سنندج - ایرنا - مرکز رشد و شکوفایی جهاد دانشگاهی واحد کردستان روز شنبه به صورت ویدیو کنفرانس و با حضور وزیر ورزش و جوانان همزمان با چند استان دیگر در سنندج نیز به بهره‌برداری رسید.

وزارت ورزش و جوانان با همکاری جهاد دانشگاهی و طی تفاهم‌نامه‌ای که سال گذشته به امضا رسید اقدام به ایجاد مرکز نوآوری و شکوفایی در پنج استان کردستان، بوشهر، فارس، هرمزگان و ایلام کرده که امروز به صورت همزمان این طرح‌ها به بهره‌برداری رسید.

وزارت ورزش و جوانان کارفرمای ایجاد این مراکز و جهاد دانشگاهی مجری برگزاری استارتاپ‌ها و کارگاه‌های آموزشی در مراکز یاد شده است ضمن اینکه پیش از این در استان زنجان نیز مرکز نوآوری و شکوفایی جهاد دانشگاهی ایجاد شده بود.

رییس جهاد دانشگاهی کشور در این آیین که به صورت ویدیو کنفرانس همزمان در چند استان برگزار شد در سخنانی اظهار داشت: ایجاد مراکز نوآوری و شکوفایی فرصتی است تا از روش‌های بهتری برای تسهیل اشتغالزایی جوانان استفاده کرد.

حمیدرضا طیبی با بیان اینکه این مراکز به پیشنهاد وزارت ورزش و جوانان در کشور تشکیل شده است، یادآور شد: تفاوت مرکز نوآوری و شکوفایی جهاد دانشگاهی با دیگر مراکز رشد، این است که براساس مزیت‌ و نیازهای محلی و منطقه ای، آموزش‌های لازم داده می‌شود تا حوانان صاحب ایده شوند.

وی تاکید کرد: جوانان آموزش دیده براساس نیازها و مزیت‌های محلی موجود در استان، ایده خود را تبدیل به محصول و تجاری سازی کرده تا مستقیم با بازار فروش متصل شوند.

رییس جهاد دانشگاهی از آمادگی همکاری با ورزارت ورزش و جوانان برای ایجاد مراکز نوآوری و شکوفایی در تمام استان‌ها خبر داد و گفت: با توجه به اینکه همه استان‌ها از جهاد دانشگاهی برخوردار هستند، می توان اقدام به این مهم کرد ضمن اینکه نیاز است وزارت ورزش و جوانان از این مراکز به عنوان سمن در حوزه اشتغال حمایت کند.

 فعالیت ۱۲۰ نفر در مرکز نوآوری و شکوفایی کردستان

رییس جهاد دانشگاهی کردستان نیز در این آیین اظهار داشت: سال گذشته برای اولین بار این مرکز در زنجان افتتاح شد که تجربه موفق و روش درست اجرا، باعث شد تا ورزش و جوانان این طرح را در چند استان دیگر انجام دهد.

چیا سهراب نژاد افزود: تفاوت این رویداد با سایر همکاری‌های علمی این است که افرادی که وارد مرکز می‌شوند، صاحب ایده و کسب و کار هستند و توسط مشاوران هدایت می‌شوند.

وی با بیان اینکه فعالان حاضر در این مرکز با اتکا به خود محصول و خدمت به بازار عرضه می‌کنند، یادآور شد: ۱۲۰ نفر در ۲ گروه در دوره ترویج، وارد فرایند رویدادهای مرکز نوآوری استان شده‌اند.

رییس جهاد دانشگاهی کردستان اضافه کرد: در این مرکز ۲۳ هسته تشکیل شده که ۱۵ هسته به انسجام و مرحله نهایی رسیده و هشت هسته در مسیر اولیه هستند ضمن اینکه سه تیم محصولات خود را به فروش رسانده‌اند.

۲۵۰ میلیون تومان هزینه برای ایجاد مرکز نوآوری و شکوفایی

مدیرکل ورزش و جوانان کردستان نیز با بیان اینکه این مرکز با هدف اشتغالزایی در سه زمینه ترویج و فرهنگ و ایجاد شده است، افزود: برای تشکیل مرکز نوآوری و شکوفایی جهاد دانشگاهی استان، ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال هزینه شده است.

حامد جولایی با اشاره به اینکه هدف از ایجاد این مرکز برگزاری سه دوره ترویج، نواوری و شکوفایی است، اضافه کرد: تاکنون در این مرکز ۳۶ کارگاه و ۱۵ تیم تشکیل و برای ۳۰ نفر اشتغال ایجاد شده است، ضمن اینکه محصولات سه تیم نیز به مرحله فروش رسیده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان نیز گفت: یکی از دغدغه‌های اصلی مدیران اقتصادی دولت سرمایه‌گذاری و اشتغال بوده و سیاست ما ایجاد اشتغال پایدار از طریق نهاد سازی است.

برهان صلواتی با بیان اینکه ایجاد چرخه کامل برای ایجاد اشتغال پایدار ضروری است، تاکید کرد: باید زمینه ایجاد کسب و کار از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان و دانش محور را فراهم کرد و با ارائه تسهیلات مناسب نخبگان را در این امر یاری داد.