سنندج - ایرنا - مدیرکل آموزش و پرورش کردستان گفت: بیش از ۸۰ درصد مدارس شهرستان بانه به صورت ۲ شیفت استفاده می شود که این مشکل در مریوان نیز وجود دارد و از لحاظ فضای آموزشی این مناطق وضعیت مناسبی ندارند.

رشید قربانی عصر چهارشنبه در مراسم تجلیل از اعضای شورای آموزش و پرورش بانه اظهار داشت: در چند سال اخیر بیشترین فضای آموزشی در بانه و مریوان ایجاد شده اما با توجه به رشد بالای جمعیت دانش آموزی،  همچنان یکی از چالش‌های بزرگ این مناطق فضاهای آموزشی است.

وی با بیان اینکه برای حل این مشکل نیاز به کمک مردم و خیرین داریم، افزود: بیش از یک پنجم جمعیت بانه دانش آموز است که نیاز به خدمات و امکانات آموزشی مناسب دارند که این امر با همکاری مردم و سازمان‌های مختلف فراهم می‌شود.

قربانی، شورای آموزش و پرورش بانه را یکی از شوراهای استان معرفی کرد و گفت: شورای آموزش و پرورش مهمترین بازوی تصمیم گیری است و می‌تواند و بسیاری از مشکلات و معضلات آموزش و پرورش بویژه کمبود فضای آموزشی را با تعامل و همفکری حل کند.

وی با اشاره به اینکه ۱۱ درصد جمعیت دانش آموزی استان در بانه تحصیل می‌کنند، اضافه کرد: ۲۵ درصد ساعت حق التدریسی استان به بانه اختصاص یافته که نشان از کمبود نیروی انسانی دارد.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان یادآور شد: با توجه به اینکه در چند سال اخیر کمبود نیروی انسانی در بانه وجود داشته و برای جبران آن نیروهای شهرهای دیگر استخدام شدند که هر سال تعدادی از این افراد درخواست انتقالی می‌دهند.

ریشه کنی آسیب های اجتماعی در آموزش و پرورش امکانپذیر است

سرپرست فرمانداری بانه نیز در این جلسه گفت: آموزش و پرورش یکی از ارکان اساسی توسعه در جامعه است و بسیاری از آسیب‌های اجتماعی با همکاری این نهاد ریشه کن می‌شود.

محمد امین زاده افزود: تصمیم گیری در شورای آموزش و پرورش میزان و خطا و اشتباه را کمتر می‌کند و ظرفیتی مناسب برای تصمیم گیری بهتر و مناسب تر است.

وی اظهار داشت: با توسعه در آموزش و پرورش بسیاری از هزینه ها برای کاهش آسیب اجتماعی در آینده کمتر و زمینه برای توسعه و پیشرفت فراهم می شود لذا باید از توانایی همه افراد برای کاهش آسیب‌های اجتماعی بهره برد.

کمبود نیروی انسانی و فضای آموزشی مهمترین چالش بانه

رییس اداره آموزش و پرورش بانه نیز با بیان اینکه جمعیت دانش آموزی بانه در ۱۵ سال اخیر ۲ برابر شده است، گفت: کمبود نیروی انسانی و فضای آموزشی از مهمترین چالش های است که با آن مواجه هستیم.

رضا خضری افزود: یا وجود اینکه در هشت سال اخیر ۷۰ واحد آموزشی به کمک خیرین احداث شده اما با توجه به رشد بالای جمعیت دانش آموزی،  کمبود مدرسه همچنان یکی از مشکلات اصلی ما است.

وی کسب رتبه نخست شورای آموزش و پرورش شهرستان بانه در استان کردستان را یکی از افتخارات مجموعه آموزش و پرورش دانست و اظهار داشت: کسب رتبه نخست با همکاری همه اعضای شورا حاصل شده که این امر زمینه را برای پیشرفت علمی و آموزشی بیشتر فراهم می‌کند.

خضری یادآور شد: برغم کمبود امکانات، فضای آموزشی و نیروی انسانی در دورترین روستاها با ۲ دانش آموز کلاس برگزار می‌شود و هیچ دانش آموزی به دلیل کمبود امکانات و فضای آموزشی از تحصیل محرم نمی‌ماند.

وی گفت: مدارس شبانه روزی و روستا مرکز ظرفیت مناسبی برای دانش آموزان روستایی است که برای جذب دانش آموزبه این مدارس نیازمند همکاری و حمایت ماموستاییان دینی و معتمدین محلی هستیم.

خضری تاکید کرد: یکی از مصوبات مهم شورای تامین شهرستان این بود مدارس به دلیل بدهی از نعمت آب، برق و گاز محروم نشوند که با همکاری و همراهی ایجاد شده این امر محقق شد و برغم بدهی برخی مدارس به ادارات خدمات رسان، همچنان از این خدمات بهره مند هستند.

شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.