اردبیل - ایرنا - سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل از مستندنگاری چهار رشته صنایع دستی در این استان خبر داد.

ناصر محمودی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهارداشت: این رشته‌ها شامل گلیم، ورنی، جاجیم و فلاخن می‌باشد.

وی افزود:  همچنین ۲ رشته سفالگری و ملیله‌سازی برای معرفی، ترویج فرهنگ بومی و آموزش مستندسازی شده است.

سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بیان‌کرد: تاکنون ۱۰ کلیپ ترویجی در حوزه صنایع دستی این استان تولید و تهیه شده است.

محمودی با تاکید به اینکه برخی رشته‌های صنایع دستی به دلیل کاهش تولید در آستانه فراموشی است، افزود: در سال‌های اخیر رشته‌های منسوخ شده و در معرض خطر ۲ رشته اوجاق‌قراقی و ورشوسازی باز زنده‌سازی شده است.

او با اشاره به اینکه بیش از نیمی از رشته‌های صنایع دستی کشور در استان اردبیل نیز تولید می‌شود، گفت: حفظ، صیانت و آموزش رشته‌های صنایع دستی نیازمند اعتبار مطلوب است تا علاوه بر مستندنگاری و باز زنده‌سازی، زمینه تولید مجدد متناسب با تقاضای بازار فراهم شود.

اردبیل از استان‌های برجسته در زمینه صنایع دستی در ایران محسوب می‌شود و دستان هنرمندان در هر منطقه از این استان از گذشته‌های دور کالاها و آثار ارزشمند در این زمینه خلق می‌کنند.

بیش از ۱۲۰ هزار نفر در استان اردبیل در ۶۲ رشته متنوع صنایع دستی اشتغال دارند.

چرم و ملیله اردبیل، معرق نمین، مرصع و معرق سنگ خلخال، گلیم عنبران، جاجیم بافی، قالی بافی، پالاز بافی، ورنی بافی، تراش شیشه، مسند بافی، سفالگری، چاقو سازی، قلم زنی و کاشی معرق از جمله صنایع دستی معروف استان اردبیل است.