به گزارش تارنمای شبکه خبری سیانان، این رباتها که زنوبات (xenobot) نام دارند، پهنایی کمتر از یک میلیمتر دارند به این معنا که برای حرکت در داخل بدن انسان به اندازه کافی کوچک هستند. زنوباتها میتوانند پیادهروی و شنا کنند، هفتهها بدون غذا زنده بمانند و با یکدیگر کار گروهی انجام دهند.
سلولهای بنیادی سلولهای غیر تخصصی هستند که میتوانند به انواع مختلف سلولها تبدیل شوند. محققان در این پژوهش سلولهای بنیادی را از جنین قورباغه پنجهدار آفریقایی (Xenopus laevis) جدا کردند و آنها را برای تکثیر در محیط مناسب قرار دادند. براساس بیانیه مطبوعاتی منتشر شده از دانشگاه ورمونت، سپس این سلولها برش داده شده و به فرمهای بدنی خاصی که توسط یک ابررایانه طراحی شده بود تغییر شکل داده شدند – فرمهایی که تاکنون هیچگاه در طبیعت مشاهده نشدهاند.
این سلولها سپس به طور مستقل شروع به کار کردند؛ سلولهای پوستی با پیوستن به یکدیگر ساختار ایجاد کردند و سلولهای ماهیچه قلب به رباتها اجازه دادند تا به تنهایی و بدون نیاز به چیزی حرکت کنند. زنوباتها حتی از قابلیتهای خودترمیمی نیز برخوردارند؛ هنگامی که دانشمندان یکی از این رباتها را قطعه قطعه کردند، خود را ترمیم کرد و به راه افتاد.
ظاهر این رباتهای زنده به رباتهای معمولی شباهتی ندارد، به این معنا که از چرخدندهها و یا بازوهای رباتیک در آنها خبری نیست. زنوباتها در عوض بیشتر شبیه یک توده کوچک از گوشت صورتیرنگ متحرک هستند. به گفته محققان این تفاوت عمدی است و به این "دستگاههای بیولوژیکی" اجازه میدهد کارهایی بکنند که از رباتهای معمولی از جنس فولاد و پلاستیک برنمیآید.