به گزارش روز سه شنبه شبکه سی ان ان این دستور پس از ان صادر شد که کوه تال فعالیت آتشفشانی خود را از روز یکشنبه هفته جاری دوباره از سر گرفت.
طبق این گزارش انفجارهای این کوه سبب شده تا فوران های آتشفشانی شامل ستون های عظیم از دود و خاکستر آتشفشانی تا فاصله ۱۴ بیش از کیلومتری به اطراف پراکنده شود.
کوه تال در حدود 70 کیلومتری مانیل پایتخت فیلیپین در جزیره لوزون قرار دارد و یکی از فعالترین آتشفشان های این کشور است.
تصاویر منتشره از فعالیت این کوه نشان می دهد جریان گدازه داغ یا ماگما به سرعت در حال سرریز شدن ازدریچه آتشفشانی کوه و فوران ستون های ضخیمی از مواد آتشفشانی به آسمان منطقه است.
مرکز آتشفشان و لرزه نگاری فیلیپین (PHIVOLCS) با اعلام سطح چهار هشدار گزارش داده است که " فوران انفجاری" ممکن است در ساعت ها یا روزهای آینده اتفاق بیفتد. بالاترین سطح هشدار دراین زمینه پنج است که نشان می دهد فوران در حال وقوع است.
طبق این گزارش قریب به ۴۶۰ هزار نفر در منطقه کاملا خطرناک با شعاع ۱۴ کیلومتری (۸.۷ مایل) در اطراف این آتشفشان سکونت دارند، در حالی که بیش از ۹۳۰ هزار نفر نیز در شعاع ۱۷ کیلومتری (۱۰.۵ مایل) این کوه فعال آتشفشانی به طور پراکنده زندگی می کنند.
این سازمان خواستار "تخلیه کامل" همه ساکنان این منطقه در شعاع ۱۷ کیلومتری اطراف آتشفشان شده است.
تا روز دوشنبه 30 هزار نفر از بومیان منطقه در مناطق امن اسکان داده شده اند و نیروهای امدادگر و ارتش فیلیپین برای تخلیه بقیه ساکنان به منطقه اعزام شده اند.
متخصصان این سازمان هشدار داده اند خاکستر آتشفشانی و گاز سمی ساطع شده از کوه می تواند خطرناکتر از جریان گدازه باشد زیرا با سرعت زیادی می تواند صدها کیلومتر پراکنده شود و تهدید تنفسی ایجاد کند.
جریان یافتن خاکسترهای آتشفشانی در روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته جاری به شهر کوئزون در شمال مانیل پایتخت فیلیپین رسید و سبب شد تا فرودگاه بین المللی مانیل تعطیل شود.
مانیل نگران آن است که فاجعه کوه پیناتوبو دراین کشور تکرار شود.
کوه پیناتوبو فیلیپین درسال ۱۹۹۱ فوران آتشفشانی ناگهانی داشت که این حادثه منجر به کشته شدن ۸۴۷ نفر شد.
دلفین لورنزانا وزیر دفاع این کشور گفت: این چیزی است که ما از آن می ترسیم، که فوران باعث تخریب کل جزیره و پراکنده شدن مواد آتشفشانی در مناطق اطراف می شود. امیدوارم این اتفاق نیفتد ما هرگز نمی توانیم فعالیت کوه تال را پیش بینی کنیم.
هر ساله، حدود ۲۰ طوفان و فعالیت های گسترده آتشفشانی در فیلیپین که بین اقیانوس آرام و دریای چین جنوبی قرار دارد، به وقوع می پیوندد که سبب شده این کشور جنوب شرق آسیا یکی از مستعدترین کشورهای جهان در بروز فجایع طبیعی باشد.
مرکز آتشفشان و لرزه نگاری فیلیپین در گزارش خود با بیان اینکه تاکنون حدود ۲۰۰ زمین لرزه خفیف همزمان با شروع فعالیت های آتشفشانی تال ثبت شده هشدار داد این حرکات می تواند شروع یک فعالیت شدید اتشفشانی در این کوه باشد.