شاهرود- ایرنا- مدیرکل حوزه وزارتی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شورای فرهنگ عمومی نباید در هر موضوعی وارد شده و مصوبه صادر کند، برخی مباحث متولی داشته و بخشنامه ها و شرح وظایف دارند که نباید در آن‌ها ورود شود.

محمد مهدی احمدی روز پنجشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی شهرستان شاهرود افزود: موضوع هایی مانند موسیقی و تئاتر متولی دارند، شوراهای فرهنگ عمومی نباید در این موضوع ها مصوبه صادر کنند.

  وی ادامه داد: موضوع های شورای فرهنگ عمومی شامل ارزش هایی می شود که در بین مردم پذیرفته شده، مانند عاشورا و نوروز که مصداق فرهنگ عمومی هستند.

  احمدی گفت: همزیستی مسالمت آمیز با اقوام مختلف یکی از ارزش های نهادینه شده در بین مردم است، و دلیلی ندارد هر موضوع فرهنگی ،در نشست های شورای فرهنگ عمومی به آن ها پرداخته شود.

  مدیرکل حوزه وزارتی فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که یکی از وظایف شوراها اجرای رهنمودهای رهبری و مباحث مربوط به نظام است، افزود: باید تدابیری اندیشیده شود که این مباحث از شعار عبور داده شده و با گفتمان سازی نهادینه گردد.

  وی ترویج خشونت در جامعه را یکی از مهم ترین آسیب های اجتماعی و فرهنگی خواند و گفت: شورای فرهنگ عمومی در موضوع هایی مانند این باید اقدام کند.

  احمدی ترویج فرهنگ کتابخوانی ، گردشگری مذهبی ، آیین راهپیمایی اربعین و بررسی  الگوی مصرف اقلام فرهنگی را از موضوع های قابل طرح در شورای فرهنگ عمومی خواند و گفت: مسایل و باورهای مذهبی مردم جزو موضوعات قابل طرح در این شوراست.

وی گفت: ضرورت تقویت حجاب در جامعه ، ناهنجاری ها و سبک معماری اسلامی - ایرانی  از دیگر موضوع هایی است که شورای فرهنگ عمومی باید در این موارد با تشکیل کارگروه های تخصصی اقدام کند.

  مدیرکل حوزه وزارتی فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: سیاست وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی اینست که اعضای شورای فرهنگ عمومی در نشست ها مباحثی را مطرح کنند که از جنس فرهنگ عمومی است.

احمدی گفت: باید برای هر مشکل فرهنگی و اجتماعی  به صورت ویژه راهکار ارایه شود، با یک نسخه نمی توان همه مشکلات را حل کرد.

وی در این نشست به اجرای "پیمایش ایرانیان " که درسه سال ۷۹، ۸۲ و ۹۴  انجام شد اشاره کرد و گفت: این پیمایش و سنجش ها برای برنامه ریزی و سیاست گذاری فرهنگی براساس واقعیت ها و نه براثر تمایلات و گرایش و نگاه های ذهنی انجام شد.

 در این نشست تبیین سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه شورای فرهنگ عمومی و تحلیلی از وضعیت فرهنگی کشور مورد بررسی قرار گرفت.

شورای فرهنگ عمومی به منظور سیاست‌گذاری، هدایت و نظارت فرهنگ عمومی کشور زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده و پیگیری منویات مقام معظم رهبری در حوزه مسائل فرهنگ عمومی کشور برای یافتن زمینه­ های تحقق و اجرایی شدن آنها ، بررسی و تجزیه و تحلیل شرایط و جریانات فرهنگی کشور و سنجش نظام فرهنگی جامعه به منظور تعیین نقاط قوت و ضعف آن و ارائه راه حل­ های مناسب و بررسی و تجزیه و تحلیل و رصد جریانات فرهنگی جهان و تبیین تاثیر کانون­ها و ابزارهای مهم در این زمینه و تعیین میزان تاثیر آن بر فرهنگ عمومی کشور و ارایه پیشنهادهای لازم و گزارش تحلیلی جامع به شورای عالی انقلاب فرهنگی برخی از وظایف آنست.

همچنین برنامه‌ریزی و هدایت فرهنگ عمومی به منظور تحقق اهداف و اجرای سیاست‌های فرهنگی کشور مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی ، برنامه ریزی برای هماهنگ سازی کوشش‌های فرهنگی و هنری و تبلیغی در سازمان‌ها و مراکز رسمی، فرهنگی و هنری درجهت اعتلای فرهنگ و هنر و بهبود کیفیت آنها ازدیگر وظایف این شوراست .