امیدعلی پارسا روز چهارشنبه در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان زنجان، اظهار داشت: هوشمندسازی نظام مالیاتی سبب میشود هیچ کس نتواند با پنهانکاری و کتمان از مالیات فرار کند زیرا تمام اطلاعات و ریزدادههای اقتصادی در اختیار امور مالیاتی قرار دارد در حالی که این سیستم هنوز در ایران پیادهسازی و اجرا نشده است.
وی با بیان اینکه برای این کار تا کنون ۳۵ درصد پزشکان در سامانه مالیاتی ثبتنام کردهاند، خاطرنشان کرد: ۱۵ گروه شغلی را نیز با مصوبه مجلس شورای اسلامی به این لیست اضافه کردهایم.
پارسا افزود: هیچ دستگاهی بدون استثنا هیچ توجیهی ولو به اسم محرمانه ندارد که اطلاعات مورد نیاز را به سازمان امور مالیاتی ارائه ندهد و امور مالیاتی ایران نیز باید مانند تمام دنیا به عنوان مامور و امین حاکمیت، اطلاعات تمام معاملات را داشته باشد.
وی، سلامت اداری را راهکار بعدی خواند و گفت: دریافت مالیات در کشور ما الکترونیکی است اما روح و منطق حاکم بر فرآیند اظهارنامهها تفاوت چندانی با گذشته ندارد که باید اصلاح شود.
پارسا افزود: این را قول دادهایم که اصلاح فرآیندها را تا قبل از پایان دولت دوازدهم، عملیاتی کنیم.
وی تصریح کرد: همانطور که مودیان باید شفاف باشند از ممیز مالیاتی تا سطوح بالاتر نیز باید عملکرد شفاف داشته باشند.
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه دریافت مالیات در ایران، پایینتر از استاندارد است، گفت: علت کم بودن مالیات در کشور، معافیتهای مالیاتی است زیرا ۵۰ درصد مشمول معافیت مالیاتی بوده و همه در پی شمول در این معافیت هستند که بحثهای مقایسهای، عدالت و تبعیض را در پی دارد.
وی افزود: اگر همه هنگام خرید، مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت میکردند، معافیتها حداقل بود، حلقههای تولید وجود داشت و همه چیز شفاف بود این مشکلات پیش نمیآمد.
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: نوع نگاه در سازمان امور مالیاتی، نگاه توسعهای و جامعالاطراف است و توسعه، آبادانی، اشتغال، عمران و مالیات را همراه با هم میبینیم.
وی اظهار داشت: حمایت از تولیدکننده واقعی و شناسنامهدار و عدم فشار مضاعف و غیرمنطقی از سیاستهای اصلی سازمان بوده و بلافاصله مبارزه با فساد و فرار مالیاتی که جرم است نیز در دستور کار قرار دارد زیرا تولید نباید بهانهای برای فرار مالیاتی باشد.
پارسا با بیان اینکه ملت و دولت در دنیا با هم و به اتفاق هم توسعه کشور را محقق میکنند، خاطرنشان کرد: دولت، زیرساختها را فراهم کرده و بخش خصوصی نیز فعالیت اقتصادی خود را انجام میدهد و سهم دولت بین ۲۰ تا ۲۵ درصد و سهم ملت و بخش خصوصی در این توسعه ۷۵ تا ۸۰ درصد است.
وی افزود: بخش خصوصی، فعالیت خود را با هزینه شخصی انجام میدهد اما دولت برای ارائه خدمات و انجام وظیفه خود باید منابعی را تامین کند.
پارسا ادامه داد: این منابع در تمام دنیا از سه روش مالیات، قرض و چاپ پول به دست میآید.
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: مالیات به نسبت درآمد، ثروت و مصرف افراد دریافت میشود.
وی اظهار داشت: قرض در قالب اوراق قرضه یا روشهای دیگر تامین میشود که باید پس داده شود البته قرض باید برای کار سرمایهای که در آینده منافع دارد انجام شود و برای امور جاری نمیتوان قرض کرد.
پارسا افزود: چاپ پول، آسانترین و کمخرجترین راه برای دولت و در عین حال بدترین روش برای مردم است زیرا تورم را افزایش میدهد.
وی گفت: ۳۵ درصد از کل بودجه کشور از محل فروش نفت، ۳۵ درصد از مالیات و ۳۰ درصد از قرض و سایر روشها تامین میشود.
پارسا تصریح کرد: نفت در شرایط کنونی و تحریمهای ظالمانه، درآمدی برای خزانه ندارد و به دلیل کم بودن مالیات، اداره کشور با مالیات و قرض نیز سخت است.
وی اظهار داشت: متوسط رشد درآمدهای مالیاتی در بودجه سال آینده ۳۱ درصد است در حالی که متوسط رشد درآمدهای مالیاتی بخش خصوصی ۱۵ درصد پیشبینی شده و این امر نشان میدهد که دولت به دنبال فشار به بخش خصوصی از طریق افزایش مالیات نیست.