اسلام آباد - ایرنا - وزیر امور خارجه پاکستان که روزهای اخیر بنا به دستور نخست وزیر این کشور جهت تلاش برای تنش زدایی در منطقه به ایران و عربستان سفر کرده بود، اکنون دامنه دیپلماسی صلح را به سازمان ملل و آمریکا گسترش داد جایی که وی قرار است مواضع اسلام آباد برای حفظ صلح و ثبات منطقه را تبیین کند.

«شاه محمود قریشی» وزیر امورخارجه پاکستان از روز یکشنبه هفته جاری سفرهای منطقه ای خود را آغاز کرد و در اولین مرحله وارد ایران شد. وی گفت وگوهای مفصلی با حجت الاسلام دکتر «حسن روحانی» رئیس جمهوری و «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران انجام داد.

قریشی سپس به ریاض عزیمت کرد و با "فیصل بن فرحان آل سعود" همتای سعودی خود درخصوص تحولات منطقه ای، حوادث اخیر در خاورمیانه و تلاش های مشترک برای تنش زدایی بحث و تبادل نظر کرد.

پس از رایزنی های فشرده مامور ویژه «عمران خان» نخست وزیر پاکستان در تهران و ریاض، اکنون قطار دیپلماسی منطقه ای اسلام آباد به سوی مقر سازمان ملل در نیویورک و واشنگتن پایتخت آمریکا حرکت می کند.

براساس این گزارش، شاه محمود قریشی ساعاتی پیش رهسپار آمریکا شد و قرار است تلاش های اخیر پاکستان برای تنش زدایی در منطقه و رایزنی های انجام شده با مقام های جمهوری اسلامی ایران، عربستان و سایر شرکای منطقه ای دولت اسلام آباد را با دبیرکل سازمان ملل، رئیس شورای امنیت و در واشنگتن با مقامات ارشد آمریکایی درمیان بگذارد.

وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه ای اعلام کرد: قریشی امروز (۲۵ دی - ۱۵ ژانویه) وارد نیویورک خواهد شد و تا روز جمعه ۲۷ دیماه دیدارهای مهمی با مقامات سازمان ملل و مقامات آمریکایی خواهد داشت.

دیدار با "مایک پمپئو" وزیر امور خارجه و "رابرت اوبرایان" مشاور امنیت ملی ترامپ در واشنگتن از مهم ترین برنامه های وزیر امور خارجه پاکستان اعلام شده است.

قریشی با هدف تبیین سیاست های اسلام آباد در خصوص حوادث اخیر در منطقه نشست های ویژه ای نیز با خبرنگاران و برخی از اندیشکده ها در واشنگتن خواهد داشت.

وی قرار است در گفت وگوهای رسمی خود با مقامات دولت ترامپ از سیاست های پاکستان درخصوص تحولات خاورمیانه و منطقه خلیج فارس و تلاش های اخیر این کشور در مسیر خنثی سازی تنش ها و کمک به هموارسازی مسیر دیپلماسی و تعامل رایزنی کند.

اوضاع کنونی در شبه قاره و اهمیت پیشبرد روند صلح افغانستان نیز بخشی از اهداف سفر قریشی به واشنگتن است، با این حال ادامه تلاش های پاکستان برای کمک به صلح در منطقه از اصلی ترین اهداف این سفر عنوان شده است.

ناظران سیاسی در پاکستان می گویند: بحث افغانستان برای اسلام آباد از حساسیت خاصی برخوردار است و تحولات اخیر درخصوص فرآیند صلح و همزمان حوادث خاورمیانه نگرانی های جدی را میان مقام های پاکستان مبنی بر تبعات سنگین تنش ها در خاورمیانه بر مسئله افغانستان به وجود آورده است.

رسانه های پاکستان اعلام کردند: اسلام آباد که پیش تر نیز نگرانی خود را نسبت به اقدامات آمریکا فراتر از صلح افغانستان ابراز کرده بود، اکنون از مقامات دولت ترامپ مصرانه خواستار اجتناب از تشدید اوضاع بوده و بر استفاده از ابزار دیپلماسی برای حل اختلافات تاکید دارد.