تهران- ایرنا- سرداور مسابقات پاراوزنه‌برداری قهرمانی جانبازان و معلولان ایران گفت: داوری مسابقات وزنه‌برداری معلولان قهرمانی در سطح مسابقات جهانی است تا ورزشکار بدون کمترین خطا رکورد خود را ثبت کنند.

«امرالله دهقانی» روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی معلولان ایران  در سطح بالایی برگزار شد و رکوردهای آن در سایت کمیته بین المللی پارالمپیک ثبت می‌شود. ثبت این رکوردها موجب شد تا داوران هیچ مماشاتی با ورزشکاران نداشته باشند. با این سخت‌گیری‌ها وزنه‌برداران معلول نسبت به رکوردهای خود اطمینان بیشتری داشته خواهند داشت. اگر سخت‌گیری در این رقابت‌ها اعمال نشود ممکن است رکورد خطا، موجب اعتماد به نفس کاذب ورزشکار شود و این برای مسابقات بین‌المللی یک آسیب به شمار می‌رود.

او در تبیین سطح بیست و ششمین دوره مسابقات قهرمانی پاراوزنه‌برداری قهرمانی کشور گفت: رقابت زیادی بین افراد شرکت کننده است اما یکی از کاستی مسابقات شمار کم ورزشکاران حاضر است که در حدود ۱۱۰ وزنه‌بردار معلول در ۲ رده سنی جوانان و بزرگسالان شرکت کردند. این تعداد نمی‌تواند برای ۳۱ استان مناسب باشد. باید بررسی شود که چرا شمار شرکت کنندگان کاهش پیدا کرده است.

دارنده مدال طلای پارالمپیک ۲۰۰۰ سیدنی در رشته پاراوزنه‌برداری افزود: در حال حاضر ۶ وزنه‌بردار جانباز و معلول عضو تیم ملی این رشته هستند و در هر وزن یک ورزشکار می‌تواند به پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو برود. «سیامند رحمان» امید اول کسب مدال طلای کاروان ایران است و امیدوارم دیگر ورزشکاران نیز عملکرد مناسبی داشته باشند. همچنین نیاز است تا پشتوانه سازی لازم برای تیم ملی انجام گیرد و به جوانان بها دهیم زیرا این رشته نیاز به تمرینات سنگین و انرژی مضاعف نیاز دارد.

وی در زمینه فعالیت‌های خود پس از خداحافظی از دنیای قهرمانی گفت: تمرکزم روی استعدادیابی و مشاوره است. هم مربی سطح جهانی هستم و هم به عنوان سرداور در رقابت‌های داخلی و جهانی حضور پیدا می‌کنم. فدراسیون کمتر از من برای حضور در  کادر فنی دعوت می‌کند و خودم نیز دنبال این کار نیستم اما تمام تلاشم بر روی استعدادیابی است. البته مشاوره من تنها در بخش آقایان نیست بلکه در بخش وزنه‌برداری زنان نیز مشاوره لازم را به مربیان و داوران خواهم داد.

این پیشکسوت پاراوزنه‌برداری در پایان گفت: خواسته من از فدراسیون این است که هیات استان و شهرستان‌ها را فعال کند و از پیشکسوتان این رشته بهره ببرد. مربیگری تنها داشتن کارت نیست بلکه مسوولان این رشته باید از مربی که ورزشکار بوده و تمام مسائل ریز و درشت این رشته را می‌داند استفاده کند.

بیست و ششمین دوره رقابت های قهرمانی کشور وزنه برداری مردان جانباز و معلول که از صبح یکشنبه ۲۲ دی ماه آغاز شده بود روز گذشته(سه‌شنبه) با معرفی نفرات برتر به پایان رسید. این دوره از رقابت‌ها به نام گرامیداشت سردار سپهبد شهید «قاسم سلیمانی» و پیشکسوت «امراله دهقان» برگزار شد. در پایان این رقابت ها تیم خوزستان قهرمان شد و تیم‌های مازندران و کرمانشاه به ترتیب در جایگاه دوم و سوم ایستادند. اردبیل نیز عنوان تیم اخلاق این دوره را از آن خود کرد.

 این مسابقات برای ششمین مرتبه، با نظارت کمیته بین المللی پارالمپیک(IPC)، در فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولین در حال برگزاری است و یکصد و ۱۱ پاراوزنه بردار از ۱۹ استان در این مسابقات شرت کردند که ۱۹ ورزشکار در بخش جوانان با یکدیگر به رقابت پرداختند. سه پاراوزنه‌بردار نیز از کشور غنا برای شرکت در این مسابقات حضور دارند که در دو بخش مردان (دسته های ۷۲ و فوق سنگین) و  زنان (۶۷کیلوگرم) به ثبت رکورد می پردازند.

همچنین قرار است اولین دوره مسابقات قهرمانی کشور پارا وزنه برداری زنان بزرگداشت سردار سپهبد شهید سلیمانی در روزهای ۲۶ و ۲۷ دی ماه در محل فدراسیون برگزار می شود. در این مسابقات ۷۶ ورزشکار در بخش بزرگسالان، ۵ ورزشکار در رده جوانان از ۱۹ استان با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.