انزلی-ایرنا-مسئول برگزاری مجامع سلامت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی کشور گفت: باید در همه استانها کمیته های صیانت از مردم در سلامت و امنیت غذایی به عنوان حقوق شهروندی در راستای ارتقای سلامت همه اقشار جامعه تشکیل شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا حمید اخوان صبح چهارشنبه در دومین مجمع سلامت شهرستان انزلی با محوریت ارتقای سواد سلامت و بهبود سبک زندگی سالم اظهار کرد: فرآیند ارتقای سلامت در جامعه بلند مدت است و همه دستگاه های متولی باید در این خصوص کوشا باشند.

وی با بیان اینکه بر اساس قانون وزارت بهداشت عهده دار ۲۵ درصد از سلامت کشور است افزود: با وجود تحریم های ظالمانه دشمن خصوصا در تجهیزات پزشکی و دارو ، در جریان حوادث و بلایای طبیعی، حضور گسترده مردم کمک حال وزارت بهداشت است .

اخوان تاکید کرد : گردآوری اطلاعات نیاز های پزشکی مردم در همه سطوح و اقشار جامعه از طریق کانون های سلامت در شهرها و روستاها در دستور کار وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی است.

 وی با تاکید بر اینکه باید قبل از بروز مشکلات و بیماریها در سطح جامعه پیشگیری شود تصریح کرد: موج دوم آنفولانزا در کشور در راه است و همه دستگاه های اجرایی باید آمادگی لازم برای مقابله با آن را داشته و رسانه های جمعی شنیداری و دیداری نیز با ارائه آموزش در خصوص پیشگیری از آنفولانزا تبلیغات گسترده را در دستور کار داشته باشند.

اخوان با اشاره به لزوم آماده سازی همه جانبه برای تامین دارو و پیشگیری از بیماریهای واگیردار گفت: باید از طریق آموزش های همگانی در تمامی سطوح جامعه و با مسئولیت پذیری مسئولان همه دستگاه های اجرایی و خدمات رسان در کل کشور نیازهای بهداشتی مردم را از طریق پیشگیری و ارائه خدمات بهتر به آنان تامین شود.

ارتباط دو سویه بین وزارت بهداشت و سرمایه گذاران بخش خصوصی برقرار شود

در ادامه این جلسه فرماندار شهرستان بندرانزلی نیز اظهار کرد: سلامت حق همه است و احقاق حقوق آن نیازمند پاسخگو بودن کلیه نهادهای دولتی و خصوصی و مسئولیت پذیری همه اقشار جامعه است.

اسماعیل حیری آزاد افزود: مهمترین اصل برای تقویت مشارکت اجتماعی در این عرصه استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و خیرین است تا بسیاری از مشکلات آن حل شود.

وی تاکید کرد: در بندرانزلی خیریان بسیاری هستند که می خواهند سرمایه خود را در کارهای عام المنفعه خرج کنند و نیازمند آن هستیم تا این افراد به مجمع سلامت معرفی شوند.

فرماندار انزلی خاطر نشان کرد: مجموعه بهداشت باید ارتباط دو سویه با سرمایه گذاران بخش خصوصی و خیران برقرار کنند و با اعتماد سازی شرایط را به گونه ای فراهم سازند که آنها یقین بدانند سرمایه آن ها در مسیر ارتقای سلامت جامعه استفاده می شود.

به گزارش ایرنا ، مجمع سلامت فرآیند سازمان یافته است که طی آن جامعه و سازمان‌های مرتبط ضمن تبادل اطلاعات و دانش تجربیات خود را به اشتراک گذاشته و پیشنهاد سیاست‌های مناسب سلامت جامعه در آن ارائه می‌شود.

 بررسی، تعیین و تصویب  اولویت‌های پیشنهادی کانون، هدف‌گذاری تعیین مداخلات و تقسیم کار و اقدامات محلی بین ساکنان داوطلب اعضای مجمع سلامت محله، فراهم کردن زمینه همکاری بین بخشی و ایجاد تعامل و هم افزایی میان مردم و بخش‌های دولتی و غیردولتی ،پیگیری اجرای مصوبات مطرح شده در مجمع به منظور کاهش مخاطرات سلامت، پیشنهاد تشکیل کارگروه‌های تخصصی بر اساس ظرفیت و نیاز محله نظارت و ارزشیابی اقدامات کانون به شکل سالانه، تهیه و ارائه گزارش به مجامع سلامت و پیگیری و رفع مشکلات کانون از طریق مجموعه سلامت و کمک به توانمندی ساکنان اعضای کانون سلامت محله و گروه های مردمی با همکاری دانشگاه ها و کارشناسان دستگاه های مرتبط از وظایف و ماموریت های مجامع سلامت کشور است.