«حمید پویامنش» روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه پیش از این نیز ۹۲۴ هزار مترمکعب آب به صنایع آببر شهرستان تخصیص یافته بود، افزود: حجم تخصیص آب برای صنایع آببر در این شهرستان به یکهزار و ۲۸۹ مترمکعب رسید.
وی ادامه داد: احیای نهرهای سنتی و تقویت آبهای زیرزمینی از جمله سیاستهای مهم شهرستان در بخش آب طی سال جاری است که با توجه به نقش تعیینکننده منابع آبهای زیرزمینی در تامین آب مورد نیاز بخشهای شرب، صنعت و کشاورزی در این شهرستان، اقدام ارزشمندی است.
وی با اشاره به اهمیت اجرای طرح احیا و تعادلبخشی آبها، افزود: «تعیین تکلیف چاههای غیرمجاز»، «نصب کنتورهای هوشمند»، «اصلاح و تعدیل پروانههای بهرهبرداری چاههای کشاورزی»، «ایجاد تشکلهای آببران ابرکوه و بهادران» و «تقویت اکیپهای گشت و بازرسی» از جمله اقدامات کلیدی در راستای اجرای این طرح ملی در این شهرستان بودهاست.
دولت تدبیروامید در جهت مدیریت بهینه و کنترل مصرف آبهای زیرزمینی در قالب اجرای طرح احیا و تعادلبخشی اقدامات اجرایی از جمله نصب کنتورهای هوشمند آب و برق بر روی چاههای کشاورزی و صنعتی، تشکیل تشکلهای آببران، انسداد چاههای غیرمجاز، جبران متوسط سالانه کسری حجم مخزن دشتها تا پایان برنامه ششم و کنترل چاههای دارای پروانه بهرهبرداری را آغاز کردهاست.
دشت خوی از چند سال پیش به علت کمبود منابع آب زیرزمینی برای حفر چاه کشاورزی دشت ممنوعه اعلام شدهاست؛ سالانه بیش از ۱۸۰ میلیون مترمکعب از آبهای ۲ رودخانه «قطور» و «الند» به علت نبود سد در این شهرستان به ویژه در ایام غیرفصل کشاورزی از دسترس خارج میشود.
شهرستان خوی ۹۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که ۳۰ هزار هکتار آن آبی و بقیه دیم است.