بجنورد- ایرنا- مدیرعامل شرگاز خراسان شمالی گفت: حوادث مشترکان این شرکت معمولا در سه ماه زمستان به شدت افزایش می‌یابد از این رو از مردم انتظار می‌رود خطر این حوادث را جدی گرفته و نکات ایمنی را بیشتر رعایت کنند.

حسن رضا میربلوکی روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: زمستان پارسال ۲۸ حادثه گازی برای مشترکان گاز استان گزارش شد که ۹ نفر بر اثر گازگرفتگی جان خود را از دست دادند.

وی افزود: در ۹ ماهه امسال نیز ۵۷ حادثه گزارش شد که در آن، ۲ نفر جان باختند که یک نفر در حادثه آتش سوزی و یک نفر بر اثر گاز گرفتگی بود.  

وی خاطرنشان کرد: در ۹ ماهه پارسال ۱۸ حادثه گزارش شده بود که در آن،  ۲ نفر بر اثر گارگرفتگی و مسمومیت با گاز مونوکسید کربن فوت کرده بودند.

وی با بیان اینکه یکی از علت های شایع گازگرفتگی در این استان،  استفاده از وسیله پخت و پز و یا اجاق گاز تک شعله به عنوان وسیله گرمایش است، افزود: استفاده از این تجهیزات در فضای بسته و بدون تهویه، سبب کمبود اکسیژن و انتشار گاز مرگ آور می شود.  

مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی اظهار داشت: نصب آبگرمکن در فضاهای بسته مانند سرحمام و یا دستشویی، موجب کاهش اکسیژن و منجر به خفگی و فوت افراد می شود.

میربلوکی با بیان اینکه در سال های گذشته بیشترین علت حوادث مشترکان، در بخش انفجار و آتش سوزی، ناشی از مشکل شیلنگ گاز بوده است، گفت: در این موارد شیلنگ،  بدون بست فلزی استفاده شده و یا بست مناسب نداشته، و یا اینکه دچار پوسیدگی و خوردگی و زدگی بوده است.  

وی خاطرنشان کرد: مشترکان،  هر سال باید شیلنگ وسایل گازسوز را مورد بازبینی قرار داده و حتی در صورت سالم بودن ظاهری، هر سه سال آنرا تعویض کنند.

وی گفت: دیگر عامل بروز حادثه ها، قرار گرفتن مواد قابل اشتعال مانند پرده و مبل،  در مجاورت شعله وسایل گازسوز است.

میربلوکی افزود: در سال های گذشته بیشترین علت حادثه های مشترکان در بخش گازگرفتگی با مونوکسید کربن و ترقیق اکسیژن مربوط به ترک و درز در دودکش ساختمان بوده است، در این زمینه،  مشترکان هرسال باید قبل از استفاده از دودکش آن را به لحاظ مسدود نبودن و سالم بودن مسیر عبور گازهای حاصل از احتراق و وجود کلاهک اچ (H) بررسی کنند.  

مدیرعامل شرگاز خراسان شمالی اظهار داشت: علت دیگر این حوادث اتصال نامناسب وسیله گازسوز به دودکش ساختمان است که بعضا از اتصالات نامناسب مانند لوله های آکاردئونی غیراستاندارد به جای لوله های فلزی گالوانیزه استفاده شده است.  

ضریب نفوذ گاز طبیعی در روستاهای خراسان شمالی ۹۸ درصد و در نواحی شهری ۱۰۰ درصد است.  

ضریب نفوذ گاز طبیعی در این استان در ابتدای تشکیل دولت یازدهم ۴۹ درصد بود که تا ابتدای دولت دوازدهم به ۸۱ درصد رسید و اکنون این شاخص در استان ارتقا یافته است.

شرکت گاز خراسان شمالی بیش از ۳۵۰ هزار مشترک دارد.  

خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد از آن، در روستاها سکونت دارند.