تهران- ایرنا- المپیک ۲۰۲۰ توکیو ۱۸۵ روز دیگر آغاز می‌شود و تفنگداران ایرانی به گفته سرمربی‌شان برای تمرین کردن و دستیابی به آمادگی مطلوب نیاز به ۸۰ هزار فشنگ دارند و «الهام هاشمی» معتقد است که «تیم ایران با تمرین خشک در المپیک هیچ حرفی برای گفتن نخواهد داشت.»

ورزشکاران ایرانی تابه امروز نزدیک به ۴۰ سهمیه المپیک در رشته‌های بسکتبال، والیبال، دوومیدانی، تیراندازی، تیروکمان، کشتی، دوچرخه‌سواری و تکواندو کسب کرده‌اند که ۴ سهمیه آن متعلق به رشته تیراندازی با تفنگ و ۲ تا از همین تعداد مربوط به تیراندازان رشته تپانچه است.

مرحله نخست اردو برای آماده سازی تیراندازان رشته تفنگ برای حضور در المپیک، اواخر آذرماه در مجموعه ورزشی آزادی آغاز و روز گذشته به کار خود پایان داد. بر همین اساس در خصوص برنامه‌های آماده سازی و وضعیت المپین‌ها گفت‌وگویی را با الهام هاشمی سرمربی این تیم ترتیب داده‌ایم که در زیر می‌خوانید.

در پایان نخستین اردوی تیم ملی، تیراندازان را به لحاظ فنی و آمادگی روانی و جسمانی چگونه ارزیابی می‌کنید؟ 

اردوی خوبی برگزار شد که در روزهای پایانی آن تست آمادگی جسمانی انجام شد و با توجه به همزمانی مسابقات لیگ برتر با ۲ روز آخر اردو، رکوردهایی نیز برای تیراندازان در رشته تفنگ بادی ثبت شد که نتایج بدست آمده در حال حاضر کاملا رضایت بخش است اما در رشته سه وضعیت (خفیف) به دلیل کمبود فشنگ هنوز نمی‌توانیم رکوردگیری کنیم. خوشبختانه المپین‌ها انگیزه کافی دارند و قول‌های مساعدی از طرف مسوولان ورزشی کشور جهت حمایت بیشتر از المپیکی‌ها داده شده است، همچنین فدراسیون با برنامه های پیشنهادی ما موافقت کرده و برهمین اساس جلسات هفتگی برگزار می‌شود تا شرایط بررسی شده و بتوانیم طبق برنامه پیش برویم. امیدوارم با این جلسات منظم و پیگیری هایی که به عمل می‌آید بتوانیم وضعیت تیم را به شرایط ایده‌آل نزدیک کنیم.

پیش‌تر گفتید به ۸۰ هزار فشنگ برای آماده سازی تیراندازن نیاز دارید. آیا از این تعداد فشنگ مورد نیاز، چیزی دریافت کرده‌اید یا خیر؟

این تعداد فقط برای تمرین مورد نیاز است و جدای از تعداد، فشنگ با کیفیت خوب است که برای مسابقه  نیاز داریم. در حال حاضر تعدادی فشنگ موجود است که همچنان با جیره بندی به تیراندازان داده می‌شود. قرار است هفته آینده تعداد بیشتری به دست‌مان برسد. همچنین قرار است اواخر بهمن‌ماه به منظور تهیه و تست فشنگ به هانوفر آلمان اعزام شویم.

اگر ۸۰ هزار فشنگ مورد نیاز برای تمرین بنا بر دلایلی تامین نشود آیا ما شانسی برای کسب نتیجه در المپیک داریم یا خیر؟

حتی نمی‌خواهم به این «اگر» فکر کنم. به طور قطع، با تمرین خشک هیچ حرفی برای گفتن در المپیک نخواهیم داشت.

آیا برنامه‌ها و درخواست‌های شما اعم از اردوهای داخلی و خارجی یا حضور در رقابت‌ها برای آماده سازی المپین‌ها را به فدراسیون ارائه کرده‌اید و خواسته هایتان چیست؟

به طور قطع برنامه ها ارائه شده است. امیدوارم مشکلی پیش نیاید و طبق برنامه پیش برویم. بخشی از درخواست‌های من در خصوص تامین تجهیزات و مهمات مورد نیاز بوده که قرار است در اولین حضور در اردوی آلمان تهیه شود. در خصوص اردوها نیز هفت اردوی داخلی و ۲ اردوی خارجی درخواست کردیم که اردوهای خارجی همراه با شرکت در مسابقات بین‌المللی هستند. همچنین شرکت در هر سه  جام جهانی سال ٢٠٢٠ و مسابقات آزمایشی المپیک توکیو همراه با نیازهای جانبی تیم در خصوص بدنساز و فیزیوتراپ همراه با تغذیه مناسب تا بتوانیم اردوها را با کیفیت بالاتری برگزار کنیم.

شرکت در مسابقات آزمایشی و نتایج کسب شده می‌تواند بیانگر میزان آمادگی ملی‌پوشان برای حضور در المپیک باشد؟

با توجه به اینکه این مسابقات سه ماه قبل از المپیک برگزار می‌شود، تیراندازان هنوز به آمادگی کامل نرسیده‌اند اما حضور در این مسابقات به منظور آشنایی با شرایط و سالن‌های مسابقات المپیک برای تیم بسیار حائز اهمیت است به‌ویژه که قرار است از نظر تعداد شرکت کنندگان و کشورهای شرکت کننده، مشابه شرایط المپیک برگزار شود.

ممکن است تیراندازانی که سهمیه کسب کرده‌اند به دلایلی حذف و نفرات دیگری به جای آنان به المپیک توکیو اعزام شوند؟

سیاست کادر فنی و فدراسیون بر این است که ورزشکارانی که سهمیه المپیک را کسب کرده اند، خودشان به توکیو بروند مگر اینکه مشکل خاصی چون آسیب دیدگی یا افت قابل توجه رکورد پیش بیاید. البته شیوه‌نامه‌ای در این خصوص تهیه شده که براساس آن عمل می‌کنیم.

فدراسیون مدعی است که ماساژور، مربی یوگا، بدنساز، روانشناس و متخصص تغذیه در کادر فنی تیم‌ملی تیراندازی حضور دارند؛ آیا این نفرات تیم را همراهی می‌کنند و به لحاظ فنی چه تاثیری بر روند آماده سازی دارند؟

فدراسیون حمایت‌های خیلی خوبی انجام داده است که جای قدردانی دارد. در حال حاضر تیم از همراهی مربیان بدنسازی، یوگا و ماساژور برخوردار است اما من هنوز اطلاعی از وجود متخصص تغذیه و روانشناس ندارم. به طور قطع هرقدر حمایت بیشتری از ملی پوشان صورت گیرد شاهد ارتقاء عملکرد و همینطور دلگرمی بیشتر آنان خواهیم بود.