تهران- ایرنا- نایب رییس انجمن صنایع پلیمر ایران گفت: اکنون بسیاری شرکت‌های پلیمری متاثر از تحریم‌ها، سرمایه‌گذاری برای تعمیق داخلی‌سازی را آغاز کرده‌اند که منجر به رونق در این صنعت شده است.

«سعید زکایی» امروز (سه‌شنبه) ‌ در نشست خبری دومین همایش ملی نوآوری در صنعت پلاستیک در پاسخ به ایرنا افزود: سالیانه ۶ میلیون تن محصولات پلیمری در کشور تولید می شود که نیمی از آن به صورت خام صادر می شود.

وی گفت: ارزش صادرات محصولات پتروشیمی کشور بیش از ۱۲ میلیارد دلار است و اگر این محصولات خام به صورت محصولات تکمیلی و با ارزش افزوده بالاتر صادر شوند، می‌تواند به رقم حدود ۵۰ میلیارد دلاری در صادرات رسید.

زکایی تاکیدکرد:‌ تحقق این هدف، زیرساخت توانمند می‌خواهد که آن هم با نوآوری میسر می‌شود.

وی به رتبه هفتم ایران در ارائه مقالات ISI در حوزه پلیمر در سطح جهان اشاره کرد و گفت: اگر این قابلیت با نوآوری تلفیق شود، می‌تواند ارزش افزوده بالایی در این صنعت به دنبال داشته باشد.

نایب رییس انجمن صنایع پلیمر ایران با اشاره به استفاده از پلاستیک به عنوان عایق حرارتی، یادآور شد: این جنبه از مصرف پلاستیک توانسته بهره‌وری بیش از ۵۰۰ درصدی در مدیریت مصرف انرژی به دنبال داشته باشد، اما در عین حال منجر به بروز مشکلاتی در حوزه زیست محیطی شده است.

نفوذ شرکت‌های پلیمری به داخل سفارتخانه‌های آمریکا در منطقه

وی بیان‌داشت: کشورهای همسایه از جمله جمهوری آذربایجان، روسیه، ازبکستان و برخی کشورهای اروپایی، عمده بازارهای صادراتی محصولات پلیمری را تشکیل می‌دهند و در این زمینه شرکت‌ها توانسته‌اند حتی به داخل سفارتخانه‌های آمریکا در کشورهای همسایه نفوذ کرده و محصولات خود را به فروش برسانند.

زکایی خاطرنشان کرد:‌ اهمیت دادن به بخش تحقیق و توسعه (R&D) در شرکت‌ها، یکی از دستاوردهای نخستین دوره همایش ملی نوآوری در صنعت پلاستیک در سال گذشته بود، به‌طوری که می‌توان از سال آینده کارخانه نوآوری در صنعت پلاستیک را با هدف جذب ایده‌های نو در این حوزه و تبدیل ایده‌ها به محصول نهایی راه‌اندازی کرد.

وی با اشاره به فرصت‌هایی که تحریم برای این صنعت ایجاد کرد، گفت: تحریم‌ها سبب شد شرکت‌ها از خام‌فروشی به سمت محصولات تکمیلی و با ارزش‌افزوده بالاتر حرکت کنند و وقتی یک محصول صنایع بالادستی به چندین محصول تکمیلی تبدیل شود، این حوزه تحریم‌ناپذیر خواهد شد.

نایب رییس انجمن صنایع پلیمر ایران خاطرنشان‌کرد:‌ این انجمن، مرجعی برای استعلام بسیاری کالاهای وارداتی مورد نیاز برای تخصیص ارز است و در همین راستا، اکنون به مرجعی برای معرفی نیازهای داخلی‌سازی تبدیل شده است.

رشد صادرات صنعت پلاستیک

همچنین «علیرضا تُرک»، عضو هیات مدیره انجمن صنایع پلیمر ایران در این نشست افزود: تاکنون ۱۵ هزار پروانه در این صنعت صادر شده و نزدیک به هشت هزار واحد صنفی فعال در این صنعت در سطح کشور فعالند.

وی بیان داشت: پلاستیک جزو صنایع مادر کشور است و افزون بر ۷۵۰ هزار اشتغال در آن ایجاد شده است.

تُرک، مجموع صادرات این صنعت را در سال گذشته بیش از ۱.۲ میلیارد دلار عنوان کرد که با وجود تحریم‌ها در مقایسه با سال پیش از آن (۱.۱ میلیارد دلار) ‌ اندکی رشد داشته است.

وی ادامه داد:‌ با وجود شرایط دشوار اقتصادی کشور و تحریم‌ها، اما شاهد رشد تولید و اشتغال برخی واحدهای تولیدی بودیم که توانسته بودند از طریق نوآوری در کار به موفقیت برسند، به همین دلیل پارسال نخستین همایش ملی نوآوری در صنعت پلاستیک با همین رویکرد برگزار شد.

این مقام صنفی خاطرنشان‌کرد: تحریم‌ها سبب نزدیکی سایر صنایع به صنعت پلاستیک شد و صنایعی نظیر خودروسازی، برق، لوازم خانگی و غیره که پیشتر تمایل به واردات برخی کالاها داشتند، اکنون به داخلی‌سازی روی آورده‌اند.