تهران - ایرنا - سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به پیشرفت‌ها در بخش کشاورزی، وابستگی به واردات دانه‌های روغنی و کنجاله، مایه ننگ این بخش است. 

«عباس کشاورز» روز سه شنبه در مراسم سی و چهارمین دوره انتخاب و معرفی نمونه های ملی بخش کشاورزی افزود: تلاش داریم در دو سال درصد خودکفایی را به ۲۸ درصد و در برنامه پنج ساله به بیش از ۵۰ درصد برسانیم.

خط قرمز ما حفاظت جنگل های شمال

وی با بیان اینکه صیانت از جنگل‌های شمال کشور خط قرمز بخش کشاورزی است، گفت: در دوره صیانت و احیای از جنگل های شمال کشور کسی ورود نکند و نظریه ای مطرح نکند.

کشاورز افزود: در ابتدای دولت تدبیر و امید ضریب امنیت غذایی کشور ۵۵ درصد بود و در سال ۹۳ به دولت قول دادیم توان ضریب امنیت غذایی را به ۸۰ درصد برسانیم که امروز به این رقم رسیده‌ایم.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: تلاش داریم تا سال ۱۴۰۰ ضریب امنیت غذایی را به ۸۵ درصد ارتقا دهیم. 

وی نگرانی بخش کشاورزی را مشکل آب دانست و تصریح کرد:  ما باید بدون نگرانی از آب تولید و برداشت محصول داشته باشیم. 

کشاورز اضافه کرد: مشکل آب کشور از طریق خانواده بخش کشاورزی قابل حل است.

ایستادگی وزارت جهاد کشاورزی در مقابل تغییر کاربری اراضی مرغوب

وی درباره تغییر کاربری اراضی کشاورزی افزود: وزارت جهاد کشاورزی در مقابل تغییر کاربری اراضی کشاورزی می ایستد و به کسی اجازه دست اندازی به اراضی مرغوب این بخش را  نمی دهد.

سرپرست وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه بنای توسعه بخش کشاورزی هر کشور خاک است، گفت: امروز با استفاده از تجربیات خود می توانیم خاک بخش کشاورزی را حفظ و تقویت کنیم که همین امر موجب مدیریت آب در این بخش می شود که در این صورت تولیدات کشاورزی بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش می‌یابد.

استمرار خودکفایی گندم با اهیمت است

کشاورز با تاکید بر اینکه کشور باید همچنان در تولید گندم خودکفا بماند گفت: در سه تا چهار سال آینده باید مشکل جو را در کشور حل کنیم.

وی با اشاره به اینکه افزایش تولید پنبه از اهمیت بالایی برخوردار است افزود: سال گذشته در تولید شکر دچار غفلت‌ شدیم و باید تلاش کنیم میزان تولید این محصول را به وضعیت سال ۹۶ باز گردانیم.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با تأکید بر لزوم افزایش تولید شیرخام تصریح کرد: تولید مرغ، گوشت و تخم‌مرغ نیز باید به اندازه نیاز کشور باشد.

وی براین باور است که ظرفیت دیم کشور مغفول مانده و اکنون با شناسایی ظرفیت های این بخش افزایش تولید دو میلیون تن گندم، ۸۰۰ هزار تن جو، دو تا سه میلیون تن علوفه و 700 هزار تن دانه روغنی را داریم که بهره گیری از این ظرفیت، به درآمد پایدار کشاورزان و احیای خاک‌ کشاورزی منجر می شود.

وی اظهارداشت: اکنون در تولید شیر و گوشت مورد نیاز کشور به دلیل وابستگی به یونجه، شکننده هستیم زیرا یونجه گیاهی آب‌بر است و بیشترین مصرف آب را در بخش کشاورزی دارد.

کشاورز به تدوین بسته اصلاح مدل علوفه با تاکید بر علوفه‌های جدید اشاره کرد و افزود: در دو سال گذشته این طرح در دامداری‌های نمونه اجرا شده و با تعمیم آن می‌توانیم سالانه چهار درصد تولید شیرخام کشور  را بدون نگرانی از تامین علوفه افزایش دهیم.

وی به اقدامات موثر در بخش توسعه گلخانه های کشور نیز اشاره کرد.

سند الگوی کشت قابل اجراست

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی به تدوین سند الگوی کشت محصولات کشاورزی پس از گذشت چند سال مطاللعه اشاره کرد و گفت: اکنون این سند قابل اجراست و باید خانواده کشاورزی در اجرای این سند به ما کمک کنند.

وی از دولت خواست تا ساختارهای لازم را برای برون‌رفت از  مشکلات و نابسامانی بخش کشاورزی با اجرای سند الگوی کشت انجام دهد.

دو درخواست سرپرست جهاد کشاورزی از رییس جمهوری

کشاورز، تزریق سرمایه در بانک کشاورزی را به عنوان یکی از ابزار توسعه این بخش و حمایت از صندوق توسعه کشاورزی را از رییس جمهوری کشور خواستار شد.

وی همچنین خواستار هدایت مدیریت ریسک به جای مدیریت بحران با توجه به شرایط اقلیمی کشور شد تا مدیریت هزینه ها نیز انجام شود.

سی و چهارمین دوره انتخاب و معرفی نمونه‌های ملی بخش کشاورزی امروز - سه شنبه با حضور «حسن روحانی» رییس جمهوری و  سرپرست ، معاونین ، مدیران و کارشناسان و محققان بخش کشاورزی و کشاورزان و تولیدکنندگان نمونه و پیشرو در اجلاس سران تهران برگزار شد.

در این مراسم از ۱۶۶ کشاورز نمونه و پیشرو تجلیل به عمل آمد.