شلیک ۱۳ فروند موشک بالستیک از نوع «فاتح-۳۱۳» و «قیام» در ساعت ۱:۲۰ دقیقه بامداد روز چهارشنبه ۱۸ دیماه ۱۳۹۸، سکوت پایگاه نظامی «عین الاسد» آمریکا را درهم شکست، به نحوی که تنها دقایقی پس از شلیک موشک های ایرانی، رسانهها خبر از انفجارهای مهیب در پایگاه نیروهای آمریکایی در ۱۷۰ کیلومتری غرب بغداد دادند.
عین الاسد که پس از اشغال عراق توسط آمریکاییها به یک شهر نظامی تبدیل شد، بزرگترین پایگاه آمریکا در خاک عراق است که میزبانی یگانهای متعدد بالگردی، پهپادی، ترابری، جنگنده و ... ارتش تروریستی آمریکا را بر عهده داشت. این پایگاه را همچنین میتوان دورترین پایگاه آمریکایی در عراق از مرزهای ایران برشمرد؛ پایگاهی که طبق گزارش ها، بین ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ نیرو در آن مستقر بوده اند.
پس از اجرای عملیات موشکی «شهید سلیمانی» توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در نخستین تصاویر ماهوارهای منتشر شده از این پایگاه پس از حمله موشکی، آنچه توجه ناظران و کارشناسان نظامی را جلب کرده، دقت زیاد و خیرهکننده موشکهای بالستیک شلیک شده به این پایگاه بود به نحوی که کارشناسان و تحلیلگران نظامی زیادی از دقت بالای موشک های ایرانی صحبت کردند.
روایت مستند سی ان ان از شب هولناک عین الاسد
شبکه خبری آمریکایی سی ان ان، نخستین رسانه ای بود که مجوز ورود به پایگاه عین الاسد و پخش تصاویری از پایگاه بعد از حمله موشکی ایران و مصاحبه با سربازان آمریکایی این پایگاه را گرفت.
تصاویری که این شبکه خبری آمریکایی از وایرانه های عین الاسد پخش کرد، خود بهترین سند برای دقت بالای موشک های ایران و اصابت دقیق به هدف مورد نظر است.
یک سرهنگ آمریکایی مستقر در پایگاه عینالاسد در عراق در مصاحبه با سی ان ان ، در توصیف شب حمله موشکی سپاه پاسداران به این پایگاه، آن را «شبی بسیار سخت و بینهایت هولناک» توصیف کرد.
خبرنگار سی ان ان در گزارش خود گفت که تقریبا هیچ چیز از پایگاه باقی نمانده و خیلی عجیب است که در چنین ویرانه ای، به کسی آسیب نرسیده باشد(این گزارش سی ان ان چند روز قبل از اذعان رسمی آمریکا به مجروح شدن 11 نفر از سربازانش پخش شد) .گویا ساعاتی قبل از حمله، یک هشدار اولین داده شده بود و نیروها از قبل با خبر شده بودند که ممکن اتفاقی رخ دهد. حدود ساعت 11 شب نیروها شروع به پناه گرفتن در سنگرهای زیرزمینی کردند و حدود ساعت یک بامداد بود که اولین موشک اصابت کرد.
مقامات عالی دولت امریکا و پنتاگون که روزهای نخست بعد از حمله موشکی ایران مدعی بودند که هیچ آسیبی به سربازان آمریکایی وارد نشده، حالا پس از گذشت چند روز از این حمله، بتدریج و بصورت قطره چکانی ، اخبار و اطلاعات مربوط تلفات را رو می کنند تا برای افکار عمومی آمریکا و جهان، چندان برجسته و قابل توجه به نظر نیاید.
با این روند قطره چکانی اطلاع رسانی، بعید نیست در روزهای آینده شاهد انتشار اطلاع و اخبار تازه تری از تلفات بیشتر نظامیان آمریکا در حمله موشکی ایران به عین الاسد باشیم.
موشک های ایرانی نقطه زن هستند
نشریه انگلیسی اکونومیست امروز(یکشنبه ۲۹ دی) در گزارشی پیرامون حملات موشکی ۱۸ دیماه ایران به پایگاه عینالاسد آمریکا در عراق نوشت: آنچه تصاویر ماهوارهای نشان میدهد، نقطهزن بودن موشکهای ایران است که دیگر این علم فقط در سیطره آمریکا نیست.
اکونومیست افزود: تصاویر ماهورهای، نشان دهنده دقیق بودن موشک های اصابت کرده دارد، ایران به «قلب» یک پایگاه وسیع نظامی آمریکایی زده است.
تارنمای این نشریه انگلیسی در ادامه نوشت: ۶ فروند موشک بطور دقیق به هدف اصابت کرده است، که در انتقام از به شهادت رساندن (سردار) قاسم سلیمانی ژنرال عالیرتبه ایرانی صورت گرفت.
همچنین، «ویپین نارانگ» از موسسه فن آوری «ماساچوست» آمریکا در این باره گفت: این حمله نشان داد موشک های برد کوتاه ایران تا چه اندازه دقیق و نقطه زن هستند.
نارانگ افزود: دقت موشکهای سپاه پاسداران، «واقعی» است و دیگر این (دانش) در سیطره آمریکا قرار ندارد و میتواند در درگیریهای مدرن امروز، پیامدهای گستردهای به همراه داشته باشد.
«جفری لوئیس» استاد موسسه تحصیلات تکمیلی «مطالعات بینالمللی میدلبری» و تحلیلگر اندیشکده «مرکز مطالعات عدم اشاعه جیمز مارتین» نیزدر حساب توییتری خود به تحلیل عملیات موشکی ایران و هدف قرار دادن پایگاه نظامیان تروریست آمریکایی در عینالاسد پرداخت.
لوئیس ضمن به اشتراک گذاشتن تصویری از نقاط هدف قرار داده شده توسط موشکهای بالستیک ایران و حجم خساراتی که به این پایگاه وارد شده، نوشت: موشکهای ایرانی چندین ساختمان/زیرساخت را در پایگاه هوایی عینالاسد نابود کردند.
وی در توئیت دیگری تاکید کرد: ایرانیها خطا نزدند. این ساختمانها با دقت بالا هدف قرار داده شدند.
این استاد دانشگاه آمریکایی سپس در انتقاد از ادعای پنتاگون مبنی بر اینکه ایران عامدانه اهدافی را انتخاب کرد که تلفات جانی نداشته باشد، گفت: این [حرف]احمقانه است، اما گویا این دروغی است که ما میخواهیم به خودمان بگوییم، تا مردانگی شکننده ما، ما را به جنگ نکشد.
درحالی کارشناسان و تحلیلگران نظامی به دقت بالای موشک های ایرانی تاکید کرده اند که مقام های آمریکایی با سیاست قطره چکانی آمار زخمی یا کشته شدگان را اعلام می کنند.
علی رغم تلاش آمریکا برای سانسور واقعیتهای این حمله و ارائه اطلاعات هدفمند به رسانهها از سوی شبکههای خود، اما تلویزیون دانمارک با یک افسر دانمارکی که در زمره نیروهای مستقر در کنار نیروهای آمریکایی پایگاه عین الاسد بود درباره انتقام موشکی ایران گفت وگو کرده است که نشان میدهد ارتش ایالات متحده در تلاش جدی برای کتمان حقایق تلفات خود است. نیروهای دانمارکی به همراه سایر نیروهای اروپایی روز بعد از حمله ایران مستقیما به سمت کویت عقب نشینی کردند.
او در ادامه درباره این که چرا آژیرهای هشدار قبل از رسیدن موشک نخست به صدا درنیامدند، گفت: به نظر میرسد موشکها به دستگاههای رادارگریز بسیار دقیقی مجهز بودند. موشکها بسیار دقیق بودند و اهداف مورد نظرشان را با دقتی عالی نشانه رفتند؛ بدون آن که حتی یک موشک سقوط کند یا از هدف منحرف شود. از اینجا میتوان فهمید ایرانیها نقشههای دقیقی از پایگاه هاه، مقرهای مدیریتی، پناهگاهها و آشیانه هواپیماها داشتند و میتوانستند پناهگاهها را هم در حالی که در اوج آرامش و تسلط بودند بزنند.
قدرت موشک ایرانی بالاست
اما ورای دقت موشک های ایرانی، برخی دیکر از تحلیلگران حوزه های نظامی، صحبت از قدرت بالای موشک های ایرانی می کنند.
روزنامه واشنگتن پست به عنوان یکی از معروفترین نشریات در آمریکا به این موضوع توجه کرده است. در گزارش واشنگتن پست به اظهارات «فابین هینز» از کارشناسان انسیتوی مطالعت بین المللی میدلزبرو در کالیفرنیا آمریکا اشاره شده است. وی میگوید: در چند سال اخیر چیزی که در ایران میبینیم تغییر از موشکهایی است که عمدتا سلاحهای سیاسی یا روانی بودند به سلاحهایی که ابزار واقعی میدان جنگ هستند. این یک تغییر کوانتومی است.
گزارش بی بی سی از پایگاه عینالاسد حاوی نکاتی است که نشان دهنده اعتراف آمریکاییها به قدرت نظامی ایران در جریان عملیات موشکی علیه این پایکاه است.
اظهارات نظامیان آمریکایی در کنار تصاویر ماهوارهای منتشر شده از پایگاه عین الاسد بیانگر قدرت و دقت موشکهای بالستیک زمین به زمین سپاه است که منجر شده تا دشمن نیز به این قدرت معترف باشد.
جالب است بدانیم در این عملیات سپاه پاسداران از کلاهکهای پلاسمایی برای موشکهای خود استفاده کرد که جاذب امواج راداری بوده و آمریکاییهای قادر به رهگیری آنها نیستند. چه اینکه در طول این عملیات آمریکاییها حتی یک تیر هم به سمت موشکهای ایرانی شلیک نکردند.
همچنین، «رجب صفراف» رئیس مرکز مطالعات ایران معاصر در روسیه در گفت و گو با ایرنا حمله موشکی سپاه پاسداران به پایگاه های امریکا در عراق را پاسخ کوبنده ایران خواند و افزود: این اقدام ایران هیمنه امریکا را شکست داد و از جنگ دوم جهانی به این طرف هیچ کشوری جرات نکرده بود بطور مستقیم به اهداف نظامی آمریکا این گونه با جسارت و شجاعت حمله کند.
وی با اشاره به اینکه در این حمله ۱۱ نظامی امریکایی مجروح شدند، گفت: اگر ایران اراده میکرد بر اثر این حمله حتی یک سرباز آمریکایی زنده نمی ماند.
کارشناس روس با بیان اینکه هر موشک بالستیک ایران حداقل سه تن بار مواد منفجره حمل می کرد، اظهار داشت: آیا می توانید تصور کنید که از انفجار چنین توده مواد منفجره انسانی زنده بماند و هیچ پناهگاهی قادر به تحمل آن باشد.
با وجود کتمان حقایق و پنهانکاری مقام های آمریکایی، تصاویر منتشر شده از ویرانه های عین الاسد، حاکی از دقت و قدرت ویران کنندگی بالای موشک های ایران است؛ واقعیتی که ثابت می کند فناوری تولید موشک های نقطه زن، به عنوان یک فناوری متعارف و "غیرقابل مذاکره" در صنایع نظامی و دفاعی، دیگر در انحصار برخی قدرت ها نیست.
محمدرضا منافی