بغداد – ایرنا – اعتراضات خیابانی عراق همان گونه که پیش بینی می شد بعد از تصویب قانون اخراج نظامیان آمریکا در پارلمان این کشور وارد فاز جدید خشونت طلبی و خونریزی شده است.

کارشناسان و صاحب نظران عراقی معتقدند که آمریکا و متحدان منطقه ای و داخلی اش در عراق در پشت این دور تازه از اعتراضات خیابانی قرار دارند به امید اینکه خون های بیشتری ریخته شود.

یکی از کارشناسان و نویسندگان عراقی در این خصوص نوشته است که آمریکا تجارب مشابهی در کشورهای دیگر برای اردوکشی خیابانی از طریق خونریزی با هدف براندازی دولت ها دارد.

«کمال مجید» در یادداشتی که در خبرگزاری «المعلومه» عراق منتشر شد،  تاکید کرده است که آمریکا پیشتر این شیوه خونریزی را برای تحریک ملت ها در براندازی دولت «چکسلواکی» سابق در ۱۹۸۹ به کار برد.

به نوشته این نویسنده و کارشناس سیاسی عراقی، آمریکا مشابه این سناریو را بعدها در گرجستان، اوکراین، تونس، سوریه و یمن نیز تجربه کرده است.

به گفته وی، آمریکا می داند که خونریزی باعث تحریک احساسات مردم و در نتیجه سبب فاصله انداختن بین دولت و ملت می شود و در نتیجه زمینه را برای براندازی دولت ها فراهم می کند.

بر همین اساس، افزایش خشونت و خون ریزی که اعتراضات خیابانی در طول دو هفته اخیر شاهد آن بوده به تبعات جدی شدن اخراج نظامیان آمریکا از خاک عراق ارجاع داده می شود.

بعد از تصویب قانون اخراج نظامیان امریکا در پارلمان عراق موج خشونت مسلحانه خون محور، به طرز فاحشی دوباره بر حال و هوای اعتراضات خیابانی در این کشور سایه افکنده است.

از طرفی نزدیک شدن زمان تظاهرات بی سابقه میلیونی ضد حضور نظامیان آمریکا در عراق در جمعه آینده یکی دیگر از علل مهم خشونت های اخیر عنوان شده به امید اینکه تظاهرات میلیونی را تحت الشعاع قرار دهد.

در این راستا برخی شهرهای جنوب و مرکز عراق بیش از شهرهای دیگر شاهد این خشونت های عریان و خون محور بوده است.

کربلا به دلیل وجود مقدس ترین امکان زیارتی عراق یعنی بارگاه های مطهر اباعبدالله الحسین (ع) و ابوالفضل عباس (ع)، بصره به دلیل اینکه شاهرگ اقتصادی و دارنده مهم ترین منابع نفتی عراقی است و ذیقار به خاطر وجود زندان بزرگ «الحوت» که هزاران تن از سرکرده های داعش و حزب منحله بعث در آن زندانی هستند، شاهد بیشترین خشونت های خونریز بوده است.

بغداد به عنوان قلب تپنده اعتراضات خیابانی عراق نیز در شامگاه دیروز جمعه شاهد دور تازه ای از خشونت توام با خونریزی بوده تا شاید با ایجاد مظلومیت نمایی، احساسات مردم تحریک شده و دوباره میدان تحریر مملو از جمعیت شود.

باندهای تندرو جوکر که از متن همین اعتراضات خیابانی در طول سه ماه گذشته متولد شده اند، جمعه شب گذشته در یکی از پل های نزدیک به میدان تحریر موسوم به پل «السنک»، محرک خونریزی جدید بودند.

باندهای جوکر، گروه های تندرو و خشنی هستند که از رحم اعتراضات خیابانی بروز و ظهور یافته و به شدت تمایل به خشونت و کشتار و تخریب دارند و گفته می شود که سرکرده های این باندهای خشونت در عراق، با سفارت آمریکا در بغداد مرتبط هستند.

برخی چهره های سیاسی و رسانه ای عراقی که از آنها به عنوان بلندگوهای سفارتخانه آمریکا در عراق یاد می شود، به سرعت نسبت به این حادثه واکنش نشان داده و نیروهای امنیتی عراق را متهم به قتل تظاهرکنندگان «مسالمت آمیز» کردند.

سخنگوی فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق هم به سرعت در رسانه های مختلف عراق حضور یافت و این ادعاها را تکذیب و تاکید کرد که نیروهای امنیتی عراق در مهار حمله باندهای تخریبگر در پل «السنک» اساسا بدون سلاح گرم بوده اند.

«عبدالکریم خلف» افزود که نیروهای امنیتی فقط از تلاش باندهای تخریبگر برای عبور از موانع امنیتی تعبیه شده بر روی پل جلوگیری به عمل آوردند اما هیچ گونه سلاح گرمی در اختیار نداشتند.

وی اضافه کرد که «عادل عبدالمهدی» فرمانده کل نیروهای مسلح عراق نیروهای امنیتی را از همراه داشتن سلاح گرم در مواجهه با تظاهرکنندگان منع کرده است.

حال این پرسش مطرح است که اگر نیروهای امنیتی فاقد سلاح گرم هستند، تنها کشته حمله دیشب به دست چه کسانی انجام گرفته است.

طبق گزارش رسانه ها، حمله دیشب عناصر تخریبگر در پل السنک به نیروهای امنیتی عراق باعث دستکم قتل یک نفر و زخمی شدن ۲۵ تن دیگر شده است.

باندهای جوکر نیروهای امنیتی را متهم به ارتکاب قتل شب گذشته می کنند تا با مظلومیت نمایی مردم را به حضور دوباره در میدان تحریر تحریک کنند اما شبکه های اجتماعی باندهای تندرو جوکر را در پس خونریزی های جمعه شب گذشته معرفی کردند.

با وجود این تلاش ها،  آشکار شدن نقش آمریکا در بهره برداری سیاسی از اعتراضات خیابانی عراق به نفع خود، باعث رویگردانی گسترده مردم از این اعتراضات بی حاصل شده است.

افکار عمومی، دولت و پارلمان، جریان ها و رهبران سیاسی عراق به علاوه آمریکا و متحدانش اینک چشم به تظاهرات میلیونی جمعه آینده دوخته اند تا صدای ملت عراق علیه ام الفساد عراق با شعار «آمریکا بره بره» (آمریکا بیرون برو) بلند شود.

بر خلاف همه تلاش های آمریکا که در طول سال های گذشته همواره کوشیده است دولت و طبقه سیاسی حاکم را فاسد جلوه دهد این بار صدای مردم عراق، اصل فساد را در کشورشان هدف گرفته و معتقدند تا آمریکا از این کشور نرود، فساد برچیده نمی شود.

بر همین اساس، یکی از شعارهای مرکزی تظاهرات میلیونی هفته آینده، «آمریکا ام الفساد فی العراق» است.

کمال مجید معتقد است که آمریکا گرچه توانست از طریق اعتراضات خیابانی، دولت عادل عبدالمهدی را به استعفا مجبور کند اما نتوانست، انسجام و وحدت ملی عراق را خدشه دار کند و جمعه آینده ملت عراق، نفرت و انزجار خود را از آمریکا و حضور نظامیانش در عراق نشان خواهد داد.

باور عمومی بر این است که تظاهرات میلیونی آینده، نقشه جدید عراق را با اخراج نظامیان آمریکا و نزدیک شدن دولت به دردها و خواسته های بر حق ملت ترسیم خواهد کرد و باندهای جوکر بیش از پیش از ملت عراق منزوی خواهند شد تا زمینه برای بازداشت عناصر جنایتکار آن متعاقبا فراهم شود.