محمدحسین احمد پور روز شنبه در گفتوگو با ایرنا بیان کرد: درشرایط عادی میزان مصرف آب در بخش کشاورزی قم سالانه حدود ۸۵۰ میلیون مترمکعب است که در گام نخست اجرای طرح تغییر الگوی کشت باید این میزان به ۶۰۰ میلیون مترمکعب برسد.
وی افزود: این میزان کاهش مصرف آب دربخش کشاورزی بسیار چشمگیر است و نقش موثری در حفظ منابع آبی زیرزمینی استان و تقویت حجم سفرهها، خواهد داشت.
وی ادامه داد: اجرای طرح تغییر الگوی کشت درقم علاوه برکاهش میزان مصرف آب، اهداف مهم دیگری را نیز دنبال میکند که ازجمله آنها، فراهم شدن شرایط تولید حداقل ۵۰ درصد علوفه موردنیاز دامداریهای استان درمزارع کشاورزی داخل قم است.
احمد پور گفت: قم یکی از قطبهای دامپروری کشور است و تولید علوفه موردنیاز دامپروریها درداخل استان، نقش مهمی در کاهش هزینه فعالان این حوزه و رونق یافتن بیشازپیش آن خواهد داشت.
وی بیان کرد: هدف دیگر اجرای طرح الگوی کشت درقم، تلاش برای پایداری محیط زیست استان است، ما در این طرح به دنبال آن هستیم که سطح زیر کشت استان را با مدیریت حجم مصرف آب و سایر نهادهها حفظ کرده و با تقویت پوشش گیاهی از بلند شدن گردوخاک در اثر افزایش بیابانها جلوگیری کنیم.
وی ادامه داد: همچنین دراین طرح ارتقا درآمد پایدارکشاورزان قمی و حفظ اشتغال موجود در بخش کشاورزی استان را با استفاده از همه ظرفیتهای سازمان جهاد کشاورزی دنبال میکنیم.
در بخش کشاورزی کل زمینهای قابلکشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابلکشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۱ هزار هکتار باغ و ۴۴ هزار هکتار زراعت است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۴
قم - ایرنا - مجری طرح الگوی کشت سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته اجرای این طرح میزان مصرف آب در بخش کشاورزی قم را حدود ۲۵ درصد کاهش میدهد که رقم بسیار قابلتوجهی است.