جازموریان در پی بارندگی‌های اخیر در استان و سیلابی شدن مسیرها ۲۱.۷ میلیون مترمکعب آبگیری شد.

وحید پورمردان روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۲۱.۷ میلیون متر مکعب آب از رودخانه‌هایی همچون دامن، بمپور، روستا و هودیان وارد تالاب جازموریان شده و جان تازه ای  به این تالاب داده است؛ چرا که جازموریان در پی خشکسالی‌های اخیر به کانون گرد و غبار جنوب شرق تبدیل شده و تاثیر نامطلوبی روی پوشش گیاهی و حیات وحش منطقه گذاشته است.

وی گفت: این تالاب دوباره میزبان تعداد زیادی از پرندگان مهاجر از قبیل کاکایی، اگرت  شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان افزود: عمق آبگیری شده در تالاب تقریبا بین ۱۰ تا ۷۰ سانتیمتر است که احتمال افزایش این آبگیری نیز وجود دارد.

 مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان  افزود: تالاب جازموریان به عنوان یکی از تالاب‌های فصلی مشترک بین استان‌های سیستان و بلوچستان و کرمان است که با مساحت سه هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع در اثر فرو نشست زمین با ساختی جوان در فاصله ۱۵۰ کیلومتری غرب ایرانشهر و در محدوده شهرستان دلگان واقع شده است.

پورمردان گفت: البته این بارندگی‌ها خساراتی در حوزه گیاهان نیز وارد کرده است؛ زیرا سیستان وبلوچستان در بخش پوشش گیاهی بسیار ضعیف است  و همین میزان اندک موجود نیز از ریشه کنده شده  و در نتیجه آسیب جدی به منطقه وارد شده است.
 بارش باران سیل‌آسا در جنوب شرق کشور که از شامگاه پنجشنبه ۱۹ دی آغاز شده، استان های سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان را تحت تاثیر قرار داده و سبب جاری شدن سیلاب در این استان‌ها شده است.بیشینه بارش‌ها به صورت نقطه‌ای در برخی نقاط خاص در غرب و جنوب غرب استان به ۲۰۰ میلی‌متر می‌رسد. 
شرایط در استان سیستان و بلوچستان از سایر استان‌ها وخیم‌تر اعلام شده به طوری که میزان بارش‌ها در جنوب استان نسبت به سال گذشته ۲۶ برابر شده است و در نتیجه سرریز شدن آب از پشت سدهای استان را در پی داشته است.
اکنون در سیستان و بلوچستان تعداد ۵۰۰ روستا و ۱۴ شهرستان درگیر سیل هستند و ۲۰ هزار واحد مسکونی بر اثر جاری شدن سیلاب تخریب کلی و جزئی دیده است.
امدادرسانی به روستاهای جنوب سیستان و بلوچستان تنها از طریق بالگرد و یا قایق امکان پذیر است. به عنوان مثال به گفته ضیاء الحق هاشمزهی فرماندار نیکشهر امدادرسانی به آسیب دیدگان سیل به دلیل تخریب شدن راه‌ها و طغیان رودخانه‌های فصلی به سختی انجام می‌شود و به همین علت اعزام بالگرد برای رسیدگی به روستاهای فاقد راه در حوزه بنت و مرکزی نیکشهر ضروری است.

بر اساس این گزارش، با  وجود تلاش امدادگران، چادر، مواد غذایی بسته بندی، پتو و ملزومات پزشکی و بهداشتی از اقلام ضروری مورد نیاز مردم منطقه است.