خالد جعفری روز دوشنبه در جلسه استاندارد سازی محصولات کشاورزی اظهار داشت: این مزارع ویژه محصولاتی مانند سیب زمینی، پیاز، گوجه فرنگی، توت فرنگی و خیار بود که تلاش میشود در سالهای آینده عرضه محصولات گواهی شده در استان با همکاری سازمان استاندارد اضافه شود.
وی اضافه کرد: صدور گواهی از طریق اداره کل استاندارد با همکاری سازمان جهادکشاورزی انجام میشود که تداوم این فعالیتها، اطمینان خاطر برای مصرف کنندگان و افزایش درآمد برای تولید کنندگان را به همراه دارد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: بخش قابل توجهی از محصولات استان، شرایط لازم برای کسب گواهی را دارند و در مقایسه با مناطق دیگر کشور شرایط مناسب تری دارد و برای ایجاد بازار مناسب، غرفههایی هم برای عرضه این محصولات توسط سازمان تعاون روستایی در نظر گرفته شده است.
وی یادآور شد: بسیاری از محصولات تولیدی بخش کشاورزی استان سالم و حتی میتوان گفت ارگانیک است که میتوان به محصولاتی مانند توت فرنگی، انگور سیاه، توت سفید و انجیر اشاره کرد.
جعفری تاکید کرد: با توجه به آزمایشات انجام شده ۱۰۰ درصد محصولات اساسی استان مانند نخود و گندم که بیشترین سطح زیر کشت در استان را هم دارند سالم است و اخذ گواهی محصول موجب فراهم شدن زمینه افزایش صادرات میشود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: میتوان ایجاد هماهنگی بیشتر بین ارگانهای ذیربط برای ساده سازی فرآیندهای کسب نشان استاندارد و کاهش هزینههای مربوطه موجب تشویق تعداد بیشتری از کشاورزان برای حرکت به سوی عرضه محصولات با نشان استاندارد میشود.
جعفری افزود: عرضه محصولات کشاورزی دارای نشان استاندارد که باقیمانده نیترات، آفت کشها و فلزات سنگین در آنها آزمایش شده باشد و اطمینان بیشتری در خصوص سلامت محصول به مصرف کننده بدهد در اولویت جهاد کشاورزی استان کردستان است.
وی اظهار داشت: ارتباط و همکاری بخش کشاورزی با استاندارد در زمینه تولید و عرضه مطمئن محصولات سالم را فراهم کرده و تلاش میشود با آسانکاری در فرآیند سامانه پنجره واحد خدمات الکترونیکی وزارت جهاد کشاورزی و کاهش هزینههای صدور گواهی این همکاریها گسترش یابد.
وی اضافه کرد: با ارتقای مهارت های شغلی زنان کشاورز با رویکرد آموزش و ترویج تولید محصولات استاندارد با محوریت پروژه توانمند سازی زنان روستایی میتوان موجب افزایش درآمد کشاورزان شد که در این رابطه، شیوه نامه استقرار استانداردهای ملی حد بیشینه آلایندهها در محصولات کشاورزی ویژه مزارع زنان روستایی به استانها ابلاغ شده که هدف آن فراهم کردن زمینه توسعه کسب و کار برای خانوارهای روستایی است.
جعفری گفت: شش مزرعه برای تولید محصولات سالم و استاندارد شامل سیب زمینی، پیاز، گوجه فرنگی، توت فرنگی، خیار برای صدور پروانه به اداره کل استاندارد معرفی شده و تلاش میشود در سالهای آتی عرضه محصولات گواهی شده افزایش یابد.
مدیرکل استاندارد کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه این اداره کل آمادگی دارد ضمن کاهش هزینهها، دوره های آموزشی را برای کارشناسان برگزار کند، اظهار داشت: اخذ پروانه استاندارد، مشمول کارمزد خدماتی بوده و سازمان استاندارد به منظور تشویق کشاورزان، ۹۰ درصد در سال اول تخفیف اعمال میکند.
ژیلا یزدانی یادآور شد: هماهنگی بیشتری برای آسان سازی فرآیند صدور گواهی استاندارد مورد نیاز است که تعامل و همکاری بین ۲ دستگاه در این موضوع راهگشا است.
کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد دیم و آبی، یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی بوده که کردستان دارای ۴۳ هزار هکتار باغ است که سالانه ۳۳۰ هزار تُن انواع محصول در آن تولید و برداشت میشود.
میزان کل تولیدات استان کردستان دارای سه میلیون تُن انواع محصول است که وزارت کشاورزی در نظر دارد با توسعه فعالیت های مختلف این میزان را به حدود پنج میلیون تُن برساند.