تهران - ایرنا - «ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه روز چهارشنبه ۲۷ دی ماه ۱۳۹۸ درباره لزوم تحول در روسیه و نیاز کشورش به تغییرات اساسی سخنرانی کرد و ساعتی پس از آن بود که استعفای کامل کابینه «دمیتری مدودیف» نخست وزیر این کشور موجی از بازتاب های جهانی و به قول برخی، زمستانی داغ را در روسیه رقم زد.

تهران - ایرنا - «ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه روز چهارشنبه ۲۷ دی ماه ۱۳۹۸ درباره لزوم تحول در روسیه و نیاز کشورش به تغییرات اساسی سخنرانی کرد و ساعتی پس از آن بود که استعفای کامل کابینه «دمیتری مدودیف» نخست وزیر این کشور موجی از بازتاب های جهانی و به قول برخی، زمستانی داغ را در روسیه رقم زد.

پوتین در سخنرانی سالانه خود با بیان اینکه کشورش نیاز به تغییرات اساسی دارد و درخواست ها برای تغییر در جامعه روسیه واضح است، گفت: امروز در جامعه روسیه نیاز به تحولات بوجود آمده است.

رییس جمهوری روسیه در پی استعفای کابینه مدودیف، «میخاییل میشوستین» رییس سازمان فدرال مالیات روسیه را به عنوان نامزد مقام نخست وزیری به دوما معرفی کرد و در نشست بررسی صلاحیت گزینه پیشنهادی پوتین که در ساختمان مجلس در اطراف میدان سرخ برگزار شد دوما با اکثریت آرا به میشوستین رای اعتماد داد.

«ویاچیسلف والادین» رییس دومای روسیه اعلام کرد که تمامی نمایندگان دوما به طور متحد با انتخاب میشوستین به عنوان نخست وزیر روسیه موافقت کردند و هیچ رای مخالفی وجود نداشت. بعد از انتخاب نخست وزیر جدید روسیه کارگروه اصلاح قانون اساسی روسیه متشکل از برخی سناتورهای شورای فدراسیون و نمایندگان دوما (پارلمان) و شماری از حقوقدانان این کشور کار خود را برای بررسی پیشنهادهای ولادیمیر پوتین آغاز کرد.

پوتین در پیامی به مجمع فدرال روسیه شامل سران و نمایندگان شورای فدراسیون و دومای روسیه و مقام‌ها و شخصیت های سیاسی و مذهبی این کشور، اصلاحات در قانون اساسی را اعلام کرد. رییس جمهوری روسیه پس از اعلام این اصلاحات با اعضای کارگروه اصلاح قانون اساسی روسیه دیدار و اعلام کرد که برای تایید اصلاحات، در روسیه همه پرسی عمومی برگزار خواهد شد.

نخستین نشست گروه کاری اصلاح قانون اساسی روسیه در انستیتو قانونگذاری و حقوق شناسی وابسته به دولت روسیه برگزار شد و در بخش بحث‌های علنی آن، «تالیا خابریوا» رییس این انستیتو و سناتور «آندره کلیشاس» از شورای فدراسیون روسیه و «پاول کراشنینیکوف» رییس کمیسیون قانونگذاری دومای روسیه سخنانی را درباره اصلاح قانون اساسی بیان و خاطرنشان کردند که اصلاح قانون اساسی روسیه بر کل سیستم حقوقی کشور تاثیر می گذارد و این تحولات سبب دمکراتیک‌تر شدن ساختار حکومت در روسیه خواهد شد.

بعد از آن رییس جمهوری روسیه پیش‌نویس اصلاحات در قانون اساسی را که طبق آن اختیارات رییس جمهوران بعدی کاهش خواهید یافت را به مجلس دوما (پارلمان) ارایه کرد. براساس این پیش‌نویس، دیگر کسی نمی‌تواند بیش از دو دوره رییس جمهور روسیه باشد.

همچنین طبق پیش نویس لایحه ریاست جمهوری، نخست وزیر و همچنین اعضای دولت روسیه پس از تصویب دوما، توسط رییس جمهور این کشور منصوب می‌شوند.

به گفته پوتین این کار به منظور افزایش اثربخشی تعامل بین نمایندگان و قشرهای اجرایی دولت، تقویت نقش دوما و احزاب مجلس و همچنین افزایش مسئولیت اعضای دولت روسیه صورت گرفته است.

رییس جمهوری روسیه پس از تصویب اصلاحات قانون اساسی که به وی اجازه می‌دهد اقامت خود را در کاخ کرملین تا سال ۲۰۳۶ میلادی تمدید کند در مصاحبه‌ای تأکید کرد که او «تزار روسیه» نیست.

هنوز بسیاری از مردم و صاحبنظران در روسیه به درستی نمی‌دانند که در آینده چه اتفاقی در دستگاه حاکمیتی این کشور خواهد افتاد اما آنچه امروز به نظر می رسد اینکه ولادیمیر پوتین قوی‌ترین فرد روسیه به دنبال آن است تا پهناورترین کشور جهان را از وابستگی به یک فرد نجات دهد. از سوی دیگر اصلاحات پوتین مخالفان را به خیابان کشاند و آنها با برپایی اجتماعی اعتراضی خواستار برگزاری همه پرسی درباره اصلاح قانون اساسی روسیه برای جلوگیری از هرگونه تغییرات در آن شدند.