نادر انتصار در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، درباره افزایش تنشها میان تهران و واشنگتن گفت: در روزهای پیشین تنشهای تهران و واشنگتن در ۴۰ سال گذشته، به اوج خود رسید اما تاریخ به ما نشان داده است که در سختترین شرایط و در اوج جنگ نیز انجام گفتوگوهای دیپلماتیک برای دستیابی به یک توافق وجود دارد. کما اینکه ما به خوبی این را در زمان جنگ آمریکا علیه ویتنام مشاهده کردیم.
وی ادامه داد: در مقطع کنونی موانع بسیاری برای گفتوگوهای دیپلماتیک بین آمریکا و ایران وجود دارد که انجام چنین گفتوگوهایی را بسیار مشکل و غیر متصور میکنند.
این تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی اظهار داشت: دولت ترامپ خود را برنده تشنجات اخیر بین ایران و آمریکا حساب میکند و فکر میکند که ایران برگ برندهای در گفتوگوهای احتمالی با آمریکا ندارد.
انتصار افزود: ترور سردار سلیمانی و اعمال تحریمهای گوناگون و متنوع موجب شده تا آمریکا به این جمعبندی برسد که قدرت چانهزنی ایران به حداقل تنازل کرده است.
وی درباره علت تصمیم ترامپ برای صدور فرمان انجام عملیات نظامی ارتش آمریکا برای ترور سردار سلیمانی تصریح کرد: مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا و تیم او، نقش مهمی در این مورد بازی کردند ولی خود ترامپ نیز مدتها بود که طرفدار ترور یک مقام بالارتبه کشوری یا ارتشی ایران بود. او مدتها بود که برای اجرای چنین اقدامی فکر میکرد.
این استاد دانشگاه اظهارداشت: متاسفانه برداشت درستی در ایران از ترامپ وجود ندارد. او یک آدم معمولی نیست و در چهارچوب منطقی و قانونی عمل نمیکند.
استاد علوم سیاسی و روابط بینالمللی دانشگاه آلابامای جنوبی در خصوص پاسخ ایران به اقدام تروریستی آمریکا هم گفت: پاسخ ایران از نظر قانونی متناسب با اقدام آمریکا بود ولی آمریکا پاسخ نظامی ایران را بازدارنده حساب نمیکند. بر عکس، دولت ترامپ ترور سردار سلیمانی را عملی بازدارنده در مقابل ایران حساب میکند.
حمله به میراث فرهنگی ایران ترامپ را منزوی میکرد
انتصار درباره عقبنشینی ترامپ از سخن خود مبنی بر هدف قرار دادن ۵۲ سایت فرهنگی ایران گفت: اطرافیان ترامپ به او گوشزد کردند که حمله به میراث فرهنگی نه تنها جنایت جنگی است بلکه چنین کاری، ممکن است آمریکا را در انزوای کامل قرار دهد. البته انصراف ترامپ را نباید دائمی حساب کنیم و احتمال چرخش ۱۸۰ درجهای در کارهای او همواره وجود دارد.
این کارشناس ارشد مسائل آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا رویکرد ترامپ خصمانهتر و تقابلیتر با ایران شده است؟ بیان کرد: احتمال کشانده شدن وی به رویکرد خصمانهتر و تقابلیتر با ایران نسبت قبل وجود دارد.
انتصار در پاسخ به سوالی درباره دستیابی به توافق با ترامپ پیش و پس از انتخابات ریاستجمهوری بیان کرد: من با این تحلیل تا اندازه زیادی موافق هستم که دستیابی به توافق با ترامپ راحتتر از پیروزی احتمالی وی در انتخابات است؛ به خصوص اگر ترامپ با بیشتر از آرای دوره قبلی خود انتخاب شود و دیگر در فکر دوباره انتخاب شدن خود نباشد.
مذاکره با ترامپ شبیه به تئاتر است تا یک مذاکره دیپلماتیک
وی ادامه داد: مذاکره با ترامپ هر زمانی که انجام شود، بیشتر شبیه تئاتر و سینما است تا یک مذاکره دیپلماتیک چون ترامپ و تیمش برای دیپلماسی احترامی ندارند اما به آن افتخار هم میکنند.
این استاد دانشگاه درباره رویکرد دولت آمریکا در صورت پیروزی احتمالی ترامپ نسبت به ایران یادآور شد: اگر تنش کنونی بین ایران و آمریکا به حالت کنونی باقی بماند، یا بیشتر شود احتمال برخورد نظامی بین آمریکا و ایران در دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ تقویت خواهد شد چون ترامپ و جنگطلبان اطراف او انتخاب شدن دوباره ترامپ را به عنوان چراغ سبزی برای ادامه و تقویت سیاست خود حساب خواهند کرد.
تنشها میان ایران و آمریکا در صحنه سیاست داخلی به ترامپ کمک کرده است
انتصار درباره تاثیر افزایش تنشهای تهران و واشنگتن میان ایران و آمریکا بر صحنه سیاست داخلی آمریکا عنوان کرد: برخی نمایندگان کنگره آمریکا و کاندیداهای دموکرات از ترامپ انتقاد کردهاند و اعتراضات کوچکی نیز در برخی شهرهای آمریکا علیه ترامپ انجام شده است ولی این انتقادات تاکنون تاثیرات مهمی بر صحنه سیاست داخلی آمریکا نداشته است.
وی افزود: ترامپ تا کنون از فرصت استفاده کرده با ایجاد تنش با ایران مسأله استیضاح خود را به حاشیه بکشاند یعنی افزایش تنشها میان ایران و آمریکا تا امروز به ترامپ در صحنه سیاست داخلی آمریکا کمک کرده است.
این تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه سالها است که تمایلات ضد ایرانی به برگ برندهای در انتخابات آمریکا تبدیل شده است، گفت: ضد ایران بودن امروز همان نقشی را در آمریکا و انتخابات این کشور بازی میکند که ضدکمونیست بودن در دوران جنگ سرد بازی میکرد.