« کاظم خاوازی » روز سه شنبه در مراسم سی و چهارمین دوره انتخاب و معرفی نمونه های ملی بخش کشاورزی که در محل سالن اجلاس سران افزود: تردیدی نیست که این سطح از تولید بر پایه های دانش بومی کشاورزان با تجربه، خبره و ترویج آخرین یافته های پژوهشگران و کارشناسان، حمایت های همه جانبه مدیران و نقش انکار ناپذیر بخش خصوصی استوار است.
وی اظهار داشت: این درحالیست که با هدف پوشش تنوع محصولات و فعالیتهای بخش کشاورزی و منابع طبیعی در ۶ سال گذشته تعداد رشته ها سال به سال افزایش یافت و اکنون به سه برابر رسیده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: توجه ویژه به موضوع کشاورزی پایدار، بهره وری منابع آب و خاک و حفظ محیط زیست ، حفاظت و مدیریت جنگل ها و مراتع و سلامت محصول ، زنجیره های ارزش ، توسعه کشت های مبتنی بر استفاده از آب سبز و گلخانه ها ، تنوع بخشی به منابع تامین غذا به ویژه در محیط های آبی، مشارکت های مردمی ، ارایه خدمات فنی و ترویجی غیردولتی و اشتغالزایی به ویژه در حوزه زنان روستایی و عشایری از جمله رویکردهایی است که در چند سال اخیر بر آنها تاکید شده است.
وی از پیامدهای مثبت این رویکرد طی ۶ سال اخیر رشد دو برابری حضور زنان در جمع برگزیدگان بخش کشاورزی دانست و گفت: از بین ۱۵۰ هزار داوطلب در سطح شهرستان ها، پس از بررسی های اولیه یک هزارو ۴۷۷ منتخب به دبیرخانه ستاد معرفی و در مرحله نهایی با بهره گیری از کارشناسان خبره، بررسی مستندات و ارزیابی های میدانی، ١٦٦ نفر کشاورز نمونهه در قالب ١٥٥ رشته برگزیده شدند.
وی افزود: تولید سه تا چهار برابری کشاورزان نمونه در بخش زراعت، رشد دو تا سه برابری تولید ماهی و میگو نسبت به متوسط عملکرد کشور، با به کارگیری آخرین یافته های علمی و همچنین دانش بومی کشاورزان پیشرو محقق شده است.
وی معتقد است: یکی از اهداف برگزاری این مراسم استفاده از ظرفیت نمونه های بخش کشاورزی به عنوان الگوی مناسب برای انتقال تجربیات و دانش فنی به دیگر کشاورزان و به حداقل رساندن خلا عملکرد تولید است.
سی و چهارمین دوره انتخاب و معرفی نمونههای ملی بخش کشاورزی امروز - سه شنبه با حضور «حسن روحانی» رییس جمهوری دولت دوازدهم و سرپرست ، معاونین ، مدیران و کارشناسان و محققان بخش کشاورزی و کشاورزان و تولیدکنندگان نمونه و پیشرو در اجلاس سران تهران برگزار شد.
در این مراسم از ۱۶۶ کشاورز نمونه و پیشرو تجلیل به عمل آمد.