به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ارتش، امیر سرتیپ دوم خلبان قربانی روز چهارشنبه اظهار داشت: صبح امروز، به محض بهتر شدن شرایط جوی، بالگردهای هوانیروز به منطقه نوبندیان چابهار اعزام شدند تا به امداد و نجات هموطنان عزیز سیلزده بپردازند.
فرمانده هوانیروز ارتش با بیان اینکه پایگاه هوانیروز کرمان به صورت صددرصد درحالت آماده باش قرار دارد، افزود: با ستاد بحران در ارتباط هستیم و به آنها اعلام کردیم هر تعداد بالگرد که لازم است، در اختیار مردم عزیز منطقه قرار خواهیم داد.
به گفته امیر قربانی، در حال حاضر ۶ فروند بالگرد در منطقه حضور دارد و بنا به نیاز حتما بالگردهای بیشتری برای امداد رسانی به سیل زدگان استفاده می شود.
این در حالی است که امروز فرمانده گروه پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در چابهار هم از ادامه امداد رسانیگروه پدافند هوایی چابهار با بکارگیری تجهیزات خودرویی سنگین این یگان به سیل زدگان خبر داد.
سرهنگ سعید غفوریان اظهار داشت: کمکهای مردمی کارکنان گروه پدافند هوایی کنارک شامل بستههای غذایی، آب آشامیدنی و غذای گرم با هماهنگی ستاد بحران شهرستان کنارک و نیکشهر دربین مردم سیلزده توزیع شد.
فرمانده گروه پدافند هوایی چابهار ادامه داد: برابر فرمان فرماندهی معظم کل قوا و دستور فرمانده کل ارتش، ما تا رفع کامل بحران و تا آخرین لحظه در کنار مردم شریف شهر کنارک هستیم و در حد توان به امدادرسانی ادامه خواهیم داد.
ورود سامانه بارشی و بارندگیهای سیل آسا در روزهای ۲۰ تا ۲۲ دیماه سبب قطع ارتباط ۵۰۰ روستا در سیستان و بلوچستان شده بود که به همین دلیل و شرایط بد جوی در روز نخست امکان امداد رسانی بسیار محدود بود اما پس از آن کار امدادرسانی و ارائه خدمات به سیل زدگان بوسیله قایق، چرخبال و روستاهایی که ارتباط زمینی آنها برقرار شده به وسیله خودروهای سبک و سنگین با سرعت ادامه دارد.
در روزهای گذشته ۵۰۰ روستای شهرستانهای چابهار، کنارک، نیکشهر، سرباز و دلگان دچار سیل و سیلاب شده بودند.
بارش باران سیلآسا در جنوب شرق کشور که از شامگاه پنجشنبه ۱۹ دی آغاز شده بود، استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان را تحت تاثیر قرار داده و سبب جاری شدن سیلاب در این استانها شده است.
شرایط در سیستان و بلوچستان از سایر استانها وخیمتر اعلام شده به طوری که میزان بارشها در جنوب استان نسبت به سال گذشته ۲۶ برابر شده و در نتیجه سرریز شدن آب از پشت سدهای استان را در پی داشته است.
در سیستان و بلوچستان تعداد ۵۰۰ روستا و ۱۴ شهرستان درگیر سیل هستند و ۲۰ هزار واحد مسکونی بر اثر جاری شدن سیلاب تخریب کلی و جزئی دیده است.