به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سپاه، در پی بارندگیهای شدید چند روز گذشته که منجر به وقوع سیل در استان سیستان و بلوچستان و بروز خساراتی در این مناطق شد، سردار سرتیپ دوم پاسدار رمضان شریف روز سهشنبه اظهار داشت: از ساعات ابتدایی وقوع سیل در استان سیستان و بلوچستان، واحدها و یگانهای سپاه مستقر در منطقه اعم از یگانهای قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص)، نیروی دریایی سپاه و بسیجیان بومی و گروههای جهادی، همه تلاش و همت خود را برای امدادرسانی و کاهش مشکلات و آلام هموطنان عزیز و محجوب این خطه ایران اسلامی بکار گرفتند.
وی با بیان اینکه پایوران و بسیجیان قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه پس از وقوع سیل با حضور در منطقه، اقدامات امدادرسانی و نجات را به سرعت آغاز کردند، افزود: این اقدام مهم با بکارگیری ۳ فروند بالگرد ترابری، ۳۵ دستگاه ماشین آلات سنگین مهندسی و ترابری و بیش از ۶۰۰ نفر از رزمندگان این قرارگاه در ساعات اولیه وقوع سیل انجام پذیرفت که منجر به نجات جان بسیاری از هموطنان گرفتار مانده در سیل شد.
سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همچنین از بکارگیری ماشینآلات و تجهیزات مهندسی به منظور بازگشایی راههای ارتباطی و تخلیه مردم و نجات گرفتار ماندگان در سیل خبر داد و تصریح کرد: همچنین تاکنون بیش از ۱۰ هزار بسته غذایی، ۵۰ هزار قوطی کنسرو و آب معدنی و ۵ هزار تخته پتو بین سیلزدگان توزیع شده است و در ادامه روند امدادرسانی ۱۰۰۰ سری لوازم ضروری خانگی در حال توزیع میباشد.
شریف در ادامه عنوان کرد: قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه با راهاندازی ۴ مرکز پخت غذا در شهرستانهای چابهار و کنارک، پخت غذای گرم را از روز شنبه آغاز کرده که در هر وعده ۵ هزار پرس غذا بین سیلزدگان جا بجا شده و مستقر در مکانهای امن و نیز در روستاها و نقاط صعبالعبور از طریق بالگرد توزیع میشود و تاکنون ۲۰۰ روستای سیل زده را تحت پوشش خدماترسانی قرار داده شده است.
وی خاطرنشان کرد: نیروی دریایی سپاه نیز با اعزام بالگردهای Mi-۱۷ و ارسال تجهیزات و نیروهای امدادی به مناطق سیلزده، نسبت به امدادرسانی به این مناطق اقدام کرد.
این در حالی است که سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه نیز صبح امروز به منظور مدیریت روند امدادرسانی به سیلزدگان و تسریع در گسیل امکانات سپاه برای یاری رساندن به آنان، به استان سیستان و بلوچستان عزیمت کرد.
بارش باران سیلآسا در جنوب شرق کشور که از شامگاه پنجشنبه ۱۹ دی آغاز شده، استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان را تحت تاثیر قرار داده و سبب جاری شدن سیلاب در این استانها شده است. شرایط در سیستان و بلوچستان از سایر استانها وخیمتر اعلام شده به طوری که میزان بارشها در جنوب استان نسبت به سال گذشته ۲۶ برابر شده و در نتیجه سرریز شدن آب از پشت سدهای استان را در پی داشته است.
در سیستان و بلوچستان تعداد ۵۰۰ روستا و ۱۴ شهرستان درگیر سیل هستند و ۲۰ هزار واحد مسکونی بر اثر جاری شدن سیلاب تخریب کلی و جزئی دیده است.
امدادرسانی به روستاهای جنوب سیستان و بلوچستان تنها از طریق بالگرد و یا قایق امکان پذیر است و با وجود تلاش امدادگران، چادر، مواد غذایی بسته بندی، پتو و ملزومات پزشکی و بهداشتی از اقلام ضروری مورد نیاز مردم منطقه است.