رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندرعباس گفت: دستیابی به توسعه اقتصادی نیازمند برخورداری از نظام اقتصادی تولیدگرا و صادرات محور است.
محمدرضا صفا روز پنجشنبه در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه هرمزگان، اظهارداشت: از ابتدای امسال تاکنون صادرکنندگان مشکلات زیادی را پشت سرگذاشتند که دولت میتواند با جهتگیری و استراتژی و برنامه های خود تاثیرگذارترین عامل در توسعه صادرات غیرنفتی باشد.
وی ادامه داد: از دیدگاه بسیاری از کارشناسان اقتصادی دنیا مهم ترین استراتژی دولت برای توسعه صادرات غیرنفتی میتواند تقویت بخش خصوصی واقعی و کمک به آنها در ایجاد ظرفیت صنعت و تولید رقابتگرا باشد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندرعباس با بیان اینکه تولید محور اصلی پیشرفت و توسعه است، افزود: افزایش تولید باعث افزایش اشتغال و درآمد ملی و توسعه صادرات محسوب میشود از این رو با توجه به اهمیت صادرات دولت باید بستر مناسب برای هرچه بهتر اجرا شدن این مهم فراهم شود.
صفا از عواملی که باعث افزایش صادرات شود به معافیتهای مالیاتی، اعطای تسهیلات، رفع مشکلات گمرک و سیاستهای حمایتی دولت از صادرکنندگان و سرمایهگذاران و بازگشت ارز از کشورهای صادرکننده اشاره کرد.
وی در راستای جهش صادراتی، یکسانسازی نرخ ارز را باعث رونق صادرات دانست و بیان داشت: وجود قانونهای محدود کننده برای صادرات و پیامدهای منفی برای اقتصاد به دنبال دارد که میتوان به اقتصاد زیرزمینی و قاچاق کالا اشاره کرد که ضربات سنگینی به بدنه تولید داخلی وارد میکند.
رییس اتاق بازرگانی بندرعباس تجارت را پیشینه دیرینه مردم استان هرمزگان برشمرد و اضافه کرد: این استان با توجه به ظرفیتهایی که در بخش صنعت، معدن، کشاورزی دارد در دنیا شهره است.
صفا گفت: این درحالی است که هرمزگان در بخش دستیابی به بازارهای هدف و صادرات به مشکلات زیادی روبروست.
وی بیان داشت: هرکشوری که بخواهد روی پای خود بایستد باید تولید داخلی خود را در عرصههای بینالمللی به رقابت بگذارد و این هدف جز با صادرات پایدار امکانپذیر نیست.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندرعباس یادآور شد: اگر صادرکنندگان حمایت شوند بسیاری از مشکلات کشور برطرف میشود و استان هرمزگان در بخش صادرات با توجه به ظرفیتهای خود میتواند به تنهایی شکوفایی اقتصاد کشور را به دنبال داشته باشد.
صفا ابرازداشت: اتاق بازرگانی بندرعباس تلاش میکند خدماتی در خور فعالان اقتصادی ارائه دهیم چراکه معتقدیم فرصتسوزی در عرصه اقتصادی افت اقتصادی است.
وی در این رابطه به مرکز اعتبارات صادرات در دنیا اشاره کرد که برای صادرکنندگان اعتبارصادراتی تامین میکند تا صادراتکنندگان بتوانند کالاهایی با پرداخت تضمین به کشورهای خریدار به صورت مدتدار بفروشند درحالی که در ایران چنین مرکزی وجود ندارد.