تهران- ایرنا- محققان دانشگاه زوریخ با همکاری متخصصان موسسه فناوری فدرال سوییس دستگاهی را ساختند که کبد آسیب‌دیده را ترمیم کرده و آن را به مدت یک هفته خارج از بدن انسان، زنده نگه می‌دارد. پیش از این متخصصان تنها به مدت ۱۲ ساعت امکان نگهداری کبد را در محیط خارج از بدن انسان داشتند.

به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، به گفته متخصصان، کبدهای آسیب‌دیده برای پیوند به بدن انسان مناسب نیستند، اما اکنون با استفاده از دستگاه دانشگاه زوریخ می‌توان کارآیی این کبدها را پس از چند روز به طور کامل بازیابی کرد. مبنای این فناوری جدید، یک سیستم تزریق وریدی است که عملکردهای بدن را شبیه‌سازی می‌کند و مواد موردنیاز برای ترمیم و حفظ حیات کبد را به آن می‌رساند. 
محققان در آزمایشات اولیه با استفاده از این دستگاه توانستند ۶۰ درصد از کبدهای آسیب‌دیده را که پیش از این قابلیت پیوند به بدن بیماران را نداشتند، ترمیم کرده و برای انجام پیوند آماده کنند. گام بعدی این تحقیقات پیوند زدن کبدهای ترمیم شده به بدن بیماران است. 
به گفته محققان، این فناوری جدید زمینه را برای توسعه کاربردهای مختلف به‌منظور بازگرداندن امکان حیات به بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان و انواع بیماری‌های پیشرفته کبد هموار می‌کند. 
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Biotechnology منتشر شده است.