کرمانشاه- ایرنا- معاون اجتماعی انتظامی کرمانشاه اعلام کرد: براساس اعلام مرکز فرماندهی و کنترل انتظامی به صورت میانگین هر روز ۳۱ نزاع در استان رخ می‌دهد که ۱۸ مورد آنها مربوط به شهر کرمانشاه است.

سرهنگ «محمدرضا آمویی» روز یکشنبه در کارگروه اجتماعی که در استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهارداشت: به صورت میانگین هر ماه ۹۰۰ مورد نزاع فردی و دسته جمعی در استان رخ می‌دهد.

وی عنوان کرد: میزان نزاع‌های فردی استان در سال ۹۴، هفت هزار و ۸۸۰ مورد بود و این آمار در سال ۹۷ به ۱۰ هزار و ۷۴۸ مورد رسید که نشان از روند افزایش این نوع نزاع در کرمانشاه دارد.

معاون اجتماعی انتظامی کرمانشاه افزود: همچنین میزان نزاع های دسته جمعی نیز به ترتیب در سال های ۹۴ و ۹۷ از ۴۲۵ مورد به ۳۴۷ مورد رسیده که نشان از شیب ملایم کاهش این نوع نزاع است.

آمویی یادآور شد: براساس آماری که تا پایان آبان ماه امسال اعلام شده است، در نزاع های دسته جمعی شاهد کاهش ۲ درصدی نسبت به سال قبل هستیم اما آمار نزاع های فردی تغییری نکرده است.

وی با بیان اینکه وقوع نزاع در جامعه ایجاد ناامنی می‌کند، گفت: پخش تصاویری از نزاع های خیابانی در فضای مجازی شدت ایجاد احساس ناامنی در جامعه را افزایش می‌دهد.

معاون اجتماعی انتظامی استان کرمانشاه با بیان اینکه تبعات نزاع برای نیروی انتظامی نیز بسیار سنگین است، گفت: وقوع نزاع های فردی و دسته جمعی در جامعه بخشی از توان پلیس را به خود معطوف می کند.

حدود ۱۰ هزار نفر در نیمه اول امسال به دلیل نزاع به پزشک قانونی رفتند

مدیرکل پزشکی‌ قانونی استان کرمانشاه آبان ماه امسال در نشستی خبری اعلام کرد: در ۶ ماه نخست سال گذشته، ۹ هزار و ۲۳۰ نفر مدعی نزاع به این سازمان مراجعه کردند که این تعداد در مدت مشابه سال جاری به  ۹ هزار و ۷۸۰ نفر رسیده است.

«سلیم خانی» افزود: در ۶ ماه نخست سال گذشته، ۹ نفر بر اثر درگیری با سلاح سرد جان خود را از دست دادند که این میزان در نیمه اول سال جاری ۱۵ نفر است.

مشکلات فرهنگی منشا اصلی نزاع

به گفته کارشناسان اجتماعی بسیاری از نزاع هایی که در سطح جامعه شکل می گیرد منشا فرهنگی دارد.

سارا نهرنگی جامعه شناس در گفت و گو با ایرنا عنوان کرد: فقر اقتصادی و فقر فرهنگی عمده دلایل بروز نزاع در سطح شهر کرمانشاه هستند.

وی افزود: گاهی مشکلات اقتصادی و درگیری های خانوادگی نیز خشونت را در افراد تشدید می کند.

این جامعه شناس معتقد است که ماهواره، خشونت و برهنگی فرهنگی را در جامعه توسعه می دهد و می تواند زمینه ساز بروز هرج و مرج باشد.

نهرنگی گفت: متاسفانه شبکه های ماهواره ای با پخش برنامه های هدفمند سعی می کنند که احساس نارضایتی در مردم را ایجاد کنند و آنان را به سمت خشونت بکشانند.

وی به افزایش مصرف مواد محرک و روان گردان در بین جوانان اشاره کرد و گفت: استفاده از مواد روانگردان، مخدر صنعتی جدید و قرص‌ های مهلکی که جوانان را از عقل خارج می‌کند، نیز در افزایش میزان نزاع موثر است.

این جامعه شناس افزود: متاسفانه برخی از افراد به دلیل اینکه توانایی ابراز وجود ندارد به دنبال خودنمایی از راه های خشن و درگیری هستند.