فرزین رضاعی روز شنبه در جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت و خانواده استان اظهار داشت: مراجعه، شناسایی و درمان بهتر در سطح مرتقبتهای اولیه، پذیرش، ارجاع بیشتر و مناسب تر در سطح تخصصی و بستری کمتر بیماران از جمله اهداف این برنامه است.
وی با اشاره به اینکه جمعیت شهر یا منطقه شهری ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفری معیار پیشنهادی برای انتخاب شهر پیشگام در اجرای این طرح است، اضافه کرد: این طرح در قالب سه بسته شامل خدمات سلامت روانی پایه، خدمات اجتماعی و مرکز بهداشت ابتدا در سنندج اجرا میشود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در ارتباط با دستور کار دوم این جلسه که مربوط به بیان آمار خودکشی بود، افزود: انعکاس اخبار مربوط به خودکشی مستلزم انجام کار حرفه ای از سوی رسانه است و باید با مشورت دانشگاه علوم پزشکی اینگونه اخبار منتشر شود.
رضاعی تاکید کرد: این کار را نه برای سانسور خبری و نه پنهان کردن عملکرد مدیران دانشگاه نمیکنیم بلکه لازمه انتشار اخبار مربوط به خودکشی رعایت اصول علمی است تا بدین گونه شاهد رشد خودکشیهای تقلیدی در جامعه نباشیم.
تشکیل کارگروه پیشگیری از خودکشی در استان
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کردستان نیز از تشکیل کارگروه پیشگیری از خودکشی در استان خبر داد و گفت: این کارگروه با عضویت دستگاههایی مانند آموزش و پرورش استان، پزشکی قانونی، بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی، نیروی انتظامی تشکیل شده است.
فرانک قدسی افزود: برنامه عملیاتی پیشگیری از خودکشی از طریق دانشگاه علوم پزشکی استان در این کارگروه ارائه خواهد شد.
استفاده از ابزار هنر برای کاهش آسیبهای اجتماعی
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی کردستان هم در این جلسه اظهار داشت: در دو بُعد درون و برون سازمانی اقداماتی را در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی همچون خودکشی انجام دادهایم.
سرهنگ امیرهوشنگ حیدریان آگاه سازی و فرهنگ سازی را مهترین اصل در برنامه های پیشگیرانه دانست و افزود: از لحاظ آگاه سازی کارکنان وظیفه، برنامههای خوبی اجرا شده که نتیجه آن منجر به کاهش چشمگیر آمار بسیاری از آسیبهای اجتماعی شد.
وی یادآور شد: در این معاونت واحد مشاوره و مددکاری اجتماعی وجود دارد که به همت آنها جلسات بهداشت روان برای کارکنان کلانتری ها که بیشترین ارتباط را با مردم دارند، تشکیل میشود.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی کردستان بر استفاده از ابزار هنر برای کاهش آسیب های اجتماعی تاکید کرد و گفت: تهیه، تولید و پخش فیلم کوتاه آموزشی در خصوص آسیبهای اجتماعی میتواند تاثیر بسزایی در کاهش این آسیبها در جامعه داشته باشد.
معاون امور اجتماعی ادارهکل بهزیستی کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه آسیبهای اجتماعی نه از بین می روند و نه ریشه کن می شوند، گفت: با اقدام به موقع می توان آسیبهای اجتماعی را کنترل و کاهش داد.
محسن شجاعی با بیان اینکه مرکز فوریتهای اجتماعی ۱۲۳ بهزیستی به منظور مداخله در بحران های فردی، اجتماعی و خانوادگی طراحی و راه اندازی شده است، افزود: خودکشی یکی از آسیبهای اجتماعی رایج در جامعه است البته باید به موضوع اقدام به خودکشی اهمیت بیشتری داده شود.
ایجاد مرکز تخصصی درمان سرطان سینه در جهاد دانشگاهی کردستان
رییس جهاد دانشگاهی کردستان نیز با بیان اینکه ایجاد مرکز تخصصی درمان سرطان سینه را در دستور کار داریم، گفت: این مرکز را با پشتوانه تخصصی پژوهشکده جهاد دانشگاهی و با کمک متخصصان و پژوهشگران استان ایجاد خواهیم کرد.
چیا سهراب نژاد افزود: آمادگی داریم این مرکز را بر طبق استانداردهای علوم پزشکی و با بهره گیری از متخصصات استانی ایجاد کنیم.
وی اضافه کرد: هنوز برخی ها تصور می کنند جهاد دانشگاهی نهادی است که صرفا باید کار فرهنگی انجام دهد در حالیکه بزرگترین پژوهشگاه معتبر ملی متعلق به این نهاد است.
رییس جهاد دانشگاهی کردستان یادآور شد: با ایجاد مرکز درمان سرطان سینه قصد موازی کاری با دانشگاه علوم پزشکی را نداریم و این کار تنها به منظور ارائه خدمت بیشتر به بیماران و توسعه توریسم درمانی انجام می شود.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز با اشاره به اینکه مرکز درمان تمام سرطان ها را در استان داریم، اظهار داشت: بهتر است جهاد دانشگاهی در حیطه کاری خود فعالیت کند تا شاهد موازی کاری در حوزه درمان نباشیم.
قادری افزود: جهاد دانشگاهی می تواند بر روی طرح های پژوهشی همچون وجود فلزات سنگین در منابع آبی، خاکی و مواد غذایی استان سرمایه گذاری و کار تحقیقاتی کند.