فرهاد نوری، چهارشنبه در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه فارس در شیراز افزود: این میزان تجارت خارجی با تلاشهای بخش خصوصی و حمایتهایی که دولت در حد توان و ظرفیت خود از صادرات داشته محقق شده و امیدواریم با اصلاح قوانین و بخشنامههای دست و پاگیر فرا روی تولید و صادرات، شاهد افزایش صادرات باشیم.
او ادامه داد: بررسیها نشان میدهد که مشکلات نسبت به ماههای اخیر رو به کاهش است و نشانههایی از اقدامات انجام شده در این زمینه را در ایام پیشرو شاهد خواهیم بود.
وی، با اشاره به مشوقهای در نظر گرفته شده برای برخی محصولات کشاورزی گفت: اینها یک سری مشوقهای خاص برای صادرات محصولاتی است که در داخل با مازاد تولید آنها مواجه هستیم.
معاون توسعه صادرات کالا و خدمات سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: در سال زراعی جاری، تولید محصولات کشاورزی با رونق همراه بوده که برای صادرات آنها باید مشوقهایی را در نظر بگیریم که یکی از این مشوقها اجازه واردات کالاهایی است که در شرایط عادی کالای لوکس در نظر گرفته میشود.
ارایه مشورت از سوی اتاق ایران، بدون سیاسیکاری است
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس هم گفت: ارایه مشورت از سوی این اتاق به دولت بدون در نظر گرفتن خط و خطوط سیاسی است و این روند را همچنان ادامه میدهد.
جمال رازقی افزود: دولت برای ایجاد اشتغال در کشور ظرف سالهای اخیر مبالغی را در بودجه کشور در نظر گرفته اما این پولها نه تنها اشتغالی ایجاد نکرده بلکه نیروی بیکار را به نیروی بدهکار بیکار تبدیل کرده است.
او اظهار کرد: در دولت قبل و زمانی که بحث هدفمندی یارانهها مطرح شد، اتاق بازرگانی اعلام کرد که اگر هدفمندی یارانهها با محوریت تولید انجام شود درست است اما اگر با محوریت مصرف انجام شود، اقتصاد کشور را دچار مشکل خواهد کرد و مشاهده کردیم که این پیشبینی اتاق نیز درست از آب درآمد.
وی گفت: اینکه مشورتهای بخش خصوصی در سطح ملی باعث شده باشد که مسیر اقتصاد کلان کشور به سمتی برود که نتیجه تولید و صادرات، منتج به اشتغال پایدار بشود، چنین موضوعی اتفاق نیفتاده و هنوز هم برخی به دنبال باز شدن مسیری برای صادرات نفت و ورود یک عده افراد رانتخوار به این بخش هستند.
در این آیین از ۲۲ صادر کننده نمونه استانی، هفت صادر کننده شایسته تقدیر و یک صادر کننده نمونه ملی استان فارس تجلیل شد.