همدان- ایرنا- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان با بیان اینکه دشمن در صدد زیر سوال بردن جایگاه رفیع سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است، گفت: دنبال‌کنندگان توطئه تضعیف سپاه، افرادی مغرض و نادان هستند.

مصطفی آزادبخت روز چهارشنبه در نشست اعضای ستاد برنامه ریزی برای بزرگداشت برای مرحومه مرضیه حدیدچی اضافه کرد: فرمانده نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مسوولیت حادثه هواپیمای اکراین را پذیرفت و حتی برای خود آرزوی مرگ کرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان با بیان اینکه ملت ایران عزادار شهدای سانحه سقوط هواپیما هستند، افزود: آیین تشییع سردار سلیمانی با شکوه و عظمت و با حضور ۲۵ میلیون نفر برگزار شد که بهگفته یک سناتور آمریکایی «ترامپ تا حد مرگ ترسیده است». 

آزادبخت درباره برگزاری آیین بزرگداشت مرحومه مرضیه حدیدچی گفت: باید کاری کرد که مخاطبان با خواندن زندگی نامه این شخصیت الگو بگیرند و به شکل مناسب جوانان به ویژه دختران با این شخصیت آشنا شده و یک الگوی عینی داشته باشند. 

وی اضافه کرد: ما مکتب غنی و شخصیت هایی داریم که می توان با مطالعه زندگی نامه تربیت شدگان مکتب اسلام، راه درست زندگی را یافت. 

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان افزود: این شیرزن، ساواک را به ستوه آورده بود که امید می رود برگزاری این بزرگداشت مقدمه ای برای کنگره ملی مرحومه حدیدچی باشد.

آزادبخت با بیان اینکه بانوان ظرفیت بالایی دارند اضافه کرد: باید ویژگی های شخصیتی حدیدچی به خوبی بازگو شود چراکه در این صورت می توان الگوی مناسب به جامعه ارایه داد. 

وی ادامه داد: نگاه خوب استاندار همدان به بانوان موجب شده که ۱۴ درصد مشاغل به آنها اختصاص یابد که این آمار تا پایان سالجاری به ۱۷ درصد افزایش می یابد. 

مرضیه حدیدچی‌ در سال ۱۳۱۸ در خانواده ای مذهبی و فرهنگی در شهر همدان متولد و رشد کرد او تحصیلات خود را در مکتب خانه آغاز کرد و از معلومات پدرش علی پاشا حدیدچی که فردی فاضل و معلم اخلاق در محافل مذهبی بود در یادگیری قرآن و نهج البلاغه بهره فراوان برد.

مرضیه حدیدچی در سال ۱۳۳۳ و در ١٥ سالگی با فردی به نام محمد حسن دباغ ازدواج کرد که این ازدواج را می توان سرآغاز تحولات زندگی وی نام برد. خانم حدیدچی (دباغ) در حالی که به تحصیل ادامه می‌داد، به فعالیت های سیاسی مبادرت داشت که در کنار این موارد مادر هشت فرزند بود.

حدیدچی پس از شهادت آیت الله سعیدی در سال ۱۳۴۹ به مبارزه و تبلیغ خود علیه رژیم شاه شدت بخشد و سرانجام در سال ۱۳۵۲ توسط ساواک دستگیر شد.

وی در کمیته مشترک به همراه دخترش شدیدترین شکنجه‌ها را تحمل کرد و به سختی بیمار شد و در زمانی که امیدی به زنده ماندنش نبود، از زندان آزاد شد؛ در حالی که دخترش (رضوانه) همچنان در زندان ماند.

دباغ در سال ۱۳۵۳ برای ادامه مبارزاتش با کمک شهید محمد منتظری از بیمارستان فرار کرد و با هویت جعلی به خارج از کشور رفت و تا پیروزی انقلاب اسلامی در هجرت به سر برد.

وی در پایگاه های نظامی واقع در مرز لبنان و سوریه آموزش های رزمی و چریکی را طی کرد و با گروه روحانیت مبارز خارج از کشور زیر نظر شهید محمد منتظری فعالیت کرد.

دباغ پس از هجرت امام به پاریس در سال۱۳۵۷ به خیل یاران ایشان پیوست و به خاطر دوره های نظامی که دیده بود محافظت بیت امام (ره) را به عهده گرفت و لحظاتی گرانمایه را برای خود رقم زد.

حدیدچی در خارج از کشور با عناوین خواهر دباغ، خواهر زینت احمدی نیلی و خواهر طاهره شناخته می شد و اکنون عنوان طاهره دباغ برای او به یادگار مانده است.

وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به کشور بازگشت و در مصدر بسیاری از امور شامل فرماندهی سپاه همدان (غرب کشور) قرار گرفت.

حدیدچی همچنین به مسوولیت زندان های زنان تهران درآمد و فرماندهی بسیج خواهران را عهده دار شد؛ همچنین سه دوره نماینده مردم تهران و همدان در مجلس شورای اسلامی بود.

وی از مبارزان پیشگام انقلاب اسلامی آذرماه سال ۹۵ پس از گذراندن دوره‌ بیماری در بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) دارفانی را وداع گفت.