سید ضیاء هاشمی روز یکشنبه در جریان بازدید «علیرضا زالی» رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از ایرنا، نقش ارزنده دانشگاههای علوم پزشکی را در تامین سلامت جسمانی، اجتماعی و روانی جامعه ستود و افزود: از افتخارات ما این است که شاخصهای سلامت بعد از انقلاب، رشد فوق العادهای داشته است که این کار مرهون همت دانشمندان و متخصصان و خدمتگزاران حوزه سلامت است و امیدواریم این روند ادامه یابد.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی با بیان اینکه توسعه پایدار فقط در رشد و توسعه اقتصادی خلاصه نمیشود، گفت: در همه حال به توسعه اجتماعی نیاز داریم و توسعه اجتماعی بدون ارتقای شاخصهای عدالت محقق نمیشود.
وی افزود: فارغالتحصیلان دانشگاههای ما در سطح منطقه، سفیران کشورمان هستند، دانشجویان و دانشآموختگان از اتباع افغانستان، تاجیکستان، عراق و سایر کشورها که در دانشگاهای ایرانی تحصیل کردند به ایران، تعلق خاطر دارند و تحت تاثیر دانش، فرهنگ و تمدن ایران زمین هستند.
استاد دانشگاه تهران ضمن تاکید بر ضرورت و اهمیت حفظ ارتباطات دانشگاههای کشور با فارغالتحصیلان خارجی آنها بیان داشت: امروزه به مدد فناوری، ارتباطات از جنبه فیزیکی فاصله گرفته و رسانهای شده و رسانه، فاصله را از میان برداشته است و ظرفیت مناسبی برای تقویت ارتباط دانشگاهها با دانشآموختگان خارجی آنها فراهم ساخته است.
وی ضمن تمجید از دستاوردهای نظام سلامت کشور در حوزههای مختلف از جمله درمان و تحقیقات پزشکی، تصریح کرد: در برخی شاخصها رشد خوبی داشتیم و در برخی دیگر از جمله سلامت روانی و اجتماعی، توقع میرود تلاش بیشتری صورت گیرد زیرا این حوزهها به کار جدی نیاز دارد.
هاشمی یادآور شد: حوادث تلخ اخیر به خصوص سقوط هواپیمای اوکراینی نشان داد فشاری که بر ذهن و فکر مردم وارد میشود نیاز به تدبیر و کار علمی دارد تا مشخص شود در این شرایط چه کار علمی به ویژه در فرایند اطلاع رسانی و همدلی با مردم داغدیده، باید انجام داد.
وی افزود: در این حوادث مردم ناراحت و سوگوار میشوند اما مساله مهمتر این است که چگونه این موضوع در جامعه باید مدیریت شود تا صدمهای که به روح و روان آنان وارد شده، بازیابی شود و مردم به آرامش برگردند.
مدیرعامل ایرنا تاکید کرد: در این جریان اگر اطلاعات دقیق و به هنگام به رسانههای رسمی داده میشد، میتوانستند نقش بهتری ایفا کنند.
وی تصریح کرد: پیشگیری بر درمان ارجحیت دارد و این کار نباید در شعار باقی بماند، در زمینه بیماریهای روانی و حفظ سلامت اجتماعی باید کار علمی شود و در این زمینه رسانه میتواند حامی و کمککننده باشد.
هاشمی با اشاره به رقابت تنگاتنگ رسانهای در دنیای امروز و نقشآفرینی اخبار جعلی در این عرصه گفت: در این حالت ما باید با اخبار جعلی مقابله کنیم و اعتماد به رسانه را حفظ و از ظرفیت رسانهها استفاده کنیم و در نهایت، موظفیم دست به دست هم دهیم تا سلامت اجتماعی ارتقا یابد.
وی اظهار داشت: توسعه پایدار فقط به رشد اقتصادی، محدود نمیشود، ما به توسعه اجتماعی نیاز داریم و توسعه اجتماعی بدون بهرهمندی از شاخصهای عدالت محقق نمیشود.
هاشمی خاطرنشان کرد: در حوزه آموزش هم به عدالت آموزشی نیاز داریم و یکی از مهمترین محورهای عدالت اجتماعی؛ عدالت در حوزه سلامت است.
وی افزود: بیش از ۵ میلیون نفر تحت پوشش خدمات دانشگاههای علوم پزشکی هستند و این نشان میدهد که دانشگاه علوم پزشکی فقط یک نهاد علمی نیست بلکه یک نهاد مهم اجتماعی است که با میلیونها نفر ارتباط دارد.