علی بهشتی روز پنجشنبه در نشست با رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: اعتبارات بخش کشاورزی گرمی از هشت میلیارد ریال به ۲۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال افزایش بافته که به لحاظ استعداد بالقوه منطقه و وجود زمینهای مناسب در سرمایهگذاری ضرورتهایی را برای این منطقه ایجاب میکند تا اقتصاد کشاورزان منطقه تقویت و افزایش یابد.
وی گفت: تاکنون ۲ هزار هکتار از اراضی دیم منطقه با صرف اعتبار بیش از ۲۰۰ میلیون ریال با تجهیز به سیستم نوین آبیاری تحتفشار به آبی تبدیل شده و امیدواریم سازمان جهاد کشاورزی استان برای مقابله با خشکسالی و کمبود آب کشاورزی در توسعه اراضی پایاب سد گیلارلو که در حال حاضر ۸۳۰ هکتار میباشد، برنامهریزی کند.
وی اظهارداشت: امسال ۱۰ مورد از طرحهای تولیدی کشاورزی در گرایشهای دامداری ، مرغداری و فرآوردههای لبنی که سالها به صورت راکد رها شده بود، فعالسازی شده و به چرخه تولید بازگشته که از نتایج آن تحقق زمینه اشتغال برای ۳۹ نفر به صورت مستقیم میباشد که با صرف اعتبار ۹۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال تحقق یافته است.
وی بر لزوم اصلاح الگوی کشت تاکید کرد و افزود: با همت مروجان و همکاری کشاورزان منطقه میتوان به تناسب اقلیم و آب و هوای موجود از کشت محصولات مناسب بیش از پیش استفاده کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان ادبیل هم در این جلسه گفت: برای توسعه کشاورزی شهرستان گرمی همسو با سایر شهرستانها به لحاظ پتانسیلهای آن برنامههای پایداری داریم.
خلیل نیکشاد با اشاره به بحران خشکسالی و کمبود آب افزود: وزارت جهاد کشاورزی با سیاستگذاری بهینه برای مقابله با این بحران احداث و توسعه گلخانهها بویژِه گلخانههای کوچک مقیاس را که تسهیلات مربوطه آن مشمول تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ میباشد، تدابیر مناسبی اندیشیده و کشاورزان منطقه میتوانند از آن استفاده کنند.
وی با اشاره به پتانسیلهای شهرستان گرمی گفت: سازمان جهاد کشاورزی استان رتبه اول کشوری را در جذب ردیف اعتباری مکانیزاسیون و ماشینآلات کشاورزی با ۱۱۸ درصد کسب کرده و در شهرستان گرمی ظرفیت کاربردی و استفاده از ادوات مکانیزاسیون به ۶۵ درصد رسیده که امیدواریم سرمایهگذاران با ورود به مباحث کشاورزی سرمایههای خود را در این حوزه برای رونق تولید و اشتغال استفاده کنند.
گرمی مغان در شمال اردبیل و در جوار جمهوری آذربایجان قرار دارد.