تهران- ایرنا- نمایشگاه «بانوی بی نشان» همانند ۱۵ سال گذشته بار دیگر روایتگر غربت اهل بیت (ع) می‌شود.

نمایشگاه بانوی بی نشان فعالیت خود را از سال ۱۳۸۳ در خیابان‌های شوش به صورت عمومی آغاز کرد و هر سال همزمان با ایام فاطمیه روایت غربت اهل بیت (ع) و گوشه‌ای از ظلم و عداوتی که بر حضرت زهرا (س) و امیرالمؤمنین (ع) رفته را بازگو می‌کند.

این نمایشگاه بعد از گذشت ۱۰ سال روایتگری در خیابان شوش، فعالیت خود را به حسینیه‌ای در خیابان پیروزی منتقل کرد، حسینیه‌ای که به صورت مردمی و با نذورات آنان شکل گرفته و به کار خود ادامه می‌دهد.

این فضا که بیش از یک هزار و ۵۰۰ مترمربع مساحت دارد موجباتی را فراهم کرد تا نمایشگاه بانوی بی نشان فعالیت خود را گسترش دهد و با برپایی ۱۲ غرفه روایت‌های زندگی حضرت زهرا (س) را برای مخاطب فراهم کرده است.

این روایت‌ها از کلیات وقایع اهل بیت (ع) به جزییات داستان ایشان می‌رود؛ نخستین غرفه برای بازدید مهدویت اول نام دارد که راوی حقایقی از زندگی امام عصر (عج) در زمان غیبت‌های کبری و صغری بیان می‌کند و سپس با دکورها و دیگر غرفه روایتگری ادامه پیدا می‌کند تا مخاطب با سیر زندگی حضرت زهرا (س) آشنا شود.

در این میان روایت هایی از جمله غدیر خم، رحلت حضرت رسول (ص)‌، ثقیفه بنی ساعده، بنی اسلم، در خانه حضرت زهرا (س)، به بند کشیده شدن امام  علی (ع) به صورت تئاتر اجرا می شود.

در پایان نیز غرفه مهدویت آخر قرار دارد که روایت‌ها را به آیین پیاده روی اربعین حسینی می‌رساند که یکی از نشانه‌های حضور محسوب می‌شود و نمادی بزرگ و قاطع از وحدت شیعیان را به منصه ظهور می‌رساند.

۷۵ دقیقه زمان برای بازدید از غرفه ها و تماشای تئاتر برای هر یک از مخاطبان در نظر گرفته شده است که به صورت گروهی انجام می‌شود و مخاطب در دل ماکت ها و فضای آماده زندگی حضرت زهرا (س) حضور خواهد داشت.

طراحی کوچه بنی‌هاشم، مسجدالنبی (ص)، بیت‌الاحزان، قبرستان بقیع از نمونه فضاهایی است که در نمایشگاه بانوی بی‌نشان می توان بازدید کرد.

روایت های این نمایشگاه به قلم کارشناسان مذهبی و تاریخی بوده و برگرفته از کتاب‌های مورد قبول شیعیان و اهل تسنن است و مسؤولان این نمایشگاه برای به نمایش گذاشتن موضوعات با تاریخ واقعی تلاش خود را کرده اند تا بدون ایجاد تفرقه میان شیعیان و اهل تسنن واقعیات را به نمایش بگذارند.

نمایشگاه بانوی بی نشان به همت هیات چهارده معصوم (ع) جامعه سیاوشانی ها در جنوب شرق تهران هر ساله میزبان علاقه مندان به خاندان عصمت و طهارت (ع) است و بازدیدکنندگان با حرکت در تاریخ از خلقت حضرت آدم تا غیبت امام عصر (عج) را شاهد هستند.

سال جاری نیز این نمایشگاه از ۲۹ دی‌ماه تا ۱۰ بهمن‌ماه هر شب از ساعت ۱۸ تا ۲۳ به صورت رایگان میزبان علاقه مندان در خیابان پیروزی، بلوار ابوذر، خیابان هانی جنب مسجد ولیعصر (عج) خواهد بود.

ایام فاطمیه در دو دهه برگزار می‌شود که دهه نخست از ۱۹ دی‌ماه آغاز شده است و دهه دوم تا نهم بهمن‌ماه ادامه خواهد داشت.