حجتالاسلام ناصر خدایاری روز پنجشنبه به مناسبت ایام فاطمیه در آیین «در سوگ یاس» در ارومیه اظهار داشت: ایام فاطمیه زمان و بستر مناسبی برای تبیین ابعاد مختلف زندگی حضرت فاطمه(س) و آشناساختن جامعه با سیره و زندگی این بانوی بزرگوار است.
وی به ویژگیهای شخصیتی حضرت فاطمه (س) اشاره کرد و گفت: آن حضرت نه تنها به دلیل اینکه دختر نبی مکرم اسلام (ص) و یا مادر امام حسن و امام حسین (ع) از شخصیت برجسته ای برخوردار است بلکه به دلیل ابعاد شخصیتی خاص خود بینظیر است چنانکه بسیاری از نویسندگان و دانشمندان در تعریف و تفسیر شخصیت این بزرگوار تعبیر « فاطمه، فاطمه است» را بکار بردهاند.
وی با بیان اینکه تمامی خصوصیات بارز و ارزنده و متعالی در وجود آن حضرت نهفته است اظهار داشت: اگرچه ایشان ۱۸ سال و به روایتی ۲۸ سال عمر کردند ولی زمانیکه از ایشان سخن گفته میشود گویی از شخصیتی سخن گفته میشود که قرنها زندگی کرده و تمامی دورانها را مشاهده کرده است.
حجتالاسلام خدایاری بیان کرد: تمامی خصوصیات و ابعاد شخصیتی نبی مکرم اسلام (ص) را در وجود حضرت فاطمه (س) میتوان مشاهده کرد و به عبارتی این بانوی بزرگوار حایز تمامی صفات متعالی و ارزنده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانغربی ادامه داد: شخصیت حضرت فاطمه (س) را از زبان اهل سنت نیز به وفور میتوان شنید چنانکه همسر پیامبر گرامی اسلامی (عایشه) روایت میکند وقتی حضرت فاطمه (س) به حضور پیامبر(ص) میآمد رسول خدا تمام قد به احترامش به پا میخواست.
وی با بیان اینکه بعثت پیامبر اسلام موجب احیای جایگاه زن شده و به او حیاتی دوباره بخشید افزود: ابعاد شخصیتی حضرت فاطمه (س) مربوط به دوره و زمان خاصی نبوده و سیره و سبک زندگی ایشان متعلق به تمام عصرهاست، ایشان نه تنها در خانهداری، همسرداری و تربیت فرزند الگویی نمونه و بینظیر است بلکه در سایر عرصهها نیز بینظیر بوده و نمونه و اسوهای شایسته برای جامعه است.
حجتالاسلام خدایاری، با بیان اینکه مادر رکن اساسی در هر جامعه است اظهار داشت: اگر لغزشی در جامعه دیده شود و یا افکار و اندیشههای بلندی متولد شود خاستگاه همه آنها مادر است.
وی با بیان اینکه هیچ جامعهای روی خوشبختی را نخواهد دید مگر اینکه زنانش عزت بیابند افزود: وظیفه زن تنها تربیت فرزند و خانهداری نیست بلکه مادران زیربنای جامعه هستند.
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد جامعه را زنان تشکیل میدهند و حضور این جمعیت در عرصههای مختلف جامعه موجب رشد و ترقی آن خواهد شد ادامه داد: البته تفسیر ما از حضور زنان در جامعه همانند نگاه غربیها به منزله استفاده ابزاری نیست بلکه حضور زن در جامعه اسلامی به معنای ایفای نقش در حوزههای مختلف برای پویایی و بالندگی جامعه درراستای آرمانها و اهداف اصیل اسلام است.
در این مراسم شماری از شاعران، اشعار خود را در وصف شخصیت و شهادت ام ابیها حضرت فاطمه (س) سرودند؛ در ادامه همچنین از برخی شاعران ارومیه نیز با اهدای لوح قدردانی شد.