حجت الاسلام اسدالله جعفری روز یکشنبه اظهار داشت: رفتار این افراد بنا بر قانون احتیاج به تذکر انتخاباتی داشت و به همین جهت احضار شده و تذکرات لازم به آنان داده شد و از آنها تعهد لازم مبنی بر تکرار نشدن این رفتارها نیز گرفته شد.
وی افزود: در زمینه فعالیت نامزدها و فعالان انتخاباتی در فضای مجازی نیز با توجه به بروز برخی بداخلاقیها و تخریب بعضی چهرهها، بنا است هیچ اغماضی صورت نگیرد.
رییسکل دادگستری خراسان شمالی از برگزاری جلسات توجیهی با فعالان فضای مجازی نیز خبر داد و اظهار داشت: تهدید و بداخلاقی و تخریب به هیچ وجه قابل پذیرش نیست.
وی درباره شائبه فعالیت انتخاباتی برخی از مدیران و دستگاههای دولتی نیز اظهار داشت: ممکن است برخی از نامزدها بخواهند از ظرفیتهای دوایر و دستگاههای دولتی استفاده کنند که اعلام کردهایم این کار به طور کلی ممنوع است و به طور ویژه رصد و با متخلفان برخورد میشود.
جعفری تصریح کرد: برای دهیاران هم ضرورت دارد که جلسات توجیهی گذاشته شود و هشدار می دهیم که تذکرات و قوانین انتخاباتی را جدی بگیرند و بر مسوولان واجب است سرمایه اجتماعی را با ایجاد زمینه حضور حداکثری مردم و سلامت انتخابات با رعایت قوانین انتخاباتی پاس بدارند.
استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی دارای چهار کرسی مستقل نمایندگی در مجلس شورای اسلامی است و شهرستان فاروج در این استان نیز با شهرستان قوچان در خراسان رضوی مشترکا یک کرسی نمایندگی در خانه ملت دارند.
با توجه به درگذشت آیت الله حبیب الله مهمان نواز، نماینده چهار دوره این استان در مجلس خبرگان رهبری در اردیبهشت پارسال، جایگزین وی نیز در انتخابات اسفندماه امسال برگزیده خواهد شد.
در این دوره ۱۴۰ داوطلب برای نامزدی در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزههای انتخابیه استان خراسان شمالی ثبتنام کردند که صلاحیت ۳۶ تن از این افراد تأیید شد.
۳۶ نفر هم در استان داوطلب نخستین میاندوره پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری شده اند.